Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Araç alımında vergi avantajından yararlanabilir miyim?

ALİALİ

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
43.5 işitme engelli olarak b sınıfı ehliyetim var ötv indirimden faydalanabalirmiyim

Hayır, ötv indiriminden faydalanamazsın.

işitme engellilerin ötn den özür oranı kaç olmalı bilen var mı

Ötv indiriminden sadece bedensel engelli kardeşlerimiz rapor oranı ne olursa olsun faydalana bilir...

tamam anladın ama bazı plakalarda kulak işareti olanlar var onlar özürlü aracı olmuyor mu

Hayır engelli aracı olmuyor sadece trafikteki diğer sürücüleri uyarıyorsun ben işitme engelliyim ona göre diyorsun ..

İlker bey,işitme engelli iyareti ve kendi adına plakası olan bir işitme engelli başkasına ait bir aracı kullanabilirmi ve kendi aracını bir başkası kullanabilirmi? yaksa ortapedik özürlü aracı için mi bu yasal düzenleme?yani ötv imkanı yok , özel tertibat ta gerekmiyor. ama neden se ortapedik özürlü aracı gibi kullanıcı açısından aynı engellemeler var (mı)?çok merak ediyorum.yoksa bir birinemi karıştırılıyor bu farklılıklar. şimdiden cevabınız için teşekkürler.selamlar.

Bedensel engelli h sınıfı sürücü belgesi olan ve aracında tertibat bulunan arkadaşlarımız sadece kendi aracını kullanır ve o arabayı kendisinden başka kimse kullanamaz
H sınıfı sürücü belgesi olan İşitme engelliler ticari olmamak kaydı ile dilediği arabayı kullanabilir ve kendisi adına olan arabasını da dilediğine kullandırabilir..

Ayrıca bilgi edinme kapsamında tarafıma gelen yazı..

Sayın İlker KAYA
19.07.2010 tarihli dilekçeniz incelenmiştir.
"H" sınıfı sürücü belgesine sahip işitme engellilerin dilekçenizde de belirttiğiniz gibi yeteri kadar dikiz aynası ve arka camında işitme engelli olunduğunda dair işaret bulunan araçları kullanmasında sakınca bulunmamaktadır. İyi günler dileriz.

İlker bey cevabınız için teşekkürler.Çok sevindim bu dilekçe cevabınız sanırım emniyetin cevaben yazısı olsa gerek.

Üst Alt