Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ayağım diz üstünden ampute. Minibüs almak istiyorum..?

keskinay

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
2007'de iş kazası sonucu iki ayagımı diz üstünden kaybettim.

minibüs almamda ve kullanmamda hakkım olup olmadıgını ögrenmek istiyorum
yurt içi dışı sıfır veya ikinci el hiç farketmez vergili vergisiz böyle hakkım var mı

bilen yardımcı olsun

Yük taşımaya mahsus 2500 cc motor hacmine kadar olan ve üzerinde sizin kullanmanızı sağlayacak elle kumandalı aparat bulunan minibüsü alabilirsiniz. Aracı ticari olarak kullanamazsınız.
Tabii "gaz-fren elle kumandalı özel donanımlı otomobil kullanır" ibareli rapor ve ona karşılık H sınıfı ehliyetinizin de olduğunu varsayarak söylüyorum.
Aracın plakasında sakat damgası olur ve aracınızı sizden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Aynı şekilde 1600 cc'ye kadar otomobil de alabilirsiniz. Sıfır km alırsanız ötv istisnasından yararlanabilirsiniz. MTV de ödemezsiniz.

sadece aile kalabalık diye istiyorum minibüsü ticari düşünmedim 8 .9 kişilik kendim kullanmak amaçlı yada karavan bu mümkünmü

buna göre minibüs almam hayal oldu sanırım. başka tavsiye edeceginiz kendim kullanabilecegim kalabalık ailem için uygun bir araç varmı acaba

H sınıfı sürücü belgesiyle insan taşımaya mahsus minibüs kullanılamıyor maalesef. Saçma sapan bir yasak işte!!! Otomobille insan taşıyabiliyorsun ama minibüsle taşıyamıyorsun!

7 kişilik otomobilleri düşünebilirsiniz (ötv muafiyeti için 1600 sınır olduğunu unutmadan):

7 kişilik otomobil almaya karar verirseniz alacağınız aracı iyice bir incelemenizi tavsiye ederiz. Çünkü arka taraftaki koltuklar oldukça dar olabiliyor. 7 yetişkin rahatça seyahat edemez her arabada. Arka iki koltuk daha çok çocuklar için düşünülmüştür.
7 kişilik otomobillerin MPV olarak adlandırıldığını belirtelim. Markaların MPV ve diğer 7 kişilik modellerininin bir listesini aşağıya çıkardık.
Ford S Max
Ford C-Max MPV
Ford Galaxy MPV
Citroën Grand C4 Picasso MPV
Citroën C3 Picasso MPV
Citroën C4 Picasso MPV
Nissan Note Hatchback
Nissan Qashqai+2 MPV
Opel Zafira MPV
Opel Meriva
Toyota Verso
Mazda 5 MPV
Renault Grand Scenic MPV
Renault Scenic MPV
Honda FR-V MPV
Volkswagen Golf Plus MPV
Volkswagen Touran MPV
Peugeot 3008 MPV
Skoda Roomster MPV
Kia Carens MPV
Chery Boss
Citroën Berlingo Multispace MPV
Fiat Doblo MPV
Kia Soul Hatchback
Renault Espace MPV
Mitsubishi Grandis MPV
Hyundai Matrix MPV
Chrysler Grand Voyager MPV
Mercedes Vito
Mercedes-Benz R-Class Sport Tourer
Seat Alhambra MPV
Chevrolet Tacuma MPV
Hyundai i800 MPV
Reno Kango MPV
Dacia Logan MPV
Kaynak

Arkadaşım H sınıfı ehliyet ile büyük araç kullanılabilir mi ? normalde bile büyük araçların ehliyetleri E sınıfına yğkseltiliyor bence önce engelli olarak E sınıfı ehliyet alması gerekmiyormu tabiki E sınıfı ehliyet engellilere veriliyorsa ?...

Minibüs B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen bir araçtır.

raporunun yüzdesi önemli münübüs için %90 üzeri ise olur anca oda olmuyor snaırım. onun için 1600 cc li bir araba lazım oda mercedes vaneo var senin isteyebilecegin. onlara bak güzel araba vitonun ufak versionu ve wv kedi tarzı birşey 1600 cc otomatik fitesliside var bence iyice araştır bulursun birde honda hrv var ama onda kalabalık fazla binemez sanırım

ticari kullanılamayan ticari araç

benim anlamadıgım bir minübüz alıyorsun diyelimki 10 kişilik bu araca 10 kişi bindirip taşımakta bir mahzur yok fakat 10 kişiyi ücret karsılıgında taşımak yasak buradaki mantıgı anlamıs değilim..neden bir engelli yaşamda mücadele için ticari bir araç kullanarak kaanç saglamasında ne terslik var neye dayanarak böyle bir engelleme yapılmış.ve böyle bir kuralı koymakta başarıya imza atmış olan zat veya zatlar düşüncelerindeki engellerin nasıl bir şey oldugunu merak etmemek elde değil

----------

yorumda engellilerin yolcu taşımaya müsait münübüsleri engellilerin kullanılamayacagı yazılmış peki bazı münübüsler var ruhsatta otomobil yazıyor bu aracı alıp kullanmakta bir engel olabilirmi

aile için karavan alabilirmiyim onda sorun çıkarmı motor sınırlaması varmı acaba malum heryerde kendimize göre sorunla karşılaşıyoruz. en başta ihtiyaç giderme gibi

oturanboğa ötv gözetmeksizin minibüs alma şansımız varmı yani herhangi bir indirim almadan yada karavan çünkü arabayı şirketim alacak bana

Bu konudaki sınır "aşya taşımaya mahsus"luk. İçişleri bakanlığının ilgili yazsısı (bkz):
"H" sınıfı sürücü belgesi bulunan engellilerin özel tertibatlı motosiklet ve otomobiller dışında, sakatlıklarına uygun özel tertibat olması şartıyla azami yüklü kütlesi 4700 kg’ı geçmeyen kapalı kasa, sürücü sırasından başka oturma yeri veya sürücü sırası dışında yanda pencereleri olan motor silindir hacmi 2.800 cm3’ü aşmayan eşya taşımaya mahsus (kamyon ve kamyonet) taşıtları da adlarına tescil ettirmelerinde ve kullanmalarında sakınca bulunmamaktadır (16.07.2007 tarih ve 8057-123514 sayılı talimat)

buna göre karavan alabilirmiyim yada düşünebilirmiyim 6 kişilik yürüyen evim olsa fenamı olur

:) Bilemiyorum. Bu konudaki mevzuat o kadar boş ki, hiç bir ley öngörülmüyor. Her şey el yordamıyla ve bürokratların kişisel tutumlarıyla işliyor

karavan alımıyla ilgili pendik trf den emeil geldi karavan kullanmamda yetkin yok deniliyor saglık olsn ALLAHtren kazası vermesin

2500cc city van vergi istisnası ile alınabilir mi?

arkadaşlar
bu 2500cc motor kamyonet alınma hakkına sityvan da girer mi acaba
benim 77 oranım var iki ayak dizüstü ampüte yani mpv araç dışında var mı yolcu sayısı çok yada bagajı büyük bir araç avrupa olması şartı ile malum dayanıklı olacak 5 yılda çürümeyecek

Üst Alt