Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcra tebliğine itiraz süresi nasıl hesaplanıyor?

Konular
36
Reaksiyonlar
2
İcra ödeme emri tebliğ günü 11 Mayıs,
7 gün olan borca itiraz süresine 11 i tebliğ günü dahil mi acaba,
İtiraz için son gün 17 Mayıs mı, yoksa 18 Mayıs mı olur ?

mehtapsolmaz Merhaba, İcra hukukunda sürelerin hesaplanmasında, sürenin başlamasına rastlayan tatil günleri de hesaba katılır. Örneğin cumartesi elinize ulaşan bir ödeme emrinde itiraz süresinin ilk günü pazar günüdür. İtiraz süresi pazar günü işlemeye başlar.

-Sürenin son günü resmi tatile denk geliyor ise süre, tatili takip eden ilk iş gününün mesai bitiş saatinde son bulur.
11 Mayıs'ta size tebliğ edilen ödeme emrine binaen 7 günlük süre 12.05.2022'de başlar ve 18.05.2022 tarihi saat 17:00'a kadar devam eder.

Ödeme emrindeki borca itiraz genel haciz yoluyla ilamsız takiplerde, ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde yapılmalıdır. Eğer icra takibi bir çek veya bonoya dayanan alacakların takibinde tercih edilen kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla takip ise, bu takdirde ödeme emrine itiraz süresi 5 gündür.
Buda yine tebliğden sonraki gün süresi başlar.

Not : Bağlı bulunduğunuz il ilçe o yer icra dairesi tarafından takip talebi açılmayıp, başka bir il ilçe icra dairesinden takip talebi açılmış ise İİK 50. Maddesi yollaması ile '' Borca ve ferilerine itirazla ayrıca yetki itirazında da buluna bilirsiniz ''

ADALETE SİTEM

Teşekkürler ilginiz için..

11 Mayıs günü 2 adet icra ödeme emri geldi iki farklı dosya ve aynı icra dairesinden, İcra dairesi İstanbul ben Ankara Muharebe ön bürodan 12 si günü Borca itiraz dilekçesi verdim bekle bekle istanbul icra da uyapda eklenen evrak göremedim sahafatta da bir hareket yok dosyada hala açık ve durdurulmamış panik oldum ve bugün tekrar bir okadar yol Ankara icra muhabere büroya gittim üst yazıyı verdiler tek muhabere numarası ile iki dosyayı göndermişler bundan mı yoksa istanbul icra dairesinin ilgisiszliği mi anlamadım dosya hala açık durdurulmamış bir evrak yok eklenen tensip zaptı yok. Tekrar göndermek için yine aynı dilekçeleri hazırladım önceki tarih ve muhabere sayısını da ilgi tuttum ayrı ayrı üst yazı ile muhabereler le gönderilmesini istedim yine posta masrafı da verdim arap saçına döndü :(

mehtapsolmaz Merhaba, itirazına konu Ankara o yer muhabere bürosundan derkenar aldın mı. ?
Eğer aldı isen sorun yok, uyap ortamına iş yoğunluğundan bir kaç güne düşer.
Posta gideri elektronik ortamda yapılan haberleşmeye dayalı olarak alınıyor normal yani.
IIK.50 Md. Dayanak Yetki itirazında da bulunsa idin itiraz dilekçende, Öncelik ile Borca, Faize, Ferilerine, ve İİK.50 Md gereği Yetkiye ?

ADALETE SİTEM

İlk olarak 12 Mayıs da gönderdiğime dair Muhabere numarası yazılı üst yazı var dediğim gibi de 2 farklı icra dosyasına dilekçemi Ankaradaki memur aynı icra dairesi diye tek bir muharebe numarası üst yazı ile göndermiş. 17 Mayıs yani dün ayrı ayrı gönderin tekrar diye gittim ve yine tarattılar sistemden ve gönderdiler onların da muharebe numaraları üst yazılarını aldım. İstanbul İcra, dönen Tebliğ mazbatasını bile fiziken hemen evraklara eklerken yoğun değil de, benim belgeleri neden eklemedi bir tensip zaptı yaynlamadılar ona takıldım. Sistemde fiziki olarak görünmeyip Tensip zaptı da olmayınca, Karşı taraf bakacak itiraz süresi geçmiş dosya da hala açık diyerekten e-imza ile maaş haczi gibi bir talepte bulunup şehven bir durum olabilir diye endişe ediyorum

mehtapsolmaz İtiraz olup olmadığı konusunda o yer icra dairesi süre sonunda re'sen inceleme yapıyor, sistemsel incelemede itiraza konu talebiniz ekranda çıkacaktır bu yüzden endişe etmeyin. 😉

ADALETE SİTEM

Gelişme var :)

Evraklar bugün eklenmiş Tensip Zaptı Bilgi girişi olmuş, Dosyam da Açık (Durdurulmuş : Takibe İtiraz) konumuna gelmiş!
Durdurulması diye dilekçemin altında kendim de yazdım ancak Kafama takılan Açık yazması Kapalı yazmaması, :(
Dosyanın tamamen kapalı hale gelmesi gerekmiyor mu? Dosyanın Kapalı (İnfaz) edilmesi diye bir talepte bulunabilirmiydim acaba hata mı ettim komik belki ama bilginiz varmı :D :D

mehtapsolmaz Merhaba, Borca, Faize ve Ferilerine itiraz ettin tamam.
İİK.50 Md. Gereğince İstanbul İcra dairelerinin yetkisizliğine dair '' Yetki itirazında da bulundun mu itiraza konu dilekçende. Bulunmadı isen neden ?
Alacaklı vekili icra hukuk mahkemesinde '' İtirazın iptali davası '' açması gerekiyor.
Dosya durumu açık yazar : Alacaklı vekiline itirazınıza konu dilekçeniz tebliğ edilecek ve Alacaklı vekili icra hukuk mahkemesinde itirazın iptali davası açması gerekiyor.

ADALETE SİTEM

Yetki İtirazında bulunmadım çünkü ikamet mernis adresim şuan İstanbul da ve Dosyanın ilk defa açıldığı ve Varlık Yönetim Firmasına devredildikten sonra yenilendiği tarihte de İstanbul da idi İkametgahım, haklı iken haksız duruma düşmemek adına onu konu edinmedim :(
Konuda; Takibe, asıl alacak ve Fer'ilerine yönelik itirazımdır dedim. Açıklamada ayrıca borcu kabul etmemekle birlikte iddia edilen alacak zamanaşımına uğramıştır. Bu sebeple zamanaşımı def'ini ileri sürüyorum diye bir madde de ekledim. Açıklanan nedenlerle, Asıl alacak ve fer'ilerine ödeme emrine faize, faiz oranına borca itiraz ediyorum dedim.

İnanırmısınız Ödeme Emrinde ki faiz oranı dosyanın birinde %79 larda diğerinde %35 lerde, Adli Kanuni faiz oranı diye bir şey var icra da dosya açıldığı tarihten itibaren bunu uygulamak zorunda olmaları lazım!

11 yıl önce doğmuş bir borç ve 11 yıldır takipler olmuş ancak tarafıma gönderilmiş tebliğ edilmiş bir ödeme emri, uyapa eklenmiş bir tebliğ mazbatası dair yokken olsa zaten yakın zamanda yeniden bir ödeme emri göndermez direk haciz yetkileri olurdu diye düşünüyorum. 10 yılı geçmiş alacak olduğu ödeme emrinde de belli zaten bunu da es geçmedim umarım dikkate alırlar :)

Son düzenleme:
mehtapsolmaz Varlık şirketine temlik edilen alacaklar da zaman aşımı süresi icra takibi kaydı ile 20 yıla kadar uzaya biliyor, genel alacaklarda 10 yıl zaman aşımı, icra takibi yapılıp ta varlık şirketine temlik edilen bir alacağa mahsuben zaman aşımı 20 yıl olmaktadır, bu süre icra talebin başladığı tarihten.
Temerrüde düşmüş alacaklarda uygulanacak faiz %9 iken, bankacılık işlemlerinden doğan bu cihet ile icraya dayalı takiplerde adi kanun faizi uygulanmaktadır.
Eğer itirazın iptali davası açarlar ise icra hukuk mahkemesinde zaten size duruşma günü ve ekleri olan davet kağıdı gelecektir, itirazin iptali talepli dava ikame edilmez ise ( 1 yıl sonra ) dosya işlemsiz kaldığından kesinleşme şerhi ile işlemden kaldırılacaktır.
Alacaklı şirket veya vekilinin itirazın ıttıla tarihinden itibaren 1 yıl içinde itirazın iptaline dair icra hukuk mahkemesinde dava açmadığı taktirde zaman aşımından takip dosyası kapatılarak kesinleşir.

Üst Alt