Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Nasıl bir ehliyet alabilirim?

bulent81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
işitme engelinde yüzde de mi var?
benim sağ kulağım 20db,sol kulağım 40 db ile çalışıyor :)))
bana kanal içi işitme cihazı raporu verildi.onu alacam da sonra H sınıfı için başvurmayı düşünüyorum.ben de sağlık personeliyim ve doktor alabilirsin dedi H sınıfı bilgi verirseniz sevinirim...

h sınıfı ehliyet sadece ortopedik engelli kişilere veriliyor.

nasıl yani ben alamaz mıyım?işitme engelli vatandaş engelli sınıfına girmiyor mu?e normal sınıfa da girmiyor...eee biz şimdi hangi sınıftayız????

brlc, lütfen emin olmadığımız konularda yönlendirici mesajlar yazmayalım.
Bülent,elbette alabilirsin.
Hatta H ye gerek görülmeyip B de verilebilir belki.
Belli bir orana kadar olan işitme kayıplarında B sınıfı verilip''ticari araç kullanamaz'' şerhi düşülür.O arandan daha fazla kayıplarda ise H sınıfı sürücü belgesi verilir.
Öyle veya böyle ehliyetiniz olacak merak etmeyin.

peki H sınıfını alırsam ötv indiriminden faydalanabilir miyim?
yurtdışından araba getirmemde mahsur var mı yani gümrük vergisi falan alınıyor mu?
teşekkür ederim...

Hayır Bülent faydalanamazsınız.
ÖTV muafiyeti tertibata ihtiyaç duyan bedensel engelli arkjadaşlar içindir.

Hayır kardeş,aynı şartlar söz konusu.
Tüm vergilerini ödemek şartıyla istediğiniz özellikte aracı istediğiniz yerden alırsınız her vatandaş gibi,ancak engellilere sağlanan herhangi bir haktan faydalanamazsınız.
Kısaca araç alımı konusunda engelli değilsiniz.

Üst Alt