Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşçi statüsünde çalışıyorum. Memur olur isem vergi indirim hakkım devam eder mi?
Evet devam eder yapmanız gereken memur olduktan sonra kurumunuzdan çalıştıgınıza dair belge alarak maliyeye müracaat etmek ve kurumunuza hitaben ........ adlı kişinin X derece vergi ind. hakkı vardır diye bir yazı almak ve kurumunuza vermeniz gerekli
Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra tekrar foruma üye oldum hepinize selamlar.
Günlerdir bu konu hakkında arama yapıyorum... Teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu. İkinci bir vergi indirim başvurusuna gerek olmadığına dair bir yönetmelik vs. var mı?
benim anladığım memurluk sınavına girmek için varsıyımla sorulmuş bi soru kardeşim senin rapor %24e düşüyorsa hiç niyetlenme sen sınava giremezsin.yazmıyım diyorum ama dayanamıyorum işiniz var yazıktır günahtır bırakın işsizler girsin dicem ama kim takar ben olsam işi olup işsiz kadrosuna göz dikenlerin İŞİNE SON VERİRİM ANLASINLAR İŞSİZLİK NE DEMEK nasılsa görevlerini istemiyor beyenmiyorlar işini istemeyerek yapan biri ne kadar verimli olur herkez kendine göre bi bahane buluyor kimse şükür işim var üç beş kuruş gelirim demiyor.
Emniyet kökenliyim malulen emekli olmuştum, gaziyim, mesleğime dönmek için yeni bir kanun hükmünde kararname çıkarıldı, yani kimsenin hakkını yemiyorum. Bu Kanun hükmünde kararnameden zaten herkes yararlanamıyor. Benim gibi birkaç kişi var. Çünkü biz kendi isteğimizle emekli edilmedik. Biraz zorunlu emeklilik olmuştu.
geçmiş olsun. elinizde sürekli yazan bir raporunuz var ise işçi olsanız da sonradan memur olsanız da vergi indiriminden yararlandırılırsınız. farkeden bir şey yok ve tekrar rapor almanıza da gerek yok. elinizdeki raporunuz maliye çıkışlı diye düşünerek yazdım bu yazıyı.
bidost, sakatlık indirimi için verilen belgede "sürekli" ibaresi mevcutsa, o hak yaşam boyu geçerlidir. Bunun için ayrıca bir mevzuat aramanıza gerek yok.
Bülent bey teşekkür ederim. Burası Türkiye, biliyorsunuz aynı kurum farklı illerde bile farklı farklı yorumlar olduğu için insan endişe ediyor.
xxxman işsizlik çok zor gerçekten, hem de en zoru...
Fakat birde zorba, baskıcı, hak hukuk tanımayan bir idare altında çalşmak varki, gerçekten o da zor...
SUNLAND kardeşim emniyet kökenli olduğunu ve işine geri dönme imkanı için soruyorsun tamamda zamanında seni zorlamı emekli yaptılar? biz bir gün parkta oturuyoruz iki adam bize geliyor biri resmen sakat gençler napıyorsunuz burda falan kimlikleri alıyım dedi ben şaşırdım neyse verdik meğerse sivil polismiş tabi bende sakat olunca polisle dertleştik biraz bi çatışmada vurulmuş 6 yıldan fazladır o halde görev yapıyor şimdi düşünüyorumda o adamın emekli olma hakkı yokmuydu yada niye emekli olmadı? demek ki bi zorlamada olmamış emekli ol diye geri göreve verilmiş aslında adama büro işi vermişler ama sıkılırım diye sivil olmuş rutin işler yapıyordu şimdi emekli oldumu olmadımı o kadarını bilmiyorum...