selamlar, ben oldum olası ev hayatını sevmişimdir. ama orta okul, lise hayatım ve üniversitenin de ilk 2 yılında oldukça aktif ve sosyal bir insan idim.ergenlik ve gençlik dönemlerimdeki saplantılı inançlarım daha sonradan paranoya olarak ortaya çıktı ve tedaviye başladıktan sonra sosyal hayattan geri çekilmeye başladım.arkadaşlarımın zoruyla evden çıkan bir insana dönüştüm. telefonla konuşma sürem azaldı. muhabbeti açan artık ben değildim. muhabbetin sürmesine bile tahammül edemiyordum.iş hayatına atıldım evlendim. ama bu rahatsızlığım daha da artmaya başladı. ilaçlar beni daha da sessiz bir insana dönüştürdü. eşim ve çalıştığım yerdekilerden bir iki kişi beni sosyalleşmeye dışarı çıkmaya teşvik edip durdular ama bu bende daha da ters tepti anksiyetem tavan yaptı cinnet geçirmek üzereydim insanların benden sürekli birşeyler beklemesi üzerimde yük oluşturdu ve patladım sonunda ve polis eşliğinde hastaneye yatırıldım hemde 2 defa. diğer 5 ini normal yatırdılar 2 sinde bağlandım ve o şekilde diğer şehiredeki ruh ve sinire götürdüler.şuan da içime kapanık bir insanım ama bu benim tercihim diye düşünüyorum. bir sohbet olursa sohbet ile ilgili fikirlerim elbet vardır ama ben dahil olmak istemiyorum . dahil olamıyorum değil istemiyorum. şuan doktorum da sosyalleşmemi tavsiye ediyor ama daha önce tecrübe ettim sonucu kötü oluyor. bende youtube de video çekmeye başladım. günlük hayatımda konuştuğum sürenin belki yarısını videolarda konuşuyorum. bu benim daha çok hoşuma gidiyor. anonim olmak aynı zamanda düşündüğüm şeyleri paylaşmak hoşuma gidiyor. buradan da 2 3 kişiyle muhabbet ediyorum. yani gerçek hayatta içine kapanık görünen sosyal olmayan bir insan olabilirim ama bu beni üzmüyor. dışarıda yaşadığım ve yaptığım herşey bana değişik değişik hezeyan olarak geri dönüyor.o yüzden ben böyle kalmaktan memnunum. ama sizlerin içinde bu durumdan memnun olmayan varsa tavsiye verebilirim. ilk tavsiyem belediye kurslar açıyor gidin yazılın hem birşeyler öğrenirsiniz hemde insanların içinde bulunarak arkadaşlık kurma imkanınız olur. psikoz hastasıysanız TRSM ye gidin sizler gibi hastalarla beraber vakit geçirmek de size fayda sağlayacaktır.