Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Internetten aldığım ürünü iade etme şartları nedir? [Hukuk]

karacalar

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
Sevgili arkadaşlar;
3 gün önce ''mesafeli satış '' kapsamında akülü sandalye aldım. ama daha sonra bu ürünü iade etmek isteme gereksinimi duydum. tüketetici kanununa göre 7 gün içinde iade etme hakkımın olduğunu biliyorum.ödediyim bedeli geri alabilirmiyim alabilmem için izlemem gereken yol nedir ? teşekkürler şimdiden (not.bu ürünün yanından konuştuğumuz fiyata dahil olmak üzere eski sandalyemide bakıma verdimbuna rağmen ödemenin iadesi gerçekleşirmi?)

Ahlaki olarak:
1- Ürün hatalı, yanlış olarak gönderilmişse, koşulsuz olarak iade edebilmelisiniz (kargo bedellerini de satıcı firma karşılamak zorunda)
2- Üründe bir hata olmamasına rağmen kişisel bir nedenle kullanamıyorsanız, kargo bedellerini karşılamanız koşuluyla ürünü iade edebilmelisiniz

Hukuki olarak:
1- Hiç bir şarta bağlı olmaksızın internet üzerinden satın alınan ürünler 7 gün içerisinde iade edilebilir.
Bunun için ürünü size glen kargo firması ile gerisin geri gönderin. Gönderi makbuzu ve faturanızla birlikte kaymakamlıktaki tüketici şikayet birimine gidin.

Eski sandalyenizin bakımı mevzuu başka bir konudur. Onun fiyatlandırması da ayrıca değerlendirilir. İşinize gelmezse, tamir ettirmeden kargo bedelini sizin ödemeniz koşuluyla sandalyenizi geri isteyebilirsiniz

Bülent bey bu süre zarfinda magduriyetim soz konusu eski sandalyem gelene kadar,iade edcegim urunu kullanmamda sakinca varmidir...? Îadede Sorun teşkil edermi?

Ürünü kullanırsan iade edemezsin. Ürünün sıfır/satılabilir özelliği bozulursa ve dahası 7 gün geçerse -ürünün kendisinde ya da satış sürecinde bir kusur olmadığını varsayarak söylüyorum- ürünü iade etmen mümkün olmaz.

Üst Alt