Memur arkadaş davan devam ediyorsa, avukatına söyle mahkemeden Emsal ücret tespiti istesin. Mahkeme meslek odalarına, meslek kuruluşlarına aldığın ücreti soruyor. ona göre tazminat hesaplıyor. Emsal ücret tespiti maaşı düşük gösterilen iş kazası mağduru arkadaşlar için çok önemli. iş verenler işçilerin maaşlarını düşük gösterdiyse tazminatlar düşük hesaplanıyor, SGKnın bağladığı aylıklar düşük oluyor.... Emsal ücret tespiti son derece önemlidir. Bunu avukatların bilmesi gerekir. Ama maalesef bazı avukatlar emsal ücret tespitini bilmiyor. buda iş kazası tazminatlarında işçinin daha az tazminat almasını sağlıyor.
Ben biten davamda emsal ücret tespitini istedim çok fazla faydasını gördüm. çalışırken senin aldığın 1000 TL aylığın dahada yükselebilir. Buda tazminatını olumlu etkiler daha yüksek tazminat alırsın. Eğer 640TL den askeri ücretten tazminatın hesaplanırsa düşük hesaplanır hak kaybına uğrarsın.
SGK konusuna gelirsek Senin yerinde olsam şunu yapardım.
öncelikle Emsal ücret araştırmasını mahkemeden iste ve sonra mahkeme sonucu kesinleşmesini bekle. Davan bittik den sonra yani yargıtaydan onandıktan sonra SGK ya mahkeme sonucunu ve emsal ücret evrağı ile başvur. Davam kesinleşti benim ücretim bu kadar, bağlanan aylığımın yeniden hesaplanmasını istiyorum de. elindeki resmi belgeler SGK yı bağlar.
eğer Yükseltmezlerse SGK ya karşı dava açabilirsin.