Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim, H sınıfı ehliyetimde özel donanımlı araç kullanır ibaresi var!?

memoten

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben 8 2007 tarihinde işitme engelli olarak h sınıfı ehliyet aldım. ehliyetimde özel donanımlı araç kullanır ibaresi var. forumdaki konulara göre özel don. araç yazan ehliyetle normal araç kullanılamaz, fakat işitme engelliler için bi donanım yok. ben bu ehliyetle normal araç kullanmaya devam edersem bi sorun olur mu?
şu an normal bi aracı arka camına işitme engelli ablemli akrtla kullanıyorum başım ağırmaz di mi

İşitme engelliler ÖTV ve MTV muafiyetinden yararlanmadıkları için,normal araç kullanırlar.Tek şartı bahsettiğiniz engellilik ambleminin camlara yapıştırılmasıdır.

Önce işitme engelli birine "özel donanımlı araç kullanır" şeklinde rapor ve ehliyet veren memurlara: Koyayım o kafaya bi odun!

Bu raporla başın ağırır. En azından bi trafik memuru kıllık yaparsa, hukuki açıdan zora girersin. Bence bir devlet hastanesine gitmeli ve işitme engelliler için uygun rapor almalısın ve sonra trafik müdürlüğüne gidip sürücü belgende/dosyanda gerekli değişikliğin yapılmasını sağlamalısın.

Üst Alt