Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkinci araç alımında tekrardan aynı raporları almam gerekiyor mu?

göker

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
1994 yılında ilk araç alımımı yaptım zaman çok uğraşmıştım.Engellilik oran raporu,ehliyetimi h çevirmek için araç sürebilir raporu.Donanımlı araç sürme raporu.

şimdi ozaman almış olduğum aracım 5 yılı doldolması üzerine sattım.

Şimdi tekrardan 0sıfır araç alacağım.Sadece engelilik raporumu versem bu iş sonuçlanırmı yoksa tekrardan hastenelere giderek sil başdan bütün raporları birdahamı çıkarmam gerekiyor.

H sınıfı ehliyetin varsa herhangi bir devlet hastanesinden ÖTV indirimi için heyete girin.%40 ve üzeri ÖTV indiriminden yararlanır raporu alısanız yeterli olur.

ehliyetim var.ilk arabamı alırken bir devlet hastanesinden ÖTV indirimi için heyete girdim.%40 ve üzeri ÖTV indiriminden yararlanır raporu aldım.Şimdi birdahamı almam gerekiyor bu raporu.Çünkü daha önce bu raporu çıkartıp arabamı aldım.sadece oran raporumu versem olurmu.

bayiler 1 senelik rapor kabul ediyorlar sizin görüştüğünüz bayi varsa telefonla arayın sorun

hakan arkadaşım orana gerek yok yeni alınacak ortapedik özrüne uygun raporla aracını alır eğer raporunuz sürekli ibaresi taşıyorsa eski raporda kullanılıyor sadece bayiler sorun yaşamamak için yeni rapor istiyor siz elinizdeki raporu vergi dairesine gösterin onlar size yol gösterir

Raporda özür oranının ÖNEMİ YOK!
ve
Rapor yeni tarihli olmak zorunda DEĞİL!

Daha bu ay aldım ilk aracımı. Özür oranım %40 ve 2004 yılında ssk indirimine başvuru için aldığım raporumu kullandım. Rapor sürekli ise tarih önemsiz. Sadece üzerinde hastane ve hastalık ile ilgili bilgilerin eksiksiz, okunabilir olmasına dikkat ediyorlar. Aynı şekilde aparat çizimi, tse onayı vs. içinde aynı raporu kullandım. Tek sorun vergi dairesinin araç ve şoför tesbitine çok geç gelmesiydi öyle diyeyim. Yaklaşık 1 ay sürdü bu nedenle işlemler.

Bayiye raporunuzla gidin, vergi dairesine sordursunlar en garanti böyle olur ama dediğim gibi okunamama, çok eskimiş vs. olması dışında bir sorun yaşamazsınız. Yaşasanız bile gidip yeni rapor alabilirsiniz aracı siz kullanacak olduktan sonra %40 gibi bir şart fln yok.

Elinizdeki rapor kabul görür aslında. Çünkü rapora dair bir süre kısıtlaması yok. Ama, "94 yılında alınan rapor da çok eski kardeşim" diye tutturabilirler. Aracı alacağınız bayii bence vergi dairesine arayıp sorsun... İşi biliyorlarsa, hiç bir sorun olmaz...

ya arkadaş herkes ayrı bir telden çalıyor.

canım kardeşim ben geçen sene 2010 eylül ayında %38 ile ÖTV den yararlanamaz raporu aldım.2011 ocakda yeni yönetmelik nedeniyle tekrar girdim %43 ile ÖTV indiriminden yararlandım.

nasıl oran yok anlamıyorum ya.ÖTV indirimi için alt sınır %40 değil mi?

hakandogualp;

Sanırım biraz kulaktan dolma bilgilerle hareket etmişler. Bazen bu düzen öyle bir işliyor ki Muz Cumhuriyeti vatandaşıymış gibi hissediyor insan kendini. Muhtemelen sizde böyle bir duruma kurban gitmişsiniz.

Keşke yasayı tekrar tekrar okuyup o olmaz diyenlere göstermek için bir kopyasınıda yanınıza alıp öyle başvursaydınız. Ya oran sizin lehinize değişmeseydi ne yapacaktınız? Mesela bende şubat ayında yenileyeyim diye gittim hastaneye doktor yeni orana göre %30 olur senin raporun dedi yeniletmeden çıktım bende.

Neyseki halletmişsiniz bir şekilde artık önemi yok ama dediğim gibi aracı eğer engelli kişi kullanacak ise, H sınıfı ehliyeti ve ehliyetinde özel tertibatlı otomobil ibaresi var ise rapor oranının hiç bir önemi yok. 04/2011 itibariyle durum budur. İşlemlerimi yapan vergi dairesi ise ümraniye nakil araçları.

şimdi eski raporuma tekrar baktım inceledim;
%38 verilmiş arkasında ÖTV indirimine hayır denmiş.
Bende yeni çıkan yönetmelikle çok sevinmiştim araba alabildim diye.Halbuki hakkımız zaten varmış.
Görüyormusun hastanenin yaptığını!!!

Üst Alt