1987 yılından bu yana (20 yaşımdan beri) cihaz kullanıyorum..
ilk aldığım cihazımı 10 yıl kadar kullandım... analog olmasına rağmen çok memnundum... telefonla rahatlıkla konuşuyor ve insanlarla iletişime girebiliyordum.. ama artık çok arızalanmaya başlayınca teknik servis "bu cihazın modeli çok eskidi, yedek parçasını bulmak bile zor" dedi.. yeni cihaz satmak istiyorlardı..
1997'de başka bir firmadan yeni bir cihaz aldım... önceleri iyiydi ama 1-2 yıl kadar sonra telefonla konuşamamaya başladım..
1999 yılında devlet memuru oldum..
2005 yılında dijital bir cihaz aldım.. cihaz 1450 ytl idi...
1450 ytl'nin 850 ytl'sini emekli sandığı ödedi, geri kalan 600 ytl'sini ben ödedim...
ama 1 yıl sonra (2006 yılında) cihazla bile duymamaya başladım..
söyleyeceğim o ki; analog ya da dijital farketmez, iyi duyduğunuz, sesleri anladığınız ve berrak bir sesi olan cihaz alın... ve en önemlisi iki de bir cihaz değiştirmeyin...
ssk'yı bilmiyorum ama yukarıda da söylediğim gibi 2005 yılında emekli sandığı 850 ytl ödemişti... ssk da aşağı yukarı aynı miktar öder.. ssk doktorları bu meblağı bilir, onlara sorabilirsiniz.
işitme sektöründe teknoloji günbegün ilerliyor... avantajınız, işitme kaybınızın henüz 3 yıldır başlamış olması.. umarım benimki gibi progresif (ilerleyici) ve bilateral (geri dönüşümsüz) değildir..
hoşçakalın.