Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki uçlu duygudurum bozukluğu ve ehliyet yenileme süreci..?

genie

Aktif Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar, ben şu anda mevcut normal B sınıfı ehliyetimi yeniletmek istemiştim. Sağlık raporu almak için ilk olarak Aile Sağlığı Merkezi'ne başvurdum. Oradaki hekim iki uçlu duygudurum rahatsızlığımdan dolayı beni Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Devlet Hastanesi'nde gerekli işlemleri hallettim ancak onlar da İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdiler. Oraya evraklarımı teslim ettim ve heyet gününü beklemeye başladım. İl Sağlık Müdürlüğü son olarak beni Şehir Hastanesi'ne yönlendirdi fakat psikiyatri bölümü dışında narkolepsi şüphesiyle nörolojiden de görüş istemişler. Herhalde kullandığım ilaçlar sebebiyle böyle düşündüler ancak benim herhangi bir nörolojik hastalığım yok. Neyse Şehir Hastanesi'ne gittiğimde psikiyatri doktoru kontrol şartıyla bir yıl süreli onay verdi lakin nöroloji doktoru polisomnografi testine girmem gerektiğini, bunun için de beni uyku takibi amacıyla cihaza bağlayacaklarını ve bir gece hastanede yatmam gerektiğini söyledi. Ben de kabul etmedim ve ehliyet sürecim yarıda kalmış oldu. Zaten bu süreçte oradan oraya gezerken sinirlerim oldukça yıprandı, en sonunda da böyle bir şey çıkınca dayanamadım artık. Merak ettiğim husus acaba benimle aynı hastalığa sahip herkesten mi bu test isteniyor yoksa sadece bana mahsus mu istendi?

cardinals
merhaba kullandıgın ilaçlar uyku bozuklugu yapıyorsa noroloji uyku apnesi için hastaneye yatırmak isteyebilir (uyku apnesine her ilde farklı bolumler bakabılıyor gögus kulakburunbogaz gibi)eger uyku apnesi cıkarsa tedavi görmeden ehliyet alma sansın kalmıyor uyku abnesi için geceleri düzünli cihaz kullanman gerekir ve cihazın geriye dönük kayıtları incelenerek uygun görülürse ehliyet alman için onay verilir uygun değilse ehliyetin iptal olabilir şimdiden allah yardımcın olsun zor bi süreç

cengelcielk Beni sadece bir gece hastanede yatırmak istediler. Onda da cihaza bağlayacaklarmış, ben o şekilde zaten mümkünü yok uyuyamam. Nörolojik olarak veya uykuyla ilgili başka herhangi bir rahatsızlığım mevcut değil, bana saçma geldi. Bilemiyorum belki de prosedür böyledir ama dediğim gibi süreç oldukça yıpratıcı. İki sene boyunca başka sağlık raporu da alamayacakmışım. Yani kısacası ehliyetime el konulmuş gibi bir şey oldu.

cardinals
yok uyursunuz cihaz takılınca size basınclı hava veriyorlar ve sizin gece boyu uykudaki nefes durumunuzu kontrol ediyorlar uykuya dalma süreniz max 10 dk karanlık ve sessiz bir ortamda oluyor sıkıntı olacagını düsünmüyorum bence 2 sene ehliyetsiz bekleyeceginize gidin bi gece yatın derim şahsi düsüncem

cengelcielk Narkoz gibi bir şey mi veriyorlar? O zaman belki problem olmayabilir ama her tarafa elektrot takılıyormuş. Göğüse ve baş bölgesine falan...

cardinals
narkoz değil elektrotlar takıyolar ama burnuna takılan maske sayesinde uykuyua nasıl daldıgını anlamıyorsun bile elektrotların farkına bile varmıyorsun ben daha önce yatmıstım bir sefer bende sen gibi düsünüyordum uyuyamam kesinlikle die ama hemen dalmısım uykuya bence tekrar soyluyorum git derim baska aksı tecrubesi olan varmıdır bilmiyorum ama uykuya hemen dalarsın emin ol

cengelcielk Teşekkür ederim cevapların için. Başka çaremiz yok, mecbur yatacağız o zaman.

Üst Alt