Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe ilk tarihine göre emeklilik sürelerindeki adaletsizlik!?

ozghcttpli

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
8
2004 ekim ayında işe başladım ve %56 engel oranım var.

Aşağıda iki tabloda yer alan emeklilik yılını incelediğimde malum 2004 sonrası için 20 yıl süreyi doldurmam gerekiyor. Bu durumda 2024 yılında emekli olabiliyorum. 2008 yılında işe başlamış olsaydım bu engel oranımla 16 yıl çalışmam gerekiyordu ve yine 2024 yılı sonunda bir kaç ay fark ile emekli olabiliyor olacaktım.

4 yıl fazla çalışıyorum bu kurala göre ve diğer kıstasa uyanlarla beraber emekli oluyorum (evet yatan prime göre maaş farkı olabilir bu ayrı mevzu). Ortada çok ciddi bir haksızlık var. Yeni dönemin engelli oranı ölçümüne tabi olup kural olarak eskiye tabiyim. O zaman yüzde ölçümü mü de eskiye göre yapın.

2008 sonrasi - Engelliler yaşa bağlı olmadan erken emekli olurlar

2008_sonrasi.PNG

B- 01.10.2008 gününden önce işe girmiş eski SSK’lılarda geçiş süreci
Kanun’un geçici 10 uncu maddesine göre;

2008_oncesi.PNG

Konu için resmi olarak başvursam nereye başvurulacak belli değil, başvursak ne olacak o da belli değil (gerçi sonucu tahmin etmek zor değil).

2008 öncesi işe girenler daha sanşlı..

Emekli olduklarında istedikleri zaman çalışırlar. Hem emekli hem çalıştıkları işten maaş alırlar.

2008 sonrası emekliler çalışamaz. Çalıştıkları an maaş kesilir.

diğer dezavantajlarıda var anlatmayayım.

Siz de haklısınız, nereden tutsan bir taraftan bir tarafa tutarsızlıklar var. Bunu oturup düşünmeden, tartmadan çıkardıkları ne kadar belli.

Oturanboğa ve bu sitede yöneticiler çeşitli nedenlerle bizleri uyarmıştı; Topluca itiraz etmemizi istemişti, kaale almadık sanırım.
Herşeye rağmen o yasa meclisten geçti. işimiz var karnımız tok bizden sonra gelen düşünsün felsefesi güttük.

Benimde sigort[FONT=sans-serif]a b[/FONT][FONT=sans-serif]aşl[/FONT][FONT=sans-serif]angıcım 28.07.2008 - 20 yıl 4400 gün doldurm[/FONT][FONT=sans-serif]am gerekiyor. Şu [/FONT][FONT=sans-serif]anki emekli m[/FONT][FONT=sans-serif]a[/FONT][FONT=sans-serif]aşl[/FONT][FONT=sans-serif]arını gördükten sonr[/FONT][FONT=sans-serif]a emekli olm[/FONT][FONT=sans-serif]ay[/FONT][FONT=sans-serif]a pek niyetim yok b[/FONT][FONT=sans-serif]ank[/FONT][FONT=sans-serif]am ne z[/FONT][FONT=sans-serif]am[/FONT][FONT=sans-serif]an h[/FONT][FONT=sans-serif]adi b[/FONT][FONT=sans-serif]ak[/FONT][FONT=sans-serif]alım yeter dediği z[/FONT][FONT=sans-serif]am[/FONT][FONT=sans-serif]an bır[/FONT][FONT=sans-serif]akırım. Primleri, günü doldurs[/FONT][FONT=sans-serif]am bile emekli olm[/FONT][FONT=sans-serif]am. :) Gittiği yere k[/FONT][FONT=sans-serif]ad[/FONT][FONT=sans-serif]ar gitsin b[/FONT][FONT=sans-serif]ak[/FONT][FONT=sans-serif]alım.[/FONT]

Sizin 18 yıl 4100 prim görünüyor yıla göre ama zaten olmayı düşünmüyorum demişsiniz. Bazen rahatsızlıklar zorluyor insanları, bazen de emekli olup başka iş yapmak isteyebiliyor.

Mr.No
2009 işe giriş tarihim%40raporum var ben 18yil 4200 gün isteniliyor 2027 de emekli olucam insaalah ama ben emekli olduktan sonra neden çalışamıyorum da 2008oncesi çalışabiliyor bu da saçma degilmi 2006 staj girişim var o da sayılmıyor nalet olsun ki

2004 yılında %40 ile çalışma hayatıma başladım ve son aldığım rapordaki oranım %54 oldu. hala emekliliğe 2 yılım var gün sayıyorum(6338 gün primim olmuş bile). ama gün geçtikçe düzenleme ile ilgili öfkem artıyor. malum yeni versiyon şöyle:

bagkur.PNG

2008de işe başlayan biri ile neredeyse aynı sürede emekli olabiliyorum. devlet bize gol atmaya devam ediyor.

sağlığın er verdıkce bu zamanda emeklılık olunmaz :eek:

haklısınız ama bu durum emekli olup sadece o para ile geçinecekler için geçerli, emekli olup çalışmaya devam ettiğinde +emekli maaşı kötü mü olur?

Ben de sinir oluyordum 04.09.2008 sigorta girişim 25 gün sonra girsem yasaya takılıyordum demek ki. Şu an %43 ile 2028 de emekli olabiliyorum.Yani ben simdi emekli olsam heryerde çalışabiliyor muyum?

engelli emekli olduktan sonra çalışabilirsin giriş yılı önemli değil

10.2008 den sonra girişi olanlar maalesef biraz daha şanssız , çünkü sen ve ben süremiz dolunca SGK ya gidip vergi indirimi belgemizi verip emekli olacak ve yine istersek çalışmaya devam edeceğiz, fakat bu tarihten sonra başlayan emeklilik şartları dolduğunda SGK ya gittiğinde yeniden hastane yollarına düşecek aynı oranları almaya çalışacak ve başka bir işte çalışamayacak, o yüzden hiç isyan etme

[FONT=sans-serif]Şu [/FONT][FONT=sans-serif]anki emekli m[/FONT][FONT=sans-serif]a[/FONT][FONT=sans-serif]aşl[/FONT][FONT=sans-serif]arını gördükten sonr[/FONT][FONT=sans-serif]a emekli olm[/FONT][FONT=sans-serif]ay[/FONT][FONT=sans-serif]a pek niyetim yok[/FONT]

Yanlış düşünce emekli ol ve çalışmaya devam et. Çift maaş al daha iyi olur.

@Pa_Pi
40 küsür yaşından sonra da neresinin işe alacağının garantisi yok. Bankadan önce alışma süresi boyunca irili ufaklı uzun süreli çalıştığım iş yeri olmadı. Sırf çift maaş alacağım diye de eldeki işi bırakmayı düşünmüyorum açıkcası. Yeni başlanacak iş yerinde garanti olsa bile alışma süreci, her şeyi sil baştan başlamak bana göre değil. Şu an ki çalıştığım bankada birkimim var her ayda birikiyor, kurumsal firma, izin sürem 2 sene sonra 24 gün e çıkacak. Bunlar benim için yeterli. Size göre yanlış bana göre doğru. :) Herkes hak ettiği hayatı yaşasın orta ayolur bulalım.

Son düzenleme:
herkesin düşüncesi kendince doğrudur tabi ki. fakat tecrübe bilgi birikimi ile daha farklı yerde daha mutlu da olabilir insan. 15 k net ile devam da edebilir insan 15 k+10 k ile de devam edebilir insan hayata :) ben 15+10 k seçtim :)

Pa_Pi

Kendim için söylemiştim kimseyi gömdüğüm falan yok haddime de değil zaten. :) Çalıştığım yerde mutluyum gerek sosyal olanakları gerek maddi yönden beni tatmin ettiği için emekliliğim gelse bile emekli olmayı düşünmüyorum. Banka göndermediği sürece. Herkes istediği gibi çalışmakta özgür elbet.

Pa_Pi

trakyalı değilim kral. paranın peşinde koşma demeyelim de win win diyelim. firmam kazanıyor benden ki bana kazandırıyor. çalışmak iyidir her zaman.

Üst Alt