Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yok diyenler aşağıdaki haberi okusunlar bir zahmet

alifatih1958

Aktif Üye
Konular
97
Reaksiyonlar
367
İşsizlikten dert yananlar ilk olarak aşağıdaki linkte yer alan haberi,

daha sonra da benim gördüğüm manzarayı anlatan notlarımı bir zahmet okusunlar.

Bundan belki 10, belki de 15 yıl önce İstanbul Beykoz’da bulunan Yuşa Hazretlerinin makam kabrini ziyarete gittik ailem ve merhum dayım ve merhum yengemle birlikte.

Bu arada buraya gitmeyenler ve bilmeyenler için kısa bilgi vereyim. Araba olmazsa olmaz. Belediye otobüsü de çalışıyor ama otobüs ile gitmek çok meşakkatli zira Beykoz İstanbul’un bir ucu, makam kabrinin bulunduğu yer de çok daha ileride. Askeri alan içerisinde, eskiden bu alana girerken hüviyet bırakıyordunuz, otobüste aranıyordunuz ve dönüşte hüviyetiniz iade ediliyordu. Şimdi o uygulama yok zira yolu askeri alan dışına almışlar. Hz.Yuşa’nın makam kabri oldukça uzun. Resimlerine internetten bakabilirsiniz. Çok güzel, harika, muhteşem bir boğaz manzarası ve nefis bir dinlenme alanı var.

Yavaş yavaş yürüyoruz, çalılığın dibine bir adamcağız oturmuş, Belden aşağısı ya yok, ya da ayakları bebek ayağı gibi 20-25 santim uzunluğunda. Yüzünden ise nur akıyor nur. Bakın aradan o kadar zaman geçmişi olmasına rağmen ben hâlâ o nur gibi yüzü unutamadım. Allah ayaklarından almış yüzüne vermiş. Tahtadan kaşık oyuyor ve satıyor. Yengem de ben de birer tane aldık.

Demek istediğim iş istersen iş var. İstediğin iş olmayabilir ancak aç kalmazsın en azından.

Selametle

36 yaşındayım, bir kere bile iş ararken sorun yaşamadım ve sadece 1 hafta 10 gün boşluğum olmuştur.
Malesef iş begenmemezlik yapıyoruz, ortopedik engelliyim , isim ayakta çalışmak değil ama malesef ayakta yapmam gereken işler oluyor.
İnsan masa başında oturarakta sorun yaşıyor.

Ben zaten bulamıyorum diyen kişilere inanmıyorum, hiçbirsey yapamazsan gider bir fabrikada paketleme yaparsın.. aç kalmazsın.

İstihdam, resmi rakamlara göre 32 milyon 500 bin kişi. Benim hesaplamalarıma göre Türkiyede ihracatda dahil, kamuda dahil , özel vb toplam en fazla 13 milyon kişiye iş imkanı var. Bu 32 milyon 500 bin kişi nerede istihdam ediliyor bilgi yok.

Abinin kolu yok ama azmetmiş çalışmış hatta araç bile kullanmış benimse sağ elim ve sağ ayağım sağlam olmasına rağmen doktorlar sürücü olamaz raporu veriyor bu yüzden tarafiğe çıkamıyorum.... Doktorlar bize engel olmasa kendi kendimize yeteceğiz lakin gel gelelim doktorlar bize engel olmaya devam ettikçe zaten zor olan hayat daha da zor hale geliyor

Bundan 20 sene önce üniversiteye girmek zordu. Üniversiteyi kazanan kpss'i rahatlıkla yapabilecek kapasitedeydi. Bir çok üniversite açıldı kalite düştü. , üniversite sayısı artınca, önüne gelen üniversiteye girdi , kpss yi kazanamayan bir çok üniversite mezunu oldu. Çöpçümüz garsonumuz bile üniversite mezunu olsun denildi, lisans bitiren haklı olarak çöpçülük garsonluk işçilik yapmak istemiyor.

Bu linkte görünen çaresizlik çünkü başka iş yapma şansı yok hayatta kalmak için mecbur fakat günümüzdeki işsizlik farklı şu an herkes üniversite mezunu fakat kendi okuduğu dalda çalışamayarak bu amca gibi önüne gele işlerde çalışmak hayatta kalma mücadelesi vermeye çalışılıyor ama bir yere kadar çünkü bu çocukların aileleri bir dünya masraf ederek okutup meslek sahibi olsun en iyi şartlarda çalışsın derdindeler çoluk çocuk okuyayım iyi bir işim olsun derdin de fakat sonuç ortada okuyan okuyamayan, eğitim alan alamayan farksız artık

Ne kadar güzel bir yazı ve ne kadar doğru şeyler söylemişsiniz. Gerçekten çalışmak isteyene iş var. Bende doğuştan yürüyemiyorum ama yaklaşık 10 yıldır özel sektör de durmadan ve yılmadan çalışıyorum. İşe gidip gelirken o kadar çok zorluklarla karşılaştım ki anlatamam. Ama pes etmedim, çünkü ben çalışmak zorundaydım. Yeri geldi marketler de tanıtım yaptım, yeri geldi çağrı merkezlerinde çalıştım ama Rabbim yürü ya kulum dedi şuan da çok kaliteli bir yerde çok güzel bir pozisyon da çalışıyorum. Eğer ben önüme çıkan ilk engelde pes etmiş olsaydım şu anda bu kadar güzel bir yerde olmazdım. İşim gereği çok insanlarla iletişime geçiyorum (insan kaynakları elemanıyım). Fakat maalesef bizim insanlarımız kolay kolay iş beğenmiyor. Evet engelimizden dolayı bazı şeyler de seçici olmak zorundayız buna katılıyorum fakat aşırı derece olmamalı diyorum. Bir yerde bir adım atmak zorundayız ki devamı gelsin diye düşünüyorum. Diyorum ya market tanıtımlığından şuan insan kaynakları elemanı olmaya kadar yükseldim. Çünkü ben başarmak istedim ve başardım. İnsan gerçekten bir şeyleri istedikten sonra her şeyin üstesinden gelir ve BAŞARIR... Çok sevdiğim bir söz var. "Hiçbir şeyden vazgeçme, çünkü sadece kaybedenler vazgeçer..."

Dostumuz alifatih tahta kasik oymaciligiyla bogazini doyurmanin marifet oldugunu soyluyor😀
Kasik kac para ediyor
Bir ekmek bir bardak su icin ne kadar calisacak bu sakat kardesim
Ev kirasini bez parasini nereden denklestirecek
Olsa olsa insanlarin merhameten uc besvkurus sadakasi ile yasiyabilecekken
Sakatin insan onuruna yarasir yasami bu olmali diyen zihniyeti kiniyor
Gunumuzun iktidarinin egitimi baltalamasini imamhatip egitimiyle bi camiye imam atayip
Allahuekber diye cemaate imam hatip atayamadiktan sonra 45bin maasi sakattan esirgedikten sonra
Tahta kasik oymaciligiyla gecin sen kardesim diyor yani sakata iktidar saksakcisi

ben o yazıdaki gibi düşünmüyorum 3 30 paraya çalışacaksan iş vadır ama çalışmak var birde insan gibi muamele görmek çalışmak vardır.
2 gün önce bir arkadaşla konuştum memelekette gayet hatrı sayılır br lokantada garsonluk yapıyor şartları ney felan diye sordum günde 12 saat çalıştıklarını ve asgari ücret aldıklarını söylemiş. bu personel bulamayan işverenlere herşey müstehak. 12 saat çalışıp asgar ücret vermek çalışmak değil kölelikdir.

Efendim iş var, iş beğenmiyorlar bu densizler! 75.000 TL'ye muhasebeci arıyorum yok. Günde 1 saat çalışsa 10 bin mark alacak, yok kardeş, nerdeeeee, insan bulamıyorum.

78 sene önce yolda giderken baktım bir işsiz, yüzü kara, fakir, cebi delik, suratsız ama elinde telefon. Göster dedim telefonunu! Çıkardı. O da ne? Ulan benim cebimde yok o telefon. Nankör, meymenetsiz, çöp bunlar!

Daha ciddi yazmak isterdim ama yazıyı görünce bu bile insaflı oldu.

İçindeki ayrıştırıcı laf yüzünden kullanmayı tercih etmem, teşbihte hata olmaz. Derler ki eskiler: Şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söyler.

Ali bey gidin bunları meclise oğlunu rahat rahat sokup birde ne var ki bunda niyenlere anlatın....2024 yılında anlattığınız amca evinde gayet güzel şartlarda yasamaliydi...eğer sosyal bir devlet olsaydık ve vergiler doğru kullanilsaydi....fakir edebiyatinizi da kahvede ki amcalarla yapın çünkü artık bıktık....evet bu yılda iş begenmiyoruz....hala üç kuruşa köle olmak için çabalayan siz ve sizin gibileride beğenmiyoruz...bilginiz olsun

Graham Bell kardeşimiz nedendir bilemiyorum bana müzmin muhalefet. Ne desem, ne etsem mutlaka bir şey bulacak. Bulmasa olmaz, uyuyamaz sonra. Kendisine kötü bir şey söylediğimi veya kırdığımı sanmıyorum, ama nedense bir türlü yıldızımız barışmıyor. İki kere iki dört eder desem, çıkar “yok etmez, iki kere iki üç buçuktan beş yapar” der. Neyse onun bu huyuna alıştık. Onu da öyle kabul ettik. Muhtemelen onun Kemal Beyci oluşu, benim ise Kemal Beyci olmayışımdan ötürü kafayı taktı bana.

Burada da öyle, benim bu konuya yazdıklarım ile ne demek istediğim anlayan (çoğunluk) anladı aslında ama hanım ablamız muhalefet etmeden durabilir mi? Yine duramadı tabii ki, döndü dolandı konuyu saçma sapan, abuk subuk alakasız yerlere getirip bağladı aklı sıra.

Canı sağ olsun..

Selametle..

Doğrular yazilinca yine sen ve senin gibiler saçma bulur haklısın....keşke aklin sıra sende doğru yola ulasabilsen..ama zor tabi...hadi git ötede fakirlik övmeye devam et sen hadi bye

@alifatih1958,

Seni severim bilirsin alifatih dostumuz
Burada hep ayni feryadi figana muhallefet cok sey😃 bi tane nazar boncugu gerek
Nazar boncugumuz seni rahmetli arkadasim mistik yane sitedeki rumuzlu mka nurlar icinde yatsin onu kaybedince bitanede tayyipci gerek 😋😍dimiya
Ama niyeyse sen beni hep ters gorursun

Size katılmıyorum. 4 sene lisans oku, o kadar masraf yap, masrafı geç ömründen 4 seneyi lisans diploması için feda et. Sonra gel garsonluk yap. Tabii ki iş beğenecek bu insanlar. Diyorum ya en iyisi okumamak.

Seni severim bilirsin alifatih dostumuz
Bilmez miyimmmm? Bilirim bilirim. Elinden gelse bir kaşık suda boğacaksın ama olsun sağolasın.
Bunu söylemen bile yeter.
Tayyipçi sözüne cevap verecektim ama yeri burası değil, konu maksadından sapar.
Selametle.

30 bin liraya garson bulamıyorum diyen lokanta işletmecisi haberinden sonra, başvurmaya gidenlere "her tabak tutanı almıyoruz" cevabı almak için mi bunca tantana

Valla uzun uzadıya yazıları okumakla zaten bozuk olan gözlerimi yoramam. Ocak ayında 5 yıllik işimden çıkarıldim. Üye olmadığım site kalmadı. Gözlerim %20 görüyor diye kimse işe almıyor. Engelli kadrosuna bile. O yüzden iş beğenmiyorlar diye masal okumayı bırakın.

@Hopee3466,

Muhterem dostum

Ben de 1978 senesinde iş müracaatımda bulundum ve hemen işe alındım. Çalışma hayatına son verdiğim 2008 (2008 yılından sonra hocalık yaptığım dönemleri hesaba katmıyorum) yılına kadar, üniversitede kötü giden derslerimi düzeltmek için, sadece 6 ay ücretsiz izin aldım o kadar. 30 küsur yıl kah kamuda, kah özelde sıkıntısız bir şekilde çalıştım.

Yaşım 67 bugün çıkıp iş başvurusunda bulunsam firmalar Vallahi, Billahi "bana buyur, bana buyur" diye kapışırlar. Bunu hava olsun diye yazdığımı düşünenler varsa yanıldıklarını söylemek isterim. 17 Haziran 2024 tarihinde yani yaklaşık 2 ay önce, bir arkadaşı aradım tebrik için. Bir bankaya genel müdür yardımcısı olarak atanmış. "Abi müdür olarak gelir misin? diye sordu. Teşekkür ettim. Sağlık problemleri nedeniyle çalışmamayı tercih ediyorum çünkü öteye giderken kefenin cebi olmuyor. Emekli maaşımız ile Allah'a binlerce şükür kimseye muhtaç olmadan geçinip gidiyoruz.

Bir de canım istediğimde evde iki dilde tercüme işleri yapıyorum. Şu an onu da yapmıyorum.

Daha yazmasına yazarım da kimseyi üzmek istemiyorum.
Çalışmak isteyene her zaman iş vardır. İstediği iş olmayabilir ama açlıktan ağzının kokmasından iyidir. Tercih kişiye kalmış bir şey.

Herkese sağlıklı güzel günler dilerim.

Herkes gönlüne göre güzel işler bulur inşallah.

Selametle

geçmişte limon-su satsan ihya olurdun. Geçmişi şimdiyle karşılaştırmayın

İş beğenmiyor diyorlar. Verdikleri ücret = Asgari ücret. Verdikleri iş :

tm7qjp7.jpg

@alifatih1958,

yahu dayıcım eskiden işe girmek kolaymış beenim babamda senle emsal oda tam 20 yaşında işe girmiş evlenmiş ev bark sahibi olmuş.. ama günümüz gençleri için aynı durum söz konusu değil....

@Sansarius,
ama ne eskiden işe girmek kolaymış bizim peder 20 yaşında memur olmuş...

@ozmuşlu,
Biliyorum, biliyorum sevgili kardeşim. Senin yıllardır burada işsizim demeni de çok iyi biliyorum.
Ben işsizlik yaşamadım ama işsizliğin ne demek olduğunu yakın akrabalarımdan tahmin edebiliyorum.
Allah hepinize gönüllerinize göre güzel işler nasip eder inşallah.

@alifatih1958,

etmiyor abicim etmyor iş miş nasip olmuyor bizim nasibimiz kısmetimiz kapalı ...
nalet olsun bizim yarımız etmeyen adamlar ne işlerde çalışıyor para içinde yüzüyor bizim kısmetimiz nasibimiz kapalı...

@ozmuşlu,
Bu dedigini hic begenmedim arkadasim allahtan umit kesme seninde bir yerlerde kismetin vardir
Zamanini bekliyordur diyecegim
Elinde guzel elektrikci meslegin varken
Ama kodamandan dostun yoksa bu devirde zor valla her sey iltimasla
Gecen yazdi medyada
Annannesini olduren abdullatif senerin oglunu
Adam psikotikken buyuk millet meclisinde bilmemne yerde mudur olarak sahane maaslar almis
Sen ben is bulamazken eski akp kurucusu dostlari sayedinde

2008 e kadar çalıştığının karşılığını almışsın. eskiden insanlar çalışırken ev, emekli olurken de yazlık alıyorlarmış. şimdi çalışan ev almayı bırak kiraya çalışıyor. kötüye kötü demeyi bilin lütfen. şuan çok kötü bu nasıl düzelir onu tartışın. adam ununu elemiş eleğini asmış şimdiki şartlarla gençleri küçümsüyor.

Bnede konu sahibine katılıyorum forumd emiyorum genel olarak aşağılık kompleksi var ..

Bende farkındayım ücretler az köle gibi çalışma sitemi v.s lakin iyisini bulana kadar boşta kalmamak ve tecrube açısından her yolu denemek gerekiyor..

Boşta kaldığım zamanda engelimi saklayarak ne işlerde çalıştım ama yılmadım bankaya girdim ordanda istifa ettim daha üstdüzey bir konumda çalışıyorum şimdi..

Ücret az o bu şu diye bahane ederek yan gelip yatmadım..

Şimdi sadece şikayetlenme var ne hikmetse...

@GRAHAM BELL,
evet haklısın bu devirde iş yapacak kmsen yoksa zorr kimse kimseye yardımcı olmuyor hiç kimse en yakının dahi olsa elini taşın altına koymuyor....

Üst Alt