Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el aracıma tertibat taktırsam plakada damga olmak zorunda mı?

gecemavisi

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
h sınıfı surucu belgem var. ikinçi el otamatık vıtes aracım var. buna tertıpat yaptırıp ruhsata ışlenıp plakayı skat plakası yapmadan kullanabılır mıyım...
sonuçda h sınıfı özel tertıpatlı araç kullanılabılmesı için vrilmiş değil mi?

emin degılım ama sen normal plaka ve h ehlıyet ıle o aracı nasıl kullanıyorsun ruhsatında ozel bır ıbare varmı? Yapman gereken şey zaten ozel tertıbat yapıp raporunla beraber emnıyete ve malıyeye muracatındır

Kendiniz bunları yapamazsınız.Tertibat talmanız için sizin sağlık kurulu raporu almanız gerekmekte.Alacağınız rapora göre aracı tertibatlı veya tertibatsız kullanabileceğiniz belirlenecek.

sonuçda h sınıfı belge tertıpatlı araç kullanır iparesı taşımıyo mu.. bende tertıpat taktırıp
kullanacam! zaten 10 yıl önce aldığım raporum var onu gabul etmıyorlar galıba 10 ylı doldurduğu için yenısın de de vermedıler bana kullanır raporu kas erimesı olnca kollarda güç kaypı olduğu için ama normal kullanabılıyorum rıks alır dıye vermedıler başka yerden belgı alırsın rapor dıyorlar bende bunlarla uğraşmamak içi böyle bir çözum düşündüm olursa tabi bilgilerınızı baylaşırsanız sevinirim..

Araçta özel donanım varsa, 10 milyon dolarlık bir araç bile alsan tıkır rıkır vergisini ödeyerek, yine de plakada damga olmak zorunda. Özel donanım bulunan aracın damgasız plakayla tescili de kullanımı da mümkün değil.

Üst Alt