Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerin araç alımında ÖTV'den muaf olabilmesi için BİMER'e şikayet!?

gone60

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi ortapedik engelli arkadaşlar araç alımında özür oranı ne olursa olsun H ehliyeti varsa araçta hareket ettirici bir tertibatla ötv istisnasından faydalanabiliyorlar. Esas iletişim problemi olan bizleriz 2. El araba bizim için bir dert. Bizlerin de eşitlik ilkesi gereği ötv istisnasından faydalanmamız gerekir. Ben Aşağıdaki şekilde bimer’e Başvuru yaptım. Hepimiz aynı şekilde başvuru da bulunursak seçim öncesi dikkate alınacaktır düşüncesindeyim. Ben yapmassam bu iş olmaz diye düşünelim. Nasıl olsa birileri yapar demiyelim lütfen. Bu iş ancak benimle olur inancıyla hemen başvuralım.Birlikten kuvvet doğar.Lütfen bu ülkede anneler bile meme vermek için çocuğun ağlamasını bekliyorlar, ağlamayana meme vermiyorlar.Haydi hep beraber ağlayalım.

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

Saygılar Başbakanım,
‘’1- Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.''
Ben İşitme engelliyim. H sınıfı ehliyetim var. Araçta sakatlığıma uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırmam gerekmediği için ötv istisnasından faydalanamıyorum. Çok acil araba ihtiyacım var. Ancak 2. el bir araçla iletişim problemi olan biz işitme engelli arkadaşların tamirciyle, parçacıyla iletişimi büyük bir problem. Ortapedik engelli arkadaşlarımız yararlanırken eşitlik ilkesi ile biz işitme engellilerinde ötv istisnasından yararlanabilmesi için seçim öncesi düzenleme yapılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

bende daha önce neden engelliler arasındaki bu ayrımcılık diye bimere yazdım ötv ile alakalı geçenlerde ankara maliye bilgilendirme yazısı yollamış güya , yaasanın nasıl olduğunu yollamış sanki biz bilmiyoruz yasayı :D zor dostum anlıyacağın çok zor ölene kadarda hiçbişey düzelmez böyle gelmiş böyle gider Allah sonumuzu hayır etsin...

işitme engelliler alinca sorun kalkicak mi ? siz ayrimciliği başka bir ayrimcilikla düzeltmek istiyorsunuz o zamanda ortapedik ve işitme diye engelli ayrimi olucak yalnış bir mantik eger bi hak olucaksa bunu bütün engellilere yaymak lazim işitme engelli diyorki bu bize lazim ee kalp hastasi olana gözünden rahatsiz olana vs .vs daha sayamayacağim engellilere lazim degilmi değişen ne olcak ortapedik ve işitme engellilere ayricalik tanıncak ayrimciliktan şikayet ederken siz ayrimcilik yapiyorsunuz ... dikkatnizi çekerim

cem aynı dilden konuşuyoruz kardeşim :)

ÖTV’den istisna taşıt araçları hangileridir?
Özürlülerin özel tertibat/tesis yapılma şartı olsun veya olmasın ÖTV ödemeden iktisap edebilecekleri taşıt araçlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

- Motor silindir hacmi 1600 cm3 ü aşmayan binek otomobilleri,

- esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar (steyşın vagon,arazi taşıtı ve jeepler dahil),

burda niye böyle yazıyor ya ?

Üst Alt