Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İş kazası sonrası mahkeme kararı ile adli tıpa gidiyoruz!?
Merhaba beceriksiz bir avukatim sayesinde işveren ile sadece arabuluculuk ile haklarımı istemeyi düşünüp bir ara bulucu avukata müracaatta bulundum. Bir seneye yakın arabuluculuk süreci geçti avukat mahkemeye verelim dedi bu süreçte sosyal güvenlik kurumu iş kazası birimine başvurdum bu birim beni Manisa Celal Bayar üniversitesi'ne ortopedi ve fizik bölümlerine yönlendirdi ilkinde rapor sonucu 9.3 geldi itiraz ettiğimizde tekrardan 9.3 geldi normalde talus nekrozun normal %15 verilmesi gerekirken hastanenin bana verdiği 9.3 bu süreçte mahkeme devam ederken karşı tarafın sigorta şirketi sürekli maraza çıkartıp raporumun gözden geçirilmesini yenilenmesini istedi ve bu raporun adli tıpa gönderilip sonucu beklendi 6 ay bekledik buradan hiçbir sonuç gelmedi hakim benim nisan ayında İstanbul'a adli tıpa gitmemi istedi mahkeme olabildiğince uzuyor ayağımdaki ağrılar kasılmalar hiçbir zaman değişmedi aynı ağrıların devam ediyor üzerine bir de bacak kısalığı çıktı bir buçuk santim 2020 temmuz ayından beri ayağımda Ağrı ile yaşıyorum çocuğumu ayağımda bile sallayamıyorum pütür pütür ötüyor. Nisan ayında adli tıbbın heyetin sonucu ne gibi çıkar ne tavsiyelerde bulunursunuz teşekkürler
Benim 9.3 iken mahkeme dava actik sigorta şirketi muhatabımız işi uzattikca uzattı adlı tiptan rapor istedi adli tıpa bacak kısalığı ve ayağımın son durumu hakkinda emar istedi 8 mm kısalık var ve emardada talus kemiğinde nekroz olduğu belirtildi adli tıpa gittim cetvelle ayağımın acisini ve bacak boyumu ölçütler 5 ayda rapor çıktı 9.3 olan rapor yüzde sıfır olarak geldi
mahkeme devam ediyor ben şimdi ne yapacağım bu nahkeme 3 sene olddu sürüyor masraflarına kadar alırlar mı bizden alacaklı iken borçlu mu olduk ne olduk lütfen bilen biri akıl versin
@quandra,
Arkadaşım atk raporu 1 yil maksimum 18 ay içinde çıkar. Atk raporunu çıkınca karsi taraf orana itiraz etmezse bilir kişi ataması isteyeceksin ve bilirkişi ücretini ödeyeceksiniz. 3 ay sonra bilir kişi tazminat miktarını mahkemeye sunar. Karşı tarafın avukatı bilir kişi hesaplamasina itiraz etmezse hakim gerekçeli kararı açıkladıktan sonra icra işlemini başlatırsin. Manisa küçük il olduğu için belki fazla uzamaz ama 20 sene süren davalar var.
Davalı taraf uzatmak isterse süreci baltalar yani istinaf 2 yıl yargıtay 5 yıl süren davalar cok fazla raporlara itiraz ve raporlar arasi çelişkinin giderilmesi extra süre sana tavsiyem Karşı taraf küçük bir işletme yani merdiven altı bir firma ise tazminatın yüksek çıkarsa ödememek için iflas bile verebilir. Küçük miktarları genellikle öderler ama yüksek tazminatları tahsil etmek sıkıntı.
Bilirkişi oturduğu yerden rapor yazmış polis gelmedi tutanak tutmadı SGK bir memur göndermedi ben yanlış hatırlamıyorsam %40 kusurlu bulundum yılbaşı gibi 25000 TL ceza ödedim geçmiş istirahat raporlarından 3 bin TL gibi para geri istediler itiraz ettim bilirkişiye gidildi resmen yazmışlar bastığı yere baksaydi der gibi bir rapor sonuç olarak bu parayı ödedik ben sigorta şirketi ile celisiyorum adamların sanki her yerde adamı var talus kemigi nekroz hayatımın sonuna kadar sancısı ile yaşayacağım ama arli tıp kurumu sıfır oran verdi
Atk rapor oranın sıfır geldiyse tazminat falan alamaz bu tüm dosya masrafları ile avukat vekalet ücretlerini ödemek zorunda kalırsın. Atk rapor oranına itiraz et ve üst kuruldan yeni rapor almaya bak ha yine sıfır verirlerse yapacak hiçbir şey yok!
Atk raporu sıfır verdiği güne kadar hak alırsın diyen de var bu kadar mı itibarsiz bu devlet işleri anlamadım bana bu raporu verip adli tıpa gönderen doktorlar yalancı mi o zaman anlamıyorum
@Dolu Metrobüs,
Bu arada bir defa daha itiraz edip tekrar sıfır gelirse bana odetecekleri vekalet mahkeme masrafları katlanacak daha peki bu konuda net miyiz bunu neye istinaden yazdınız muadil bir davadan mi vicdanen mi bu konuda nasıl net olabildiniz