Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başlıyorum. İş yerim çıraklık mı, normal sigorta mı yapar?

ByKopuK

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
Selam merhabalar iyi akşamlar ya ben bi işe giricemde 03-05-1997 Doğumluyum Şimdi Sigortamı yapıcaklarda Kafama Bir Soru Takıldı Çıraklık Sigortasımı Yapıcaklar Yoksa Normal Girişmi Yapıcaklar :confused:

Nereye ne işi için gireceksiniz? Çıraklık yada normal sigorta olacağını söylemediler mi?
Eğitim mi göreceksiniz çalışırken?

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine tabi sigortalıların 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında yapılacak tescillerinde;
- 3308 sayılı Kanuna tabi aday çırak, çırak ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrenciler için "7-Çırak" ,
- Meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler için "19-Stajer",

Sigortası uygulanır.

işe başlayacaksınız ancak ne iş olduğunu belirtmemişsin onun için net bir şey söylemeyiz, yanlış anlaşılmasın ama çöpçülükten tut başkanlığa kadar iş varda var hepsi olmasada çoğuda sigortalı işidir ;)

Üst Alt