Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki çocuğum için de evde bakım maaşı alabilir miyiz?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Selam abla iki tane çocugum hasta bakima muhtactir ikisinide bakimi alabilirmiyiz tşkler

ikisi için evde bakım maaşı alabilmeniz için öncelikle her ikisininde raporunda ağır engelli evet işaretli olması gerekiyor aksi takdirde evde bakım maaşı bağlanmaz.bu yatmez birde hanedekı kişi başı gelirniz 967,27 lirayı geçmemesi gerekiyor.her iki çocugunuzunda raporu ağır engelli evet işaretli ise ikinci engelliden dolayı onlar iki değil üç kişi sayılır yani evde 5 kişi iseniz o iki engelli çocuktan dolayı 5 değil 6 kişi olarak hesap edilir gelirniz.hesaplamada diyelimki eve giren gelir 5000 lira bunu 5 e değil 6 ya böleceksiniz bu durumda 5e bölünce gelir şartınız tutmazken 6ya bölünce rahat bi şekilde gelir şartınız tutar.bu da yetmıyor aşağıdaki lınkteki şartlarında tutması gerekıyor.
https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Tşkler evet ikiside ağir engeli hanede 4 kişiyiz iki çocugun ben ev eşim her hangi biryerde çalismiyoruz bir yerdende gelirimiz yoktur bir çocuğum bakimini aliyoruz 3 ayda bi ikiside aliyorlar

Evet yaziyor ağir engeli bir kisimin bakimini aliyoruz ve 3 ayda ikisinide maasi aliyorlar hanede 4 kişiyiz iki cocugum ben eşim basaka geliryok baska yerdede çalismiyoruz tşkler

1 çocuğun bakım maaşı 1085tl ve Ayrıca
2 çocukdâ 3 aylık engelli maaşı 2500 TL civarında
Doğru mu anlattınız Yusufmuhammed
Hal böyle ise ikinci çocuk için ise bakım maaşı alınır.

Evet aynen oyle çok tşk ederim allah razi olsun çok sagolun

ikisinide eşimin üzerine yapsam sikinti olurmu evde bakim maaşi

Yusufmuhammed
eşiniz ikisi için de bakıcı olabilir tabi.

bir çocuğunuz için evde bakım aylığı alıyormuşsunuz. diğer çocuğunuzun da agır özürlü raporu varsa evde bakım aylığı için başvurabilirsiniz.
eger çocuğunuz bakıma muhtaç durumda ise evde bakım aylığı baglanacaktır. aksi durumda bağlanmaz.

ama hanede 2 tane evde bakım aylığı olursa (yani ikinci çocuğunuza da bakım aylığı baglanırsa) alınan tüm 2022 aylıkları, yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir, bilginiz olsun.

-mka agır özürlü rapor olması yetmez. ikinci ağır özürlü engellinin de bakıma muhtaç durumda olması gerekir. birinci bakıma muhtaç engelliden sonraki bakıma muhtaç engelli 2 kişi sayılır.

Ikiside ayni hastalik tasiyor birisi agir engeli sürekli digeri ise o da ağir engeli surekli rapor degil 2 senelik

Yusufmuhammed
rapor uygun. siz ikinci çocuğunuz için gidip evde bakım aylığı için başvurabilirsiniz. eşiniz de bakıcı olsun. başvurudan sonra hanenize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecek. heyet ikinci çocuğunuz için de bakıma muhtaç olduğu yönünde karar verirse evde bakım aylığı baglanır. heyetin kararına baglı yani.
sürekli olmayan raporun süresi dolduğunda, alınan evde bakım aylığı kesilir. tekrar agır özürlü rapor aldığınız takdirde yeniden baglanır.

NOT: ikinci çocuğunuza da evde bakım aylığı baglanırsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçeceğinden dolayı alınan tüm 2022 aylıkları yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir.

Yani 2022 iki çocugunda mi kesilecek hanede 4 kişi yasiyoruz baska gelir yok tşkler

@Yusufmuhammed
eger diğer çocuğuna da evde bakım aylığı baglanırsa, yani hanede 2 tane çocuk için evde bakım aylığı alınırsa, evet, 2 çocuğunun 2022 aylığı da yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir.
2022 aylığında hane gelirine alınan evde bakım aylıkları da dahil edilir.

diğer çocuğun için de evde bakım aylığı alınırsa, iki evde bakım aylığının toplamı (1085,50 + 1085,50) 2171 TL eder.

hanede 4 kişisiniz. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir (2171 / 4= 542,75 TL) 542,75 TL eder. bu miktar da 483,63 TL'den yüksek olduğu için yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra tüm 2022 aylıkları kesilir.

2022 aylığı için şu an hane gelirinde sorun yok. bir tane evde bakım aylığı alıyorsunuz (1085,50 TL). başka geliriniz de yokmuş zaten. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında olduğu için 2 çocuğunuz da 2022 aylığı almaya devam eder. ama ikinci bir evde bakım aylığı baglandığı takdirde, vakıf tekrar inceleme yapacaktır. inceleme yapıldıktan sonra da alınan tüm 2022 aylıkları kesilir.

siz evde bakım aylığına başvurun, ikinci çocuğunuz için de evde bakım aylığı almaya bakın. evde bakım aylığı baglandıktan sonra vakıf incelemeyi ne zaman yapar bilemeyiz. hane geliriniz inceleninceye kadar 2022 aylığı almaya devam edersiniz. inceleme yapıldıktan sonra ise 2022 aylıkları kesilir.

Bilgilendirdiğin icin tskler ama ev kira evin giderleri var bunlari saymiyorlar mi 3 ayda bir cocuklari özel muayene yaptiriyorum

@Yusufmuhammed

ev kira ise tamamdır. emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür. bu durumda hane geliri uygun çıkacaktır. emsal kira bedeli hariç hiçbir gider hane gelirinden düşülmez. sadece emsal kira bedeli hane gelirinden düşülür.

2022 aylığında hane gelirine ev,araç,arsa vs her türlü mal mülk de dahil edilir.

evde bakım aylıklarından başka gelir vs yoksa, hanede 2 evde bakım aylığı da olsa, emsal kira bedeli hane gelirinden düşüleceği için 2022 ayıkları kesilmez. ama başka gelir ve malk mülk olursa sıkıntı çıkar.

Yarin baş vuru yapacam hiç bir yerden gelir yokve uzerimde herhangi bisey yoktur çocuklarin aldigi maaşlardan geciniyoruz ben calisiyordum cocuklarin ikisi boyle olunca artik çalismiyorum insallah 2022 maaşlar kesilmez

siz evde bakım aylığına başvurun. rahat olun, krada oturdugunuz için emsal kira bedelinden dolayı 2022 aylıkları kesilmeyecektir. aksi bir durum olursa zaten buradan bana yazarsınız, sorunu çözeriz.

Yarin baş vuru yapacam

iyi yaparsınız vakıt geçirmeden başvuru yapın bu ay(mart) içinde heyet eve gelebilsinki mayısta maaş alabilin.yık yetişmezde heyet nisanda gelirse maaş hazirana kalır.o yüzden ne kadar erken başvuru edersenız heyet erken gelir ve maaşın bağlanması erken olur

-mka erken başvurması tabi ki iyi. eger heyetin kararı olumlu olursa, yarın bile başvursa nisan'da evde bakım aylığı alamaz . başvurduktan sonraki ayda evde bakım aylığı almak imkansız.
evde bakım aylığı, il müdürlüğünün onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin verilmesinden sonraki ay ödenmeye başlar.
evde bakım aylığında peşin ödeme yoktur.

arkadaş başvurduktan sonra eve heyet gelecek.
heyet bakım raporunu hazırlayıp il müdürlüğüne sunacak.
il müdürlüğü evde bakım aylığını onaylayacak.
il müdürlüğünün onay tarihinden itibaren 1 aylık bakım hizmeti verilecek.
1 aylık bakım hizmetinden sonraki ay da bakım ücreti yatırılacak.

hade heyetin gelmesi, bakım aylığının onaylanması mart'ta oldu bitti diyelim. nisan'da da bakım hizmeti verildi diyelim. evde bakım aylığını bu durumda mayıs'ta alırlar. işlemler bu şekilde hızlı yapılsa bile mayıs'tan önce evde bakım aylığının baglanması zor. ki bu süreç uzayabilir.
en iyimser durumda, mayıs'ta evde bakım aylığını alabilirler (aylık onaylandığı takdirde). mayıs'tan önce evde bakım aylığı ücretinin yatırılması mümkün değil. mayıs'tan sonraya sarkabilir ama öncesinde ödemenin yetişmesi mümkün değil.

iyi yaparsınız vakıt geçirmeden başvuru yapın bu ay(mart) içinde heyet eve gelebilsinki mayısta maaş alabilin.yık yetişmezde heyet nisanda gelirse maaş hazirana kalır.o yüzden ne kadar erken başvuru edersenız heyet erken gelir ve maaşın bağlanması erken olur
Kalem
hemşo sanırım gözünüzden kaçtı.bende nisanda değil en erken mayısta demiştim.
ayrıca hemşo bişi sorcam.evde bakım için gelen heyet hesap açtırn ve belgesını getrın dedı götürdük ama ordakı görevli kardeşime niye getirdinizki daha heyet yenıden toplanacak maaşın bağlanıp bağlanmayacağı belli deil demiş.böyle bişi olabilir mi.bizden nıye hesap açmamız istenmiş olabilir.

@-mka ben bir sonraki ay yazdın olarak okudum hemşo. yanlış gördüm o zaman. özür.

genelde heyet olumlu kanaat bildirmişse (bazen bildirmemişse bile) hesap açılmasını ister. ama heyetin olumlu karar vermesiyle bitmiyor iş. il müdürlüğünün bakım raporunu onaylaması gerekiyor. il müdürlüğü de zaten heyetin kararına göre işlem yapıyor/yapmak zorunda.

hesap açtırmanız ve belgeyi götürmeniz iyi olmuş. memura bakmayın siz. eger aylık onaylanırsa, onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinden sonraki ay ödemeniz yatacaktır.

buyuk ihtimalle de heyet olumlu karar vermiş olmalı.

Üst Alt