Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki açık kalp ameliyatı geçirdim. Engel oranım kaç olur?

azizyasar

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sn. OturanBoğa, Merhaba;
aşağıdaki bilgilere göre toplam engel oranıma ilişkin bilgi vermenizi rica ederim.

1. 1992 senesinde ameliyat detayı;
infindibüler rezeksiyon + transanuler perikard ameliyatı,

2. 2000 senesine PS nedeni ile anjiyo yapılımı.

3. 2000 sonrası başka hastaneye kontrol için gittiğimde şu tanılar konuldu (opere pulmoner stenoz, pulmoner yetersizlik: önemli triküspit yetersizliği: önemli)
NOT: belock zok kullanımı.

4. 2009 senesinde engelli raporu alındı. rapor tanımlarında (doğumsal kalp hastalığı klas 2+kapak hastalığı klas 2+pulmoner hiper tansiyon klas 1) toplam: %56 sürekli.

5. tüm bunların sonucunda 2018 senesinde başka hastaneye tekrar kontrole gittim ve profesör beni tekrar inceledi ve kapak ameliyatı geçirdim. ameliyata karar vermeden önce şu sonuçlar bulgular tanımlandı:

1. Opere diplastik pulmoner kapak (Transanuler RVOT rekonstriksiyonu) 2. (Orta-önemli) 3.Belirgin sağ kalp genişlemesi 4. Serbest PY öneri: Triküspitplasti ile birlikte pulmoner bioproestetik kapak implantasyonu. Redo vaka 3 toplam 3 puan.

6. Son olarak: kontrole gittiğimde Triküspit (orta) Mitral (hafif) yetmezlik görünmekte ve EF %54,4 olarak tanımlandı. Ayrıca (Kronik İskemik kalp hastalığı) tanısı konuldu.

Toplamda 2 açık kalp ameliyatı ve 1 anjiyo geçirdim. sürekli olarak 5mg coumadin ve 25mg beloc zok kullanmaktayım.

Son düzenleme:
Ben doğumsal kalp hastalığı ile doğmuş olarak 1992 tarihinde (3 yaşında)açık kalp ameliyatı infindibüler rezeksiyon + Transanuler perikard patch ameliyatı oldum.10 yaşlarında ise anjiyo oldum. sonucunda da 6 ayda bir kontrollere başka bir hasteneye giderdim ve hastaneden kontrol sonucum da şu notlar yer alıyordu: opere pulmoner stenoz, pulmoner yetersizlik, triküspit yetersizliği (atriyal flutter) gelişmesi üzerine beloc zoc kullanılması. 2009 yılında askere çağrıldım şube yetkilisi beni hastaneye sevk etti ve (Doğumsal kalp hastalığı klas 2 + kapak hastalığı klas 2+pulmoner hipertansiyon) ibarelerinin yer aldığı %56 oranında sürekli olacak şekilde tarafıma engelli raporu verildi ve askere gidemedim. 2018 yılında ise yine açık kalp ameliyatı oldum, pulmoner kapağım değişti, yerine mekanik kapak takıldı. Triküspit kapak ise onarıldı ve sonucunda bellock zok 50mg, coumdain 5mg ömürlük olacak şekilde her gün içmekteyim. Tabii, bunun yanında her ay INR testi yapıyorum. Pıhtı sorunsalı için Dün özel bir hastaneye gittim ve öylesine kontrol ettim. Raporda aşağıdaki ibareler vardı . Hafif mitral yetersizliği Orta triküspit yetersizliği Fonksiyone yapay pulmoner kapak Kapak üzerinde maximal grade 25mmgh miydi neydi öyle birşey. EF: 69.67 NOT: Yürürken, hafif derecese nefes almakta zorlanıyor ve hafif çarpıntım oluyor. Ayrıca, belli aralıklar taşikardi yaşıyorum (dk/140 veya 120) bunlar için hastaneye yatmışlığım var. Sol göğsüm ağrır arada bir. ENGELLİ ORANIM YÜZDE KAÇ OLUR ACABA?

Annem 5 ay önce bypass (açık kalp ameliyatı) engelli raporu çıkartmak istiyoruz çıkarmı? Çıkarsa ne oran verirler? Tecrübesi olan varmı?

Üst Alt