Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. B sınıfı ehliyet için başvuru yaptım ama..?

pop-rap-map

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
B sınıfı ehliyet için başvuru yaptım ama..?

b sınıfı dosyamı alarak emniyete başvurdum. tlf no istediler bende dedimki numaram yok bana dedilerki git kbb doktorundan b sınıfı sürücü olur belgesi getir
bende gidip rapor istedim test yaptılar kulaklarda kesinlikle işitme sorunu yok ama 4 yıl önce geçirdiğim hastalıktan dolayı karşı tarafın dediği kelimeler bazen anlaşılıyor bazen anlaşılmıyor h sınıfı sürücü olur raporu aldım
ne yapmam gerek bilgi verirseniz sevinirim tek çare burayı buldum.

1) benim b sınıfı dosyam yanmı şmıdır?
not : duyma sorunum yok sadece karışı tarafın dedikleri bazen anlaşılıyor bazen anlaşılmıyor yardım edin bana nereye müracaat etmeliyim b almak için?

foruma yeni üye oldum yardım edin

İyi ama işitme engelliler B de H de alabilirler. Tamamen sağır bile olsa bu böyle...

B sınıfı dosyan yanmayabilir bence. Başka bir doktordan B sınıfı raporu alabilirsin... Alamazsa, emniyete gidip H raporunu ver, B ile H arasında hiç bir fark olmadığı için ehliyet alım sürecinde, H olarak işlesinler dosyaya

peki nasıl olacak açıklarmısınız yardımcı olursanız sevinirim ankaradayım dün emniyete gittim benimle birlikte müracaat edenler ehliyetini alırken ben onlara raporu gösterdim haksızlık yaptılar bana ne yapacağımı şaşırdım

ayrıntılı şekilde bilgilendirecek kimse yok mu ayrıca ;
h sınıfı olur sağlık raporumu emniyette gördüler ve b sınıfı için ödediğim harcı vergi dairesinden geri almak için talepte bulundum dosyam emniyette

b sınıfı olur raporu almak için h sınıfı olur sağlık raporunun üstünden kaç ay geçmesi gereklidir?

İlgili yönetmliğin 7. maddesine göre B sınıfı sürücü belgesi verilmesi de H sınıfı sürücü belgesi verilmesi de mümkün.
Kulak-burun-boğaz muayenesine ilişkin esaslar
MADDE 7 – (1) İşitme kaybında;
a) İşitme normal olmalıdır. Normal kulak hava yolu eşiği 25 dB’den iyi işitmek üzere diğer kulaktaki kayıp 50 dB olmalıdır.
b) İşitmeyi yukarıda tarif edilenden daha kötü olan olgularda; bir kulağı normal olmak koşuluyla, işitme düzeyi işitme cihazı ile kötü işiten kulakta en fazla 50 dB olmak kaydıyla B ve F sınıfı ehliyet alabilirler; bu kişilerin ticari araç kullanamayacakları ancak; işitme cihazı ile kullanabilecekleri belgelerine işlenir.
c) İşitme cihazı kullananlar A1, A2, C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alamaz. İşitme cihazı kullandıkları halde B Sınıfı Sürücü Belgesi alanların ticari araç kullanmayacakları belgelerine işlenir. B Sınıfı Sürücü Belgesi alıp da ticari araç kullanacaklarda C, D, E, G Sınıfı Sürücü Belgesi alacak olanlarda işitme tam olmalı, ileri derecede ses kısıklığı, solunum bozukluğu ve ileri derecede konuşma bozukluğu olmamalıdır.

Üst Alt