Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İnsanlar neden şizofreni hastalarını veya raporu olan bireylerden uzaklaşır?

@anonymous,
Kavga etmesen iyiydi ama sen doğru olanı yaptığına eminim anlattığınıza göre umarım vicdanınızda bu konuda sizinle hem fikir olur.

Toplum bu konuda acımasız bende yaşıyorum aynı konuları hastalandığım günden beri hayatımdaki insanlar elimden yavaş yavaş kayıp gitti her geçen gün yalnızlığa alıştırıyorlar sanki.

Doktorun verdiği ilaçları kullanan Şizofren bireyler şiddete bulaşmaz. Bazı Şizofren hastaları doktorun verdiği ilaçları kullanmıyorlar. Şiddete ve saldırganlığa başvuruyorlar.

Şizofrenlerin öfkesinin normal sınırlar içinde kalabileceğini düşünüyorum çünkü bir duygu bozukluğu yok ama bipolar duygu bozukluğu, duygular tavanda manik atakta, öfke de öyle ve öfke tavan yaparsa şizofreniden daha şiddette yatkın olabilir. 25 yıllık bir bipolar olarak biz kendi halinde insanlarız. Psikotik olarak kendi hayatımıza, canımıza kast edileceğine inanıyoruz genel olarak, en yaygın saldırganlığın sebebi bu.

Psikolojik rahatsızlıklarda şiddet eğilimi genelde tedaviye ulaşılamaması durumunda,madde kullanımında oluşmakta. özellikle kişilik bozukluğu hastalarının daha fazla şiddet eğiliminde olduğu resmi kayıtlarda mevcut. kişilik bozukluğu psikolojide çok başka bir şey ilaçla düzeltme gibi bir durumu yokmuş. hatta seri katiller videosu paylaşırken bir türk seri katil için bakırköy hastanesinden bir doçent kişilik bozukluğu olanların empati yeteneğinin olmaması,yaptıkları kötü eylemlerden pişmanlık duymamalarından ama yaptıkları eylemin suç olduğunu bildikleri gene de yaptıklarını ve bu kişilerin cezai ehliyetlerinin olduğunu yazmıştı.
şizofreni veya bipolar hastalarında düzenli tedavi gören kişilerde şiddet eğilimi yok denecek kadar azdır. bunları @Karaduman abi bana video fikri vermişti onu araştırırken bu bilgilere ulaşmıştım.

birde şöyle bir durum var medya sektörü böyle şeyleri seviyor. belki günde 100 kişi öldürülüyor ama içlerinden bir tanesinin psikiyatrik bir geçmişi olduğunda kalan 99 u haber olmazken o bir tanesi haber oluyor. dizi film sektörüde böyle şeyleri seviyor.
hasta olupta suç işleyen elbet vardır ama bu durum geneli etkilemez

Taksimden Şişhaneye ordan Kasımpaşaya, orada Kasımpaşa Deniz Hastanesi var; yani Taksimden aşağı Kasımpaşa.

Bir hemşire hastanede yatarken beni dışarı çıkardı yan binaya götürdü, hava karanlıktı, eski bir cihazı bağlamak için oturdum, yalnızdık. Elektrik mi vereceksiniz diye sorunca kadın acayip panik yaptı. Hayır falan dedi ama korktuğu çok belliydi.

Freud'un yansıtma ego savunmasınım hala kullanıldığını psikiyatri profesöründen duydum. Freud, kendi üstünde görmek istemediği ölümü karşıya yansıtması olarak açıklıyor saldırganlığı. Bipoları şizofreni bırakın normal bir insana öldürüleceğine inandırsanız o da size saldırır.

@Death,

Korku ile istek karışabiliyor.
Bir anne düşün. Bir annenin evladına olan merhameti başka kimde olabilir. Aşırı derece korumacı neden oluyor, ona bir zarar gelir diye korkuyor. Aynı anne ,zarar gelir diye korkan anne, öfkelendiğinde çocuğunu dövüyor,kendi zarar veriyor.

@Breh43, hocam ben kavga etmek istemedim. Ama o annemin üstüne yürüyünce bendeki tüm şalterler attı. Üstüne kavgadan sonra babam geldi. Ne oldu diye ona sordu. Birde birsey yok abi diyor. Baktı olmayacak arabasından silah çıkarttı bir daha olay cikarttı. Düz memur da tabanca ne gezer? Neden taşıma ihtiyacı duyar? Ege de normal bir sakın şehirde?

@anonymous,
Sıkıntılı birine denk gelmişsin sıkıntısız kurtarmışsınız dediğim gibi sen doğru olanı yapmıssındır ama gelde bunu anlat hastalar hasta olmadığı zamanlarda genelde doğru olanı yapmaya çalışır zaten. Değişik bi dönemde yaşıyoruz kimden ne çıkacağı belirsiz o yüzden daha sakin olmak lazım bu parti döneminde çoğu kişi silahlandı diye haberler dönüyodu bir ara kafayı takmamak geçmiş olsun tekrardan.

Ben sizofreni hastasi değilim ama psikoz hastasıyım ama yıllardır öğretmenlik yapıyorum Allaha şükür gül gibi de yapıyorum öğrencilerim bana baiyiliyor masallah

Üst Alt