Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İlaç bırakma sonrası oluşan obsesyon ne zaman geçer?

Skyline

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
11
Arkadaşlar sesler duyuyorum 3 yıldır. 2 yıl önceye kadarda 3 kez şizofreni krizine girdim. Artık olmuyor bunlar sadece ses duyuyorum. Cinsel isteksizlik, düşük testosteron problemi yüzünden doktoruma ilaç değişimi istedim. Önceden kullandığım ilaçlar risperdal 4 mg, gyrex 100 mg, lustral 100 mg idi. Doktor ibilfy’a başladı lustralı kademeli düşürdü. Son 1 aydır risperdal 2 mg, abilify 10 mg, gyrex 100 mg kullanıyorum. Tabiki doktor değilsiniz ama fikir olması açısından ilaçları yazdım.
Son 2 haftadır obsesyon oluşmaya başladı içten içe gelen herşeye iç sesimle küfür etme isteği oluştu. Aklıma ne gelirse ona sövdüm. Ama istemeden oluyor 1 sn de içimden geçiveriyor. Allaha kadar vardı mesele. Sonra duyduğum seslerde allaha kitaba sövmeye başladı. 2 haftadır acı çekiyorum 10 dk da bir af diliyorum allahtan.

Doktora dün gittim ve lustralın obsesyonları önlediğini söyledi. Tekrar başladık ama bu sefer zedprex diye bir ilaç yazdı lustral yerine. Risperdalda 6 mg a çıktı.
Ne zaman geçer acaba bu kötü düşünceler?

Skyline Allah yardımcın olsun ne yazık ki şizofren tedavisi çok uzun süreli hatta ömür boyu sürebilen bir tedavi tamamen iyileşme genelde az oluyor tedavide ki amaç hastalığın belirtilerini özellikle sizin söylediğiniz tür ana rahatsızlıkları kontrol altına almak tamamen engellemek veya kabul edilebilir seviyede tutmak.
Doktorunuzla iletişimi kesmeyin çok zor biliyorum ama sabır etmeye çalışın maneviyata yönelmeye çalışın stresli ortamlardan uzak durun.

Bence maneviyattan biraz uzaklaşıp kendini biraz da dünya hayatına ver, gez toz, müzik dinle, kitap oku, sinemaya git vb.. yanlış anlama neden böyle diyorum, bende de benzer durum küfür etme olmuştu, meal okumaya başlamıştım, anlamaya çalıştım olmadı.. Çok din ile haşır neşir olup yükümlülüklerini yerine getirmeyenler üzerinde aşırı baskı olabiliyor bu nedenle biraz ara verip uzak kalmanda fayda olur diye düşünüyorum.. bunun dışında ilaçlarla birlikte düşüncelerin de yerine oturacaktır. İraden dışında duyduğun seslere itibar etmezsen sana zarar veremez zorla birşey yaptiramazlar

Bence namazını kıl.Allah'a dua et.ve ilaçlarını da aldatma.ben çok kötüydüm.Menzil Adıyaman a git gel iyileştim.çok şükür.ama ilaçlarını da bırakma

Born2die
Maneviyat derken ibadet,zikir gibi şeyleri kast ettim dini bilgisi yeterli olmayan birisinin direk kuran meali okuması iyi olmayabilir heleki ruhsal sorunlar yaşayan birisi için daha kafa karıştırıcı olur çünkü ayetlerin iniş sebebini bilmeden veya ayette verilen hükümlerini hikmetini anlamadan faydadan çok zarar getirebilir okuma yapalacaksa tefsir veya güvenilir din alimlerinin kitapları okunabilir.
Ama bence ruhsal sorunlar yaşayan kişiler sadece ibadet yapıp Allaha güvense daha faydalı olur.
Ayrıca ibadetlerini yapman helal dairesi içinde eğlenip iyi vakit geçirmene mani değil.

Üst Alt