Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe girersem emekli maaşım düşer mi?

Konular
70
Reaksiyonlar
58
Herkese Merhaba,

Kurumsal bir şirkette 12 sene kadar calıstım. 1 sene önce işten cıkarıldım. Emekli olmama 1 yıl 9 ay var. Şu an hesaplanan emekli maaşım 11.000 TL

sormak istediğim soru şu işe girersem ve maaşım düşük olursa yani sigorta primim tavandan yatmaz ise emekli maaşım düşer mi ? düşerse ne kadar düşer bir hesaplama yöntemi var mı ?

yesil_izmit

Merhaba,emekli maaşınız en az asgari ücretin 4 katı (6.471 *4 =25.890 TL brüt ) veya daha fazlası olmalı ki emekli maaşınıza pozitif yani artış şeklinde yansısın.

Paylaştığım brüt tutarın neti yaklaşık 19.500 TL olmakla birlikte bu tutardan daha yüksek bir maaşla işe girebilecekseniz mümkün olabilir.

Bu düşüsün hesaplaması çok karmaşık ve birçok verinin hesaplanması ve birbiri ile ilinti kümülatif bir yöntemle bulunmaktadır.Bu hesaplamayı SGK danışmanları 5-1o dakika zarfında hesapladığını düşünürsek hassas bir sonuca ulaşmak pek mümkün gözükmemektedir.

Burada asıl merakınız giderebilecek konu başlığı 2008 yılından sonra sgk primlerinin emekli maaşına yansıma oranı bir önceki dönem %60 iken %28-%35 (Aylık Bağlama Oranları =ABO) arası bir banda düşmesidir.Yani sizin 2008 yılından sonra çalıştığını her gün 2008 yılında önce çalıştığınız süreye göre 3 kat daha değeri düşük olması nedeni ile açığı kapatmanız ve de emekli maaşına katkıda bulunabilmeniz için bahsettiğim brüt veya net maaşı en az tutar olacak şekilde almanız gerekmektedir.

Saygılar.

yesil_izmit

Aman, sakın düşük maaşla prim yatırmayın. Emekli maaşınız düşer. Az bir süre kalmış, sabretmenizi, ya da Bilgi Hazinedir arkadaşımızın önerdiği düzeyde yüksek primle sigortalı olmanızı öneririm.

@OturanBoğa ve Bilgi Hazinedir çok teşekkür ederim. Bir iş görüşmesi yapıyorum ama verecekleri maas maksimum 8000 net olacaktır. O zaman bu maas ile benim 1 yıl 9 ay calısmam yararıma değil zararıma olacaktır dogru mu anlıyorum

yesil_izmit

Bana kalırsa iş yerinize sigorta priminizi yüksek yatırmalarını söyleyin gerekirse maaşta düşsünler az kalmış heba olmasın

Hiç gerek yok aldığın brüt kadar alabileceğin maaşılı iş bulursan senin için daha verimli. parana yazık etme

yesil_izmit

yesil_izmit

En son paylaşmış olduğunuz net maaş ile işe girmeniz durumunda gelecekte alacağınız emekli maaşına negatif olarak yansıyacak ve hesaplanan emekli maaşınızda düşüş gerçekleşecektir.

Rica ederim.

Saygılar.

Üst Alt