Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İnternet paketimi değiştirdiğim için gelen ceza hakkında..?
Selam. Arkadaşlar. Ben aralığın 20 sinde netlimitsiz tarifesinden
yanlışlıkla net 6 işyerim paketine (daha düşük tarifeye) geçmişim.
Ayrıyeten taahhüdümü bozmuşum böylelikle. Kampanyaya dahil olmuşum onu
bozmuşum (15 tl x 5 ay) onun cezası varmış. Bu da 59 tl-15 tl=44 tl x 5
ay= 220 tl + Şubat Faturası (59 tl+18 tl(ocağın 7sinde tekrar
netlimitsiz tarifesine geçiş)+6 tl Tivibu(Ay ortasında geçiş nedeniyle)
Toplam:
220 TL Ceza
59 tl Netlimitsiz Şubat Faturası
18 tl Ay ortasında tarife değişikliği farkı (Ocağın 7sinde)
6 tl Tivibu (4 tl tivibu + ay ortasında geçiş 2tl)
------------------------------------------------------------------
Toplam da 303 TL kadar fatura gelecek benim hesabımla. Netlik ayın
20'sinde belli olacak. Arkadaşlar benim bu tutarı (303 TL) yi ödeyecek
durumum yok. Ne yapabilirim.
En başta Aralığın 20'sinde neden netlimitsizden daha düşük bir tarife
olan net6 paketine geçiş yaptın, yapmasaydın diyeceksiniz. Ben bu
işlemi her yaptığımda kampanyaya dahil olmuşsunuz bu yüzden işleminiz
gerçekleşmiyor diye hata veriyordu. Ama ne hikmetse aralığın 20'sinde
aynı işlemi yaptığında işleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir dedi.
Ben yine aynı şekilde hata vereceğini zannederek o işlemi tekrar yaptım
ama maalesef bu kez kabul etti.
Sizce ne yapabilirim. Beni aydınlatırmısınız?
iletişim kanunlarını okumalısınız ve sözleşmede okumadan bazı şeyleri kabul etmek tehlikeli sözleşmede haksız çıkarsanız yapacağınız hiç bir imkan yok ve mahkeme açılacak bir durumda değil ama kazanırsaız tazminat alırsınız oda belli değil. biraz araştırmanız lazım. yada diğer internet firmalarından müşteri memnuiyeti ve hak sahibi hakkında bilgi almanız lazım alternatif firma ile görüşün onlar daha gerçekçi bilgi verebilir. örneğin siz ttnet lisiniz. uydunet le görüşün durumu anlatın.
bölge müdürlüğüne gitmeye gerek yok güzel insan. müşteri hizmetlerini arasın. ve konuşmayı kayıt altına alsın yani telefonu açarken konuşmayı kayedet özelliğini açsın işine yarar delil olarak. tam yardım alamazsa müdürlüğe gitsin. ama dediğim gibi yukardaki verdiğim seçeneklerde işine yarayabilir.
ttnet müşteri hizmetlerini aramıştım bana bu gelecek cezai bedeli taksitlendirme şansınız olmayabilir çünkü çok fazla tutar değil ya neresi fazla değil nerdeyse 6 aylık internet faturası tutarı. İnşallah dua edin arkadaşlar da şu tutar en küçük değerde gelsin. İnşallah taksite böldürürüz ama herşey yazımda da dediğim gibi şubatın 15-20 si arasında belli olacak. Nerden yaptım şu tarife değişikliğini yapmaz olaydım ama daha önceleri yaptığımda hep hata veriryordu yine aynı hatayı verecek diye o paket değişikliğini yaptım. Yapmaz olaydım.
@cicikıs
türk telekoma gittim aynen yazdıklarımdaki durumu anlattım bana daha şubat faturanız kesilmemiş. Faturanızın kesilme tarifi olan her ayın 20'sinde (Şubatın 20 sinde) gel o zaman şikayetinizi alalım. Ceza umarım gelmez dedi ama gelmesi muhtemel dedi. Şubatın 20'si olsun o zaman taksitlendirme veya şikayetinizi alırız dediler. Bakalım ayın 20sini bekliyorum. İnşallah hayırlı sonuçlar alırım.
tüketici hakları mahkemesiyle görüşmende fayda var. bir yakınım aynı durumda mahkemeye başvurdu ve bildiğim kadarıyla tarife değişikliğiyle ilgili ödemesi gereken ücretlerden kurtuldu.
selam arkadasım benimde buna benzer bir sorunum olmuştu benim fatura 550 tl idi mecbur ödeyeceksin ama bunu küçük bir faizle taksitlendiriyorsun türk telekom müdürlügünde geçmiş olsun
Ben de benzer bir durum ile karşılaşmış müşteri hizmetlerini arayarak tahhüt süresi bitmemiş aboneliğimi iptal ettirmek istemiştim. Türk telekom müdürlüğündeki bir memur bana bu şekilde iptal ettirmemin 250 tl gibi bir bedele mal olacağı konusunda beni uyarıp abonelik iptalimi geri almıştı. Ordaki memurların insiyatifide söz konusu. Umarım tüketici mahkemesiyle falan uğraşmak zorunda kalmazsın
loris arkadaşım bulundugun ilçenin milli egitim müdürlğünde bulunur sadece bir şikayet formu doldurup vereceksin benım bulundugum yerin internet adreside var form ordada var tepebaşı tüketici hakem heyeti diye sorgularsan çıkar