Uzun ve rahatsız edici bir teşhis sürescinden sonra GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Nöroloji ABD'na göre;
SOL ALT EKSTREMİTENİN DİĞER DİĞER NÖROPATİLERİ ön tanısı sonucunda,
SOL PERONEAL,TİBİAL VE SURAL SİNİRİN PARSİYEL AKSONAL LEZYONU teşhisi ile aynı hastanenin Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon kiliniğinde 40 gün süre zarfında
AYAK VE AYAK BİLEĞİNDE NÖRALJİ VE NÖRİT İLE ALGONÖRODİSTROFİ teşhisleri konuldu.
Yazması ve söylemesi bir okadar zor olan bu hastalıkların tedavisi için,GATA Fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniğine il geldiğim de tekli kanedyen kullanırken,sol ayağım ile bilek üzeri diz altı bölgesinde yoğun şişme,ödem ve ağrı vardı.Neredeyse günde damar yolundan sabah ve akşam yapılan Diocid haricinde farklı işlevri olduğu söylelen Nerontin,efeksor,laroksil,trental ve omeprol gibi ilaçlardan 16 adet alıyordum.Neredeyse ilaç komasına girmek ile birlikte ağrılarımda ve hastatalığın gerilemesinde hiç bir fayda sağlanamamıştı.
GATA Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Kliniğin de yapılan ilk kontrol ve muayene sonrasında yukarıda yazdığım ilaçların derhal kesilmesine ve yerlerine;
İlk hafta ; LYRICA 75 KAP 2X1,DESYREL 50 1X1,XANAX 0.5 MG 1X1/2 VE LANSOPROL CAP 1X1 verilmesi kararlaştırıldı.Bu ilaçların yanısıra
GATA Sualtı Hekimliğince, 5 saat X 10 Seans Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) uygulanarak hücrelerin yenilenmesi ve tüm ayak'da gelişen ödem ve şişliğin gerilemesi sağlandı.14 seans güç ve dayanıklılık arttırıcı,eklem genliğinini ve esnekliğini geliştiren egzersiz ile Tens Simülasyon,HP ( Sıcak Paket ) uygulandı. İlk Hafta uygulanmaya başlanan LYRICA 75 KAP,ikinci hafta LYRICA 150 KAP olarak değiştirildi ve yükseltildi ve tüm egzersiz programın sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki katına çıkarıldı.
Özellikle İlk hafta Nöroloji Kiliniği tarafından istenen Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) sonucunda belirgin bir rahatlama ile terleme artışı,ayakta renk değişikliği ve şişlik belirgin düzeyde azaldı yada yok oldu.
Ondördüncü gün sonun da kullandığım kanadyeni attım
Akasayarkta olsa yürümeye başladım.Uygulanan ilaçlar ve Fizik tedaviler cevap verdi.
Ağrı sınırında egzersiz programına devam etmek ve verilen ilaçları alarak hastaneden taburcu oldum.Şu an Kendimi ldukça iyi hissediyor ve özellikle acısız bir hayata merhaba diyorum.
HER ŞEY BİR YANA; SON BİR YILDIR VE HASTANELERDE YATTIĞIM SÜRE İÇERSİN'DE MADDİ VE MANEVİ OLARAK BENİ DESTELEYEN,HER FIRSATTA TELEFON VE VESAİR SURET İLE BENİ ARAYARAK MUTLU EDEN,BENİ YANLIZ BIRAKMAYAN DEĞERLİ DOSLARIM,AĞBİLERİM,ABLALARIM VE ARKADAŞLARIM
( DR ALPER KAYA,SANEM UÇAR,BABÜR AKDAĞ,BÜLENT KÜÇÜKASLAN,BÜLENT YILMAZ,OYA TEKİN,GÜLÇİN ERDİŞ VE SEVGİLİ MÜSTAKBEL EŞİ GÖKHAN'A PEK GÜZEL ARKADAŞIM NAFİŞİME ) SONSUZ MÜTEŞEKKİR OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTİYORUM.HERŞEY DEN ÖNEMLİSİ HAYATA BAKIŞIMIZDA DOSTLUĞUN NE KADAR ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİP OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA ANLADIM.
BU VE BUNA BENZER HASTALIKLARIN SEYRİNDE DOKTORLARIN TEŞHİS KOYMAKLARINDA ZORLUK YAŞAMALARINA RAĞMEN İLK ÖNCELİKLİ OLARAK HASTANIN RUH SAĞLIĞININ VE MORALİNİN YÜKSEK TUTULMASI GEREKLİLİĞİ KONUSUNDA HEM FİKİR OLDUKLARI GÖRÜLÜYOR.BENCE 'DE HER NE YAŞARSAK YAŞAYALIM ZORLUKLARI VE HASTALIKLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK ADINA MORALİMİZİ DÜZGÜN TUTMALIYIZ.ÇOK ÇOK DAHA İYİ DURUMA GELEBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNMELİYİZ.UMUDUMUZU VE BİLİNCİMİZİ HİÇ BİR ZAMAN KAYBETMEMELİYİZ.
ASLA VE ASLA MORALİMİZ VE KENDİMİZ İÇİN,SAĞLIMIZ İÇİN DIŞARIDAN YARDIM ALMALIYIZ.DOSTLARIMIZ BİZİM EN BÜYÜK MORAL KAYNAĞIMIZDIR.
Sağlıklı ve mutlu bir hayat dilerim.