Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT kartımla araca bindiğimde DIT diye sesli ötüyor ve bu çok can sıkıcı!

engelliler

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Karti basinca engellilere yer verin diyo yani sizin engelli oldugunuzu duymayan kalmiyo neden bole biseye ihtiyac duymuslar anlamadim bize zaten yer veren olmaz bizi dislamasinlar. Ayrimcilik yapmasinlar yeter

Psikolojim bozuldu

engelliler Bütün rahatlık sağlayan uygulamalardan (kimlikte özür oranı yazması,işaretli plakalar) kendi eksiklikleri ile barışık olamayan arkadaşlarımız yüzünden kaybettik . Siz her ne kadar kabul etmek istemezseniz'de engelliler , özürlüler olarak hayatında eksiklik veya farklılık hissetmemiş insanlara göre SOSYAL BİR AYRIMCILIĞA sahibiz . Bu ayrımcılığı yine diğer vatandaşlara öğretilmesi için bu pozitif bir etki yaratacak uygulamalar ile olur . Diğer kişilerden bizi ayırmasınlar diyorsanız öncelikle cebinizdeki kartı atacaksınız , erken emeklilik talep etmeyeceksiniz , maaş istemeyeceksiniz , indirimli araç istemeyeceksiniz , devlet kadrosunda özel sınavla iş istemeyeceksiniz , Bunları sizin şahsınıza söylemiyorum bu serzenişim genel olarak bu konulardan rahatsızlık duyanlaradır.

Amacım polemik çıkarmak değil bunu baştan söyleyeyim @3T3N1TY . Kimse durumunu kendisi seçmediği için herkesi aynı çatı altında toplamamak gerek. Ben de otobüste yaşanan o durumdan rahatsız olan kesimdeyim o ayrı konu. Amaç Engelliyi hayata katmak olmalı. Şöyle bir uygulama yapılabilir, bu anonstan rahatsız olan kişi, beyanda bulunur; o kişi kartını okuttuğu zaman anons gelmez (otobüslerde RFID sistem kullanılır. RF= Radyo Frekansı demektir, yani kablosuz iletişim prosedürüdür, ID: ise kimlikten gelmektedir. Herkesin kimliği kendine özgü olduğu gibi RFID kart da kişiye özel verilir, yani herkese özel senaryo uygulanabilir ve bu çok basit bir eylemdir. Elektronik ile çok haşır neşir oldum oradan biliyorum). İstihdam ve eğitim konusuna gelelim.
* Benden üniversite sınavı sonrasında sağlık raporu isteyip, Tıp, Eczacılık, Diyetisyenlik gibi bölümlere yerleşmeme engel olursan (puanım yetiyordu) ben de doğal olarak hak talep ederim
* Beni hastane hastane süründürüp ehliyet için çektirmediğin dert bırakmazsan; ben de araç için ötv indirimi isterim
* İş yerinde bana mobbing uygularsan ben de erken emeklilik isterim
* Bana iş vermezsen ben de maaş isterim
* Mezun olduğumda önüme iş için engel koyarsan, ehliyetiydi, sağlık raporuydu, şuydu buydu ben de iş isterim
* Bu ülkede en çok ataması olan mesleklerden bir kaçı olan polislik, askeriye gibi kurumlarda çalışmamı engellersen ben de haklı olarak kadro isterim, iş isterim

Bence çok doğru bir uygulama hatta engelli bir kişi araca bindiğinde uyarı verilmesi uygulamasını bütün engellilere yönelk yapılmsı gerek

gökhan_ Karşılıklı tartışmanın adı ne zaman polemik oldu ki ? Bahsettiğiniz sistem yapılabilir olsada devlet zihniyeti kişi ayırmaz ya var yada yoktur . Benim merak ettiğim

[FONT=sans-serif]* Benden üniversite sınavı sonrasında sağlık raporu isteyip, Tıp, Eczacılık, Diyetisyenlik gibi bölümlere yerleşmeme engel olursan (puanım yetiyordu) ben de doğal olarak hak talep ederim.

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bedenen mülakat içeren devlet kuruluşları sizi kabul etmeyebilir anlarım ama sizin bahsettiğiniz kurumları neden tercih edemediğinizi pek anlayabilmiş değilim ?

[/FONT]
[FONT=sans-serif]Hayat kimse için ne yazık ki toz pembe değil ne engelli için nede normal bir birey için . Mobing mi özel sektörde istemediğiniz kadar var bunun yolu kaçmak emekli olmak değil her zaman karşı gelmektir bu dirayet sizde yoksa insanın kendisi avutması kolaydır ben engelliyim ki demek kişinin kendi sorunlarını gizler sadece.

İşsizlik olmuş %9.3 buda açıklanabilir olan rakam, onbinlerce atanamayan öğretmen , taksici , işportacı , ayakçı olarak bile çalışan o kadar lisans mezunu insan var ki saymakla bitiremem ki bunlar içinde mühendis arkadaşlarımda dahil. [/FONT]
[FONT=sans-serif]

Geldiğimiz noktada herkesten en ufak bir problem için sağlık raporu isteniyor neden mi dersiniz sırf başvuru için birey'den 200 lira gibi bir ücret alınıyor, muayene olduğunuz onlarca doktor ve testlerin ödemesini sigortanız varsa devlet karşılar yoksa cebinizden 1 bin lira harcamak içten bile değil.

Kısaca Engelli olmak Demek , Sosyal olarak bir ayrıcalık kazandırır bunun insanlara bilinçlendirmesi doğru ve nitelikli bir şekilde yapılıyor ise buna karşı gelmek değil teşekkür edip yaygınlaşmasını istemek gerekir. [/FONT]

* Acaba kaç kişinin bu durumdan haberi vardır merak ediyorum. Bazı bölümler için özel sağlık şartları arandığından. Benim geç haberim oldu. ne yazık ki. Eğitim kurumlarındaki rehber öğretmenleri ne yazık ki görevini tam anlamıyla yapmadıkları için yanlış tercihler hat safhada oluyor. Örnek vermek gerekirse diş hekimliği bölümünün ösym tercih kılavuzunda ibaresi şu şekilde "Ellerini ve parmaklarını sorunsuz şekilde kullanabilen". tamam bu ekstrem bir örnek. Engelli bir öğrenciye okulunda özel bir tercih desteği verilmeli. Tamam bu ekstrem bir örnek. Kardeşimin fiziki olarak bir engeli yok, L5 sarkanizasyon (ismini bilmiyorum) belinde bir kıkırdak yüzünden deniz astsubayı olamadı. Ve bu durum deniz astsubayı olmasına engel değil, savaş uçağında sorun olabiliyormuş :):) naparsın aday sayısı çok olunca elemek için bahane. (Mezun oldum. İyi işlerin hepsi tecrübe istiyordu, başlangıç işleri de adam kullanmak istiyordu ve B sınıfı ehliyet istiyordu. Baktım çoğu mühendislik firması istiyormuş. Bunu rehber öğretmeninin bakması çok zor değildi bence)
* İş hukuku kanunlarına göre mobbing önemli bir istismardır. Ben demiyorum Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer 'in kitabı diyor. Ancak ülkemizde adalet hak getire. Yaptırımlar nedeniyle hakkımızı da arayamıyoruz. Karşı geldiğin anda özel sektörde sözleşme yenilenmiyor. Ne yazık ki. Kanunlar uygulansa böyle olmaz o ayrı konu.
* İşsizlik bu ülkenin kanayan yarası. Burada da amacım eleştiri değil. Sizce önemli olan işsizlik rakamının %9.3 olan kısmı mı? yoksa %20 veya daha üzeri olan genç işsizlik rakamı mı? Mezun sayısını artırmak yerine kalifiyeli mezun verilse, yeni üniversite açmak yerine eldeki üniversite revize edilse böyle olmaz. Elektrik Elektronik Mühendisliği bölüm ikincisi kalkıp asgari ücret ile muhatap olmaz. Mühendislik bitirildi zaten. Sebep olanlara diyecek söz çok da neyse.
* Üretim ülkesi olmamanın en önemli sonucu bu işte. Vergi ülkesi, halka verdiğini geri alarak günü kurtarma derdinde. Bu yüzden bir sınav için 60-70 lira, sınava rapor için 200 lira, o için bu kadar lira, bu için o kadar lira.
* Devlet öyle bir devlet ki... Son sınavdan çıkarsınız, diplomanız için 2 hafta beklemeniz lazımdır. Bu sırada işe girmeniz mümkün değildir ancak sigortanız kesilir, isteğe bağlı genel sağlık sigortasına döner. Ben burada soruyorum "Mültecilerin sigortasını kim ödüyor?" diye de o ayrı konu
Son olarak Engelli bir insanın hayata daha iyi tutulması isteniyorsa, bireye yardımcı olunarak onu normal hissettirmeli, yardımı resmen yüzüne vurmamalı.
Bu arada sosyal devlet kavramı olarak devlet hesap vermeli ve halkının ihtiyaçlarını karşılamalı.
Sözlerime "Bulanık Mantık" ile son verirken konunun daha dağılmasını engelliyorum, yeteri kadar dağıttım affola. Bulanık mantıkta, düz mantığın aslına "var veya yok" yoktur. Ara değerler de işlenir, değerlendirilir. Belki hem devlet hem millet olarak zihniyetimizi değiştirmemizin zamanı gelmiştir.

Üst Alt