Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İcra dairesince yapılan hesaplamanın hatalı olduğunu düşünüyorum!?

Ugurbalci

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sgk yersiz ödenen aylıklar için icra takibi başlatmıştı. bizde icraya itiraz ettik ve dava süreci basladı ve mahkeme istinaf derken 4 yıl sürdü. mahkeme gerekçeli kararda kısmen kabul kısmen red verdi. yüzde 62 oranında biz haklı bulunmamıza rağmen devlette yanlış olmaz diyerek yüzde 20 icra inkar tazminatını karşı tarafa verdi. istinafda yerel mahkeme kararı doğrudur deyip onadı.
mahkemede sgk haksız bulunduğu için zaman aşımı süresi 5 yıl olarak hesaplandı ve 3 yıllık bir alacak silindi. aynı zamanda sgk haksız olduğu içinde tebliğ tarihinden itibaren 24 ay faiz alamazsın 24 ay sonunda faiz olabilirsin kararı çıktı.

asıl alacak borcu: 39,979.69 TL
icra inkar : 7.995.94 TL
mahkeme yargılama gideri: 466.84 TL
mahkeme vekalet ücreti: 5.996.95 TL

bu ücretler benim tarafıma çıktı. aynı zamanda mahkeme geçikmiş faiz için 24/03/2018 tarihinden itibaren faiz alınabileceği yönünde karar verdi. faiz alacağıda hesaplandığında 14.459.72 TL

bu tutarların hepsi hesaplandığında toplam borç: 68.899.14 TL

hadi ben bu tutarların üstüne icra vekalet ücreti tahsil harcı filan derken 10 bin tl fazla koyuyorum ki o kadarda tutmaz toplam borç düz hesap olsun 80.000 TL

biraz önce uyap üzerinden baktığımda icra dairesi

icra inkar : 7.995.94 TL
mahkeme yargılama gideri: 466.84 TL
mahkeme vekalet ücreti: 5.996.95 TL
faiz alacağı: 14.459.72 TL

bu tutarlar üzerinden bir tebligat oluşturmuş e göndermiş ödenmesi için.

yenileme emri adı altındaki kağıt dada icra dairesi toplam borç miktarını: 85.708.66 TL olarak göstermiş.

benim hesabıma göre icra dairesi hesabı yanlış yapmış. yarın sabah erkenden icra dairesine gidip baktırıcam ama aramızda bu işlerden anlayan bir avukat arkadaş var ise kaba taslak bir inceleme yapabilirmi.

Sabah gittim icra dairesine durumu anlattım 119.500 olan borcu 87.500 TL ye indirdiler. İ ra dairesi mahkeme kararına bakmadan eski borç üzerinden işlem yapıp göndermiş. Biz söyleyince duzelttiler ama hala yanlışlık var. Mahkeme kararı gereği 2018 ve sonra faiz işlenecek diyorum onlar öyle yaptık diyor ama faizi 2016 dan hesaplamislar. Yanlış diyorum doğru diyolar. Böyle birşey görmedim. Resmen bizim ne çıkarırsak sen öde sonra dava aç konumuna getiriyolar. Devlet dairelerine bile güven kalmamış artik

Ugur bey merhaba,
Mahsuru yoksa hangi maasa neden yersiz odeme yapilmis?
Bizede 2016 dan beri bakim raporumuzda agir engelli
Yazmadigi için o parayi talep edeceklerini soylediler
Ne yapmam lazim bilgilendirirmisiniz lutfen.

Üst Alt