Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlkokul mezunu olmak B sınıfı ehliyeti H sınıfına çevirmeye engel mi?

cicikiz1984

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Abime 2 yıl önce % 70 ortepedik özürlü raporu aldık. ötv indiriminden yaralanıp araç almak istiyoruz. ama daha öncesinde abim b sınıfı ehliyet almıştı. Şimdi bunu h sınıfı çevirmek istiyoruz.
Abim sormuş ama İlkokul mezunu olduğu için h sınıfına çevirilmez demişler. ilkokul mezunlarının böyle bir hakkı yok mu. yada bizim durumumuzda olanlar nasıl bir yol izlemeli??,

bizi bilgilendirirseniz sevinirim.

b sınıfı için ilkokul yetmiyo artık,, ama h sınıfı için değişen bişey yok yani hala ilkokulu bitirmek yetiyo,,b den h ye çevirleceği için öle bişey sölemişler heralde , anlamadım neden öle dediklerini ama dediğim gibi h sınıfı için değişen bişi yok...

arkadaşlar ehliyet artık ilkokul mezunları özürlüler alamıyor bilyormuydunuz kanun çıktıgı aydan itibaren geçerli olsa olmazmıydı geriye dönük tarihli ilkokul mezunlarını kapsamamış olması gerek neden buyanlışı yapıyorlar BEN ŞUAN EHLİYET ALAMIYORUM SAG DİZALTI AMPUTE ÖZÜRÜM aynı hakları saglamlarada tanımaları gerek diyorum YANİ KANUN ÇIKTIGI AYDAN SONRAKİLER ALAMAZ GERİYEDÖNÜK ALIR İBARESİ OLMASI GEREK SİZ CE YA BU KANUNU ÇIKARANLARIN KAFASI ÇALIŞMIYOR BU YANLIŞI YAPIYORLAR YADA BİZ LERİN KAFASI ÇALIŞMIYOR SİZCE

b) (Değişik : 17/10/1996 - 4199/18 md.) Öğrenim şartları: F, G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların ilkokulu, A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücülerin en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları,

30/6/2006 tarihinde geçici bi maddeyle 5 yıl süreyle ertelenmiştir dolayısıile ortaokul kuralı getirilirken h sınıfı ayrı tutulmuş zaten geçici maddeyle öbür sınıflar için bi uzatma yapılmış oluyo ,, yani kısacası h sınıfı alacakların ortaokulu bitirme gibi bi engeli yok. ilkokul yeterli... Mevzuat Bilgi Sistemi

Üst Alt