Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerinde adamına göre muamele yapılıyor!?

Umut0318

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
çalıştığım iş yerinde adamına göre muamele yapıyorlar engeli kadrosudayım ve bundan sonra rahatsızım herkese aynı şekilde davranılması gerek

kardeş sen Türkiye’de yaşıyorsan bu işlere alışık olman lazım.

birde benim gibi okul okuma o zaman ezerler adamı argo konuşarak sesleniyorlar

10 yıl tekstilde çalıştım.İş hayatında neler neler gördüm. Hayatın gerçek yüzünü gördüm. Ben de gelemiyorum ama herkes görmezden geliyor .Üç maymunu oynuyor . İş hayatında adalet ve mantık aramıyacaksın. Herkes olayları yaşananları görmezden gelince ben de görmezden geliyorum. Bir kelime bile etmiyorum. Ne yaparsan ne anlatırsan anlat. Herkes kendi çıkarına menfaetine göre hareket eder. Ben de bu sayede egois,bencil,varyemez oldum.

İş dünyasına hoş geldiniz. :)

@Umut0318 Hemen işi bırak kardeşim. Bende onlardan hasta oldum. Şaka bir yana çalışadan da da yok boş gezende de nedense

Sakın işi bırakma. İş hayatın gerçekleri ile yüzleş. Mücadele et ve kendini geliştirmeye başla. Zamanla yeni şeyler öğrenirsin. İş hayatın çoğu böyle başka yere de gitsen çok büyük fark olmaz. Burada herkes iyi gözükür ama ekmek olunca herkes herkesi satar. İlaçlarını kunlar. Çalışmak hayatı kurtarır ruhun ilacıdır. Para kazanmak kadar güzel bir şey var mı bu dünyada.. Ekonomik gücün olmalı ve işim olmalı elbet. Kısacası takmayacaksın herşeyi, ama sen takacaksın birilerine ki mutlu olasın...

iş yüküm çok fazla gelmeye başladı artık ve adaletli bir dağılım yapılmıyor bence yanımda aynı pozisyonda çalışan kişi akşama kadar takılıyor, işe geç geliyor erken çıkıyor ben 15 dk erken çıktım diye laf ediyorlar uyarıda geldi neden diye sorduğum zaman hiç bir yönetici cevap vermiyor tartışma yaşadım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi 7gün 24 saat hizmet vermektedir. Alo 170, engelli ve engelli yakınlarının çalışma hayatına dair sorunları, mobbing ve engelliliğe dayalı ayrımcılık şikâyetleri için aranabilir

Kardeş yaptığın işi bilmiyorum. Otuz küsur yıl kamu ve özel sektörde çalışmış, belli mevkilere gelmiş, onlarca kişiye yöneticilik yapmış birisi olarak sana söyleyeyim ki, sakat ol veya olma, hiç bir yer dört dörtlük değildir. Hiçbir yerde huzur yoktur. Her iş yerinde tatsızlık ve dedikodu ve de adam kayırma mevcuttur. Her yerde birileri az çalışır ve sık sık kaytarır, birilerinin üzerine ise yük yüklendikçe yüklenir, anasından emdiği süt burnundan gelir.

Bundan asla kaçış yoktur. Birilerini üst makamlara şikayet ettiğinde istenmeyen, sevilmeyen, nefret edilen bir insan olursun, ispiyoncuya çıkar adın, kimse sana güvenmez. Elinde çok net ve inkârı mümkün olmayan deliller var ise ancak bunlarla kamu otoritesine şikayette bulunursan insanlar ağızlarını açamazlar. Yoksa “iş ağır geliyor, adam kayırılıyor, anamdan emdiğim süt burnumdan geliyor” gerekçeleri ile amirlerini bir üst amire şikayet ettiğinde veya kamu otoritesini devreye sokmaya çalıştığında sen zararlı çıkarsın.

Tatlı dil ve münasip gerekçelerle, yani uhulet ve suhuletle sıkıntılarına çözüm bulmayı tercih etmek daha akılcı olacaktır.

Daha önce yazdım yine tekrar ediyorum. Ben yöneticilik yaptığım bütün yerlerde herkese adil davrandım. Ama bir sakat arkadaşın kalkıp da sakatlığını öne sürerek “işim çok yoğun yoruluyorum” filan demesinden asla hoşlanmam ve, ben de sakat bir kişi olmama rağmen, onunla kesinlikle çalışmak istemem. Çünkü vicdanlı bir yönetici sakatlığı olan birisine asla zaten ağır yük vermez, sıkıntıya sokacak işleri ona kakalamaz, işini zorlaştırmaz, bilâkis hafifletir. Dolayısıyla iş senin başındaki kişide bitiyor. Başındaki yöneticiyi kalkıp da sağa sola şikâyet etmen sana yarar değil, tam tersi zarar verir.

Dolayısıyla yukarıda da dediğim gibi amirin ile bu işi tatlı bir şekilde, kırmadan, dökmeden, devirmeden halletmeye çalışmalısın.

Benden sana bir abi tavsiyesi.

Hadi işin rast gitsin bakalım.

@Umut0318,
Hiç kendini kasma verilen işi elinden geidgince yap oldugu kadar iş aksarsa aksasın begenmiyolarsa çıkarın de gitsin tazminatı al

gerçekten çok kötü. Her geçen gün daha da kötü oluyor. Çalıştığım yerde hep eziliyorum. Sürekli hedef gösteriliyorum. sürekli üzerime geliniyor. 100 kişi var ve sanki günah keçisiyim. Bir iş doğru da olsa yanlışta olsa bir ton laf sürekli aileme anlattım ama anlamıyorlar 2 yıl oldu nerdeyse ama sürekli eski calışan insanlar bir kayırma var

Hangi sektörde çalışıyorsun. Ne iş yapıyorsun ?

Bizde durum farklı değil, Torpilli adamlar var. Bende tek başıma yapıyorum bazen. Ama ne yapalım hayat bu. Hayatın içinde her şey var. Adalet mantık arayamıyoruz.

@adil12,

Şefi çavuşu bir şey demiyorlar sesimi yükseticem artık incelidiği yerden kopsun abi

iş hayatı malesef öyle kamuda müdüre,amire özelde patrona yakın adamlar hep vardır ve onlar önceliklidir.Onlarla aranı iyi koru kötü olma mızmızlanma ve onlarla onlar gibi olmaya çalış her işyerinde kıdem genelde esastır buna yapacak bir şey yok, iyi insanlarla karşılaştırsın Rabbim hepimizi sağlıcakla kalın

Üst Alt