Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu özürlüyüm. Varolan aracım ve ehliyetim için ne yapmalıyım? [Soru]

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
KAZA

Merhaba.Ben iş kazası sonucu özürlüyüm.Önceden otomobilim vardı.Ehliyetimde vardı. Yeni araç alabilmem için ve ona donanım yaptırabilmem için ne tür yollar izlemem lâzım?Ayaklarımı kullanamıyorum.Bu donanımı nereye yaptırmam gerekiyor.İzleyeceğim yolu basamak basamak yazabilir misiniz?Sıfır araba alımında ne kadar indirim alacağımı ve hangi yolları izleyeceğimi bana yazabilir misiniz ? İYİ GÜNLER!

birazcık bi 5 dakika kadar gezin formda geçenlerde değiştiren arkadaşlar vardı adım adım yazıyor yapman gereken :)

öncelik ehliyetinizi h sınıfı yapmalısınız.
ayaklarınızı kullanamadığınızı söylüyorsunuz ozaman bütün tertibat direksiyonda olacak
sıfır arabalarda ötv vermiyorsunuz buda % 37 ye tekabul ediyor.

- 'Bacaklarını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanmlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır' ibareli sağlık raporu alacaksın (2 nüsha)
- Biri ile sürücü kursuna yazılacaksın ve varolan B sınıfı sürücü belgeni H sınıfına dönüştüreceksin
- Otomobiline elle kullanım sağlayacak özel donanım taktıracaksın. Bunun öncesinde makine mühendisi bi proje çizecek ve o proje ve özel donanımın faturasıyla birlikte trafik şubeye gideceksin.
Raporunla birlikte o belgeleri de verip, aracını sakat statüsüne geçirteceksin. Sonra plakanı sakat damgalı olan ile değiştireceksin
- Sonra vergi dairesine gidip, MTV muafiyeti için başvuracaksın.

Bu şekilde dönüştürdüğün aracı senden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz. Ayrıca böylesi bi tescil hiç bi işine yaramaz. Daha doğrusu, ÖTV muafiyet hakkın varken, bunu kullanmamış olursun..
Eğer maddi olanağın varsa, bence ÖV muafiyetiyle bir sınıf araç al. Onu sakat statüsünde tescil ettirirsin...

Üst Alt