Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme cihazı kullanan işitme engelliler, yurt dışına çıktınız mı?

roma

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba. Acaba işitme engelli olup da yurt dışına çıkmış olanlarınz var mı ? yurt dışına çıkacağım ve aklımda iletişim kurmakta zorlanabilrim düşüncesi var.cihazım eski olduğu için Türkiye'de bile ara ara iletişim sorunu yaşıyorum. Yeni cihaz alacagım ve yeni cihaz sayesınde yurt dışında bile iletişim sorunu ortadan kalkar dıye bir umut var içimde. daha önce yurt dışına çıkmış olanlar tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba. cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

yurt dısın cıkacaksınız ama hangı ulkeye
ıngılterede yakınım bu konularda cok ıyı oldugunu soyluyor ıngıltere odyolojı dunyasını yurtdısından almayı dusunurdum ben olsam
odyolojı bılgınlerıne sorarsan duysele gıdın sıze en ıyı cıhazı verırler
ısıtme kaybı yasayorsanız zeka gelısımını engellıyormus
ısıtme kayıplılara sorarsanız ısıttıgını ıyı anlamıyor yanı konusma secıcılıgınız azalmıssa yenı cıhazda farketmez para verırsınız
goren gozun uz olduktan sonra eh ses duyuran cıhazınız varsa dudak okur yarabbı sukur dersınız

sağ ve sol kulakta ortalama 60 db kaybım var ( orta dereceli nörosensöriyal işitme kaybı). İngilizce eğitim programıyla Polonyaya gideceğim, yani İngilizce konuşacağım. Yeni cihaz alacağım ve aldıgım yeni cihazla acaba duyduğumu anlama konusnda sıkntı yaşarmıyım bu konuda endişeliyim. Odyocularla konuşmuştum vakti zamanında, kimisi sıkıntı çekmezsin derken, kimisi de sıkıntı çekersin falan dedi. Umarım aramızdan bu konuda tecrübeli birileri bilgilendirme yapabilir :)

Normal insanlara göre biraz sıkıntı çekebileceğini düşünüyorum. Sizin işitmesi sağlam olanlara göre daha fazla ingilizce konuşma dinlemeniz gerekir, mesela sesli kitaplar var, hem ingilizce metni takip edip hem de sesli olarak dinleyebilirsiniz. Ne kadar çok dinlerseniz kulağınız o kadar kelimelere aşina olur diye düşünüyorum. İngilizce konusunda Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba yurtdışından geldim. Ne yazık ki yurt dışında problem yaşanıyor duyma konusnda.

Yani arkadaşlar ben bu konuda mantıksal yaklaşıyorum
yani dil bilmeyen herkes zorluk çeker yurt dışında haliyle...
işitme kaybı olsun olmasın...
ben böle düşünüyorum yani...

ben ileri düzey ingilizce biliyorum. yani sorun dil bilmemek değil kelimeleri net işitememek bende

ıste budur
ısıtme cıhazı ınsan konusmalarına odaklı dıye bız ısıtmeyenlere bı parmak bal calıyolar aklımızı celıyorlar YALAN
ısıtme sınırlerınız ıyıyse zaten bıraz ses duyuran cıhazla anlarsınız konusmaları ama sınırsel kayılarda hele ılerı olursa dudak okursunuz
dudak okurkende en cok kullandıgınız dılde daha ıyı okursunuz tanıdıklarınızı daha ıyı anlarsınız ama ıste kendınıze yetılıyor dudak okumayla
yurt dısında ısaret dılı ıyı gıderdıde evrensel bır ısaret dılı olaydı vallah bızler yasardık

Üst Alt