Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci el araç alıp özürlü statüsüne çevirmek istiyorum. Prosedür nedir?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
SAYIN BÜLENT BEY. adım bekir meb engelli memur alımından atamam yapıldı göreve başladım ancak iş yerimle evimin arası çok uzak akülü arabamla gitmek zorundayım ama sabahları çok sıkıntı çekiyorum.. acilen ikinci el özürlü aracı almam gerekiyor. sıfırını alamay gücüm yetmiyorr maddi açıdan

. sizden ricam ikinci el özürlüden araç almanın prosüdürü nedir devir işlemleri nasıl yapılıyor. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
ikinci el özürlü aracı satan varmı bir bilginiz varmı. biraz çok isteğim oldu ama mazur görün.

SAYGILAR...

Sakat birinden almak zorunda değilsiniz... Dilediğiniz bir ikinci el aracı satın alıp ona donanım taktırabilir ve o şekilde tescil ettirerek kullanabilirsiniz. Bunun için "gaz-fren elle kumanda sağlayan özel donanımlı araç kullanıri h sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporunuzun olması yeterli.
Aracı satın alacaksınız noterden, proje çizdirip özel donanımını taktıracaksınız, trafik müdürlüğüne gidip tescil ettirecek ve plakasını damgalattıracaksınız, sonra vergi dairesine gidip MTV muafiyerti için dilekçe vereceksiniz.
Bu kadar.

teşekkür ederim BÜLENT bey... h sınıfı ehliyet için aldığımız rapaor yeterli olurmu. '' özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibareli raporda almamız gerekiyor mu? h sınıfı ehliyetin yanısıra.
bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. bülent bey ayrıca özürlüden özürlüye araç satımında devir işlemleri nasıl gerçekleşiyor.

yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

SAĞLICAKLA KALIN..

ERTEM BEY ,
Projeyi Makina mühendisleri çizer ve onaylar.

sağolun arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için! ikinci el araç alımında dilediğimiz marka ve model de araç alabiliyormuyuz örneğin 7 kişilik panelvan tipi araçlar v.s. ve aldığımız araçları özürlü statüsüne çevirirken model yılı şartı varmı. bu konularda da yardımcı olursanınız çok sevinirim... teşekkür ederim saygılar selamlar...

bu konularda bilgisi olan arkadaşlar, lütfen bizlerle paylaşın... teşekkürler..

Araç seçenekleri: http://www.engelliler.biz/forum/oze...ar-otv-istisnali-olarak-satin-alinabilir.html

İkinci el araç alırken hiç bir kısıtlama söz konusu değil... Ama vergi dairesi "1600 cc üzeri motoru varsa MTV istisnası uygulamam" diyebilir. Bunun dayanağı yok. Yasa ve mevzuat bu konuda çok net: http://www.engelliler.biz/forum/oze...mtv-muafiyeti-ve-plaka-sorunu.html#post762902

Sakattan sakata satış da aslında aynı... Sadece, eğer satan ile alan aynı tür donanıma ihtiyaç duyuyorsa, bu durumda donanıma dair işlem yapmaya gerek kalmıyor; sadece noter satışı ve tescil yeterli oluyor... Tabii, alınan araç vergi istisnası ile satın alınmışsa, vergi dairesinde buna dair işlemler de var.
Ama, yineleyeyim: Sakattan sakata araç alımının bırakalım avantajlı olmasını aksine dezavantajlı olduğunu düşünüyorum. Ne satan ucuza satar çünkü ne de alan o parayı verir...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Bülent bey.... anlattıklarınız ışığında hareket edeceğim. konuya hakim olmadan almak satmak gerçekten zor oluyor. SAĞOLUN...

Üst Alt