Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelli kardeşime araç alırken ÖTV indiriminden yararlanabilir miyiz?

yigitk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar işitme engelli bir kardeşim var , 18 yaşına girdi onun üzerine ötv olayından faydalanarak araç almamız mümkün mü? İşitme kaybı sanırım %90'ın üzerinde bu halde kardeşim araç kullanamayacak fakat ona alınan aracı aile bireyi olarak ben veya babam kullanabilecek miyiz ?

Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim.

İyi geceler.

ötv'den yararlanarak işitme engelli olarak araç alamazsınız. Normal bir vatandaş nasıl araç alıyorsa sizde öyle alırsınız.. ötv'yi bırak işitme engelli olarak "H" ehliyeti bile alamazsın ötv'den yararlanabilmek içinde "H" ehliyetide olması gerekiyor. Mesela ben işitme engelli olarak yurtdışından araç getirtmek istedim bana "H" ehliyeti vermiyorlar bu yüzden B + A2 ehliyetim var. ötv'den bile yararlanamadım normal vatandaş nasıl alıyorsa o şekilde araç aldım.

İşitme kaybı %90 üzerinde olsa bile imkansız mı çünki kardeşim doğuştan işitme kayıplı yani sonradan olma değil.

İşitme engelliler malesef ötv muafiyetinden faydalanamaz.
%90 olayına gelince; sanırım o oran işitme kayıp oranıdır ve tüm vücut fonksiyonu kaybı o oranın çok çok altında olacaktır.
Yukarıda bir arkadaşımızın yazmış olduğu hatalı bilgiyi de düzelteyim.
İşitme engelliler H sınıfı sürücü belgesi alır neden almasın.
Belli bir desibele kadar olan kayıplarda ''ticari araç kullanamaz'' ibareli B sınıfı verilirken,daha fazla kayıplarda H sınıfı sürücü belgesi verilir.

Ötv muafiyetimiz yoksa iş yatar zaten :)

Ufukalp hocam ben H ehliyeti almak istedim 2004 yılının sonlarında ama o zamanlarda netten araştırmıştım benim gibi %48-50 raporlu arkadaşlar alıyorda ben neden almıyorum dedim 1-2 sürücü kursuna sordum herkes sallıyor ve salladı gibi ama sonra alamadım hiçte uğraşmadım H ehliyeti yerine normal vatandaş gibi B + A2 aldım.

Üst Alt