Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İç mimarlık öğrencisiyim. Engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı tasarımlar [Araştırma]

ArmağanS

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hepnize şimididen teşekkür etmek istiyorum. Ben İç mimarlık 3.sınıf öğrencisiyim. Bizim her sene düzenlenen onlarca tasarım yarışmalarımız var. Ve bunlar için bir çok fikre ihtiyacımız var. Genel olarak engelli kişiler üzerine çalışmayı prensip edindik kendimize. Ama şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Biz her ne kadar elimizden geldiğince sizi anlamaya çalışsakda göremediğimiz, yaşanmadıkca bilinmeyen bir çok sorun olduğunu gördük. Belki diyebilirsiniz buraya böyle gelen çok var ama gerisi gelmedi? Bunuda size şöyle açıklayabilirim, ben bu yarışmalara girerek sesimi duyurmaya çalışıyorum.

Belki daha ilgili maddi gücü olan kişiler yapılan bu tasarımları faaliyete geçirirler diye. Şu an için yapabildiğim sadece bu. Ben sizden sizi anlamak adına yardımlarını istiyorum. Nedir sizden istediğim? ev içinde, sokakda, herhangibir yerde sizin işinizi kolaylaştıracak, mesela şu bardak da, şu koltukda şöyle olsa 10 numara olacak diyeceğiniz, yada böyle bir durum var buna bir tasarımla çözüm bulabilirminiz diyebileceğiniz her türlü fikir ve düşüncenizi sizin adınıza bir yerde duyurmak için çalışacağım.Engelin ne boyutta, ne türde olduğu hiç önemli değil.

Benim düşüncem bedensel engelli olunması istediğim şey değil, bir çocukda engellidir istediği bir şeyi yapamadığında, yaşlı bir kişi, genç bir delikanlı herkez her konuda engelli olabilir. kısaca demek istediğim size engel olan herşey için, çalışmaya açığım. Şimdiden yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.

siz ic mimari diyorsunuz iyi hosda
tasarim daha tam oturmadi guzel ulkemde :) yanee bilincli tuketici gerek ama arge icin para ayiranlar pekkkk zannetmiyorum para babalari paralarina para katma telasindalar
yeni yetisen tasarim adina calisanlar cogaldi boyle yarismalarda one cikariyor ilgiyi
bedenselengelli degilim sizde olmadiginizi yaziyorsunuz ama empatiyle gozlemle cok seyler katarsiniz mesleginize
kolaylik degil cokca gayret gozlem yetenegi diliyor meslege baslarken bu yarismalarda kazanarak ilgiyle yilmadan calismalar diliyorum size:)

mutlaka yarıyacaktır. Hatta çok yaracaktır. belki sizinde şu şöyle olsaydı tasarım olara varsa onuda belirtebilirsiniz özel mesaj ile . İlginize çok teşekkürler ayşe hanım. shukufe sizede şunu diyebilirim bu kişiler birşey yapmıyor diye benim gibi düşünenlerde kenara çekilirse daha sıkıntılı bir durum olmazmı. En azından bir yerinden bizde değiniriz. Yarışmalar olur konferanslar olur mutlaka bi yerlerde birşeylar yapmaya çalışacağız. Sizede burada bir kaç projemi göstereceğim. Ama malum projeleri sonuçlanmadan gösteremiyoruz. Ama 15 nisandan sonra 1 2tane proje yollayacağım buraya.

Ucuzlarından bir tekerlekli sandalye al, sandalyeye bin evde dolaş, çık sokağa bir gez, gözlerini bir kumaşla kapat günlük hayatta yaptığın şeyleri yapmaya çalış. Bir kolunu iple vücuduna bağla tek kolla bir gününü geçir. İnan bana daha çok şey öğrenirsin...

şöyle söyleyim ev tasarımından çok ürün eşya gibi çözümler yazarsanız daha iyi olur. Mesela pencere kapatma olayı, kapı dürbününün yukarda olması, bu tarz şeyleri çözümlemek pratik ve işlevsel olur bizim içinde. Diğer şeyler dediğiniz gibi daha çok özel tasarımlara giriyor ve her eve göre değişmi gösterir. Ama bunlarıda emin olabilirsiniz ki mimarlıktaki hocalarla paylaşacağım.

dostempati;
onu haftaya çarşamba yapıyoruz workshop olarak. Okulda büyük bir çalışma olarak yapıcaz.Sadece sandelye değil, her türlü engelleme için çocuk yaşlı fiziksel,.. Ama dediğim gibi istediğimiz kadar yapalım genede yaşanmışlarla elde edilenler daha iyi olur. belkide farklı birşey bulup evde kendiniz yapabileceğiniz birşey olucak. Onlarıda burada sizinle paylaşacam. Amaç sadece yarışma için bilgi toplamak değil, edindiğimiz görevi aynı zamanda yürütebilmek istiyoruz.

Üst Alt