Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İdrar kaçırma sorunum var. Önerileriniz? [Soru]

_kersin_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADAŞLAR BEN O.F 5YIL OLACAKK ÖNCEKİ MESAJLARDA YAZDIĞIM GİBİ SON 2YILDIR İDRARDA PROBLEM YAŞIYORUMM BUNLA İLGİLİ BİLGİSİ OLAN AREKADAŞLARIN MESAJLARINI BEKLİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ..ÜROPAN KULLANMIŞTIM İLK İKİ YILDA AMA SONRA KESTİM YAPILAN MESANE ÖLÇÜMÜNDE 6 SAATTTE BİR TAK YAPMAMA KARAR VERDİ DOKTORLAR HEMEN HEMEN HERGÜNDE HAREKETLERİMİ YAPIYORUM İHMEL ETTİĞİM ZAMANLAR HASTA OLDUĞUM ZAMANLAR EĞER BİLDİĞİNİZ İYİ YÖNTEMLER VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM!!!!!!!!!

ıyı bı ürolog doktor kontrolunde ürodinamı yapıldıktan sonra doktorun sanırım yönlendırecektır neden bu sorunu yasadıgına daır.

1- İyi bir ürolog bul
2- Günde 2-3 litre su iç
3- Özellikle C vitamini takviyesi al
4- 5-6 saatten geç olmamak koşuluyla, öok temiz şekilde TAK yap
5- TAK yapmadan önce ellerini sabunla yıka ve sondayı ittiğin alanı TAK yapmadan önce batikon temizlik solisyonuyla "boya".
5- Kültür testi yap ve eğer bakteri üremişse DOĞRU antibiyotiği doğru dozda ve süğrede kullanarak enfeksiyondan kurtul
6- Mutlaka Üropan, Detrusitol veya Spasmez'den birini sürekli kullan.
7- Eğer çok sık sızıntı oluyorsa, TAK yapma süresini 4-5 saatte bire düşür.

idrar kaçırma sorunun çözümü için benim ürolog botox diyor başka birşey demiyor, artık adamın zevk aldığını düşünecem botox yapmaktan. dün artık ameliyat tarihi belirleyelim dedi ben halen bekliyorum, bakalım ne olacam...

OTURAN BOGĞA KARDEŞİM BEN UZMAN DR. MUAYNE OLUYORUM DİYORUM MESANE Mİ YIKA ADAM DİŞYO BİŞEY YOK SADECE İLTİHAP İLACI VERİP GÖNDERİYOO BİRDA BÖBREKLER İÇİN ULTRASONA GİRİYORUM.AMA TAK YAPARKEN SONDANIN SONUNDA İLTİHAPBA BENZER ŞEYLER GELİYOO BİDE COLOPLAST MARKA KAYGAN SONDA KULLANIYORUM 1 YIL KADAR DA İDROCART MARKA KULLANDIM AMA ONUN JELİNDEN Mİ KAYNAKLANDIO NEDİR DAHADA DÜZELEMDİMM. TAHLİLLERDE İLTİHAP VAR DİYOLAR İLAÇ ALIYORUM GEÇİYO 1 HAFTA SONRA TEKRAR KAÇIRMA BAŞLIYOO ANLAMADIMM ARKADAŞŞ NE OLACAKK!!!

arkadaşlar merhaba

benim normalde hiçbir engelim yok yalnız bende detrisitol adlı ilacı kullanıyorum.benim kullanma sebebim aşırı aktif mesane sonucu istemsiz kasılmalarla oluşan acil idrara çıkma dürtüsü ve idrar kaçırma.doktorum mesane hacmimin buna bağlı olarak çok küçüldüğünü bildirdi ürodinami tetkiki sonucunda.
ben başlayalı daha on gün oldu ve şikayetlerimde henüz bir iyileşme yok kullananlar bu ilacın etkisini görüyormu acaba merak ediyorum veya bu ilaç kesin çözümmü.
doktorum yüzde yetmiş iyileşme oranı olduğunu söyledi.ben yüzde otuzluk iyileşmeme oranına takıldım.yani sorunum giderilecekmi şüphesini taşıyorum.
bu ilacı aranızda kullanan ve iyileştim diyenler varsa ve beni biraz aydınlatırsa çok sevineceğim.
allahtan hepinize hayırlı şifalar diliyorum.

detrisör, Detrusitol de etkilidir Spasmex de. 2-3 ay düzenli olarak kullan Detrusitolü. Faydasını göreceksin... Olmazsa doktoruna danışarak Spasmex'e geçer, onu denersin.

Sabah-Akşam 1 mg mı, 2 mg mı alıyorsun? Eğer 1 mg alıyor ve 1 ayın sonunda fayda görmemişsen, 2 mg kullanmaya başlarsın. Tabii ki doktorunun önerisiyle...

Dediğim gibi, faydasını göreceğini düşünüyorum. Hele düzenli şekilde kullanmayı sürdür, vücudun gerekli tepkiyi verecektir...

sağol arkadaşım teşekkürler
biraz umutlandım
ben günde iki kez 2 mg kullanıyorum bugün 12. günüm kendimde hala bir gelişme göremedim sanırım sabırla beklemem gerekiyor.
vücudumun buna tepki göstereceğini söyledinya içim rahatladı.
doktorum iki üç ay kullan sonra gelişme olursa belki günde bir kereye düşürebiliriz demişti bakalım inşallah hayırlısıyla sorunumdan tamamen kurtulurum.
allah hepinizin yardımcısı olsun.

Mutlaka bakılmıştır ama, ben yazmadan edemedim: İdrar kültürü yaptırıp, mesanede enfeksiyon olmadığını teyit ettiniz mi? Enfeksiyon da sık idrara çıkma hissi verir ya...

arkadaşım saol igilendiğin için
evet idrar yollarında bir enfeksiyonda mevcuttu onun için antibiyotk kullandım ve bitti ama
benim sorunum şimdiyle ilgili değil kendimi bildim bileli biraz vardı giderek giderek artı ve şu son bir birbuçuk sene kadar gayet dayanılmaz hal almaya başladı
evden dışarı çıkamaz oldum.sık sıkışma ve hatta wc ye yetişememe.bunları dışarı da yaşamamak için pek çıkmıyordum
sabırsızlıkla ilacın biraz olsun etkisini göstermesini bekliyorum prospektüsünde etkisini dört hafta içinde göstereceği yazıyor galiba benim oldukça ilerlediği için etkisini biraz daha geç hissetmeye başlayacam.
zaten küçülmüş bir mesane öyle hemen büyüyemezki.
yine de saol paylaşımların için OTURANBOĞA engelin ne derece bilmiyorum ama alllahtan hayırlı şifalar diliyorum.
inşallah benim sorunumda normal insanlarınki gibi çözüm bulur.
:D :D :) :) :wink: :wink: :wink: :wink: :) :) :D :D

Şu anda enfeksiyonun olmadığını teyit için idrar kültürü yaptırır mısın lütfen. Kültürü yaptır, sonucuna göre DOĞRU (!) antibiyotiği DOĞRU süre kullan. Antibiyotik bittikten 7 gün sonra yeniden bir kültür testi yaptır ve enfeksiyon olmadığından emin ol.
Sonra çay-kahve gibi içeceklerden uzak dur. Sadece su iç...

bendede varrrr

ben 12 yıl önce silahla vuruldum.ama tam gelmedi omuriligee.suan iki bastonla yürüyorum.evdede tek bastonla.ama suan halen idrar kacırmam oluyo.suda bi gercek.üropan kullanıyom 6 saatte bir.eger düzenlü kullanırsam.bide sabah ölen aksam idrara cıkınca.tek damla bile kacmıyooo arkadasım.ama üropanı kesince almayı.göğsümde bi agrı baslıyoooo.cok korkuyom bundann.acaba kalpmiii diye.su anda tek böbrek calısıyoo.öbürkü öle duruyo.ama digeri iyii.idrar kacırmak böbrek icin iyi degilll.su icsemde 4 yıl önce mesanemden yumurta büyüklünde taş alındı amaliyatla.cok agrılarr cektim bu taştannn.doktor gene yapar dedi taşşş.hayatıma böle devam ediyommm.geçmiş olsun arkadasım.bol bol su ic.düzenli kullan üropanı.belli saatlerde idrara cık.tabiki öncelik bi ürolog.

mesane kapasitesi ni artırmalısın
tak kullanmıyorsan bu sorundan kurtulman imkansız
ben de aynı dertden şikayetciyim
senle benim sorunum hemen hemen aynı
4 aydır detrusitol ve tak kullanımına dewam ediorum belirgin iyileşmeler
var ama kesin çözüme kavuşurmuyum bende bilmiyorum

ürodinami yaptır ki 5 yıldır rahatsızmışsın daha önce yaptırmışsındır ürodinami sonucu genelde kaçırmanın önüne geçilir en son ihtimal botox yapıyorlar tabi enfeksiyon faktörüde kaçırmada büyük rol oynar

ıdrar kacırma

sonda borusunu tıkadıgım zaman ıkı saat sonra ıdrar kacırma sorunum oluyor ama normal sartlarda yok

Üst Alt