Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İBB şehir içi ücretsiz sehehat kartı almak için rapor şartı

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar bilindiği üzere ibb şehir içi ücretsiz kart alabilmek için şu şartı istiyor

İ.E.T.T. GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE Ekli listede / formda kimliği yazılı kişiler 16 Temmuz 2006 tarih ve 26230 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 40 ve üstünde bir oranda Özürlü Sağlık Kurulu Raporu'na sahip kişilerdir. Adı geçen kişiler için Özürlü Seyahat Kartı düzenlenmesini arz/rica ederim.​

-yani raporunuzun 2006 ve sonrası yeni özürlülük ölçütü ne uygun olması şartı koşulmuş
- ben bunu kendilerine sordum benim raporumun tarihi 1999 sürekli ibareli % 40 engelimin oldugunu yeni müfredata uygun olmadıgını ancak başbakanlik engelli kartımın bulundugunu ve bu raporla engelli memur oldugumu bu durumda istanbul içi ücretsiz seyhat kartı alıp alamayacağımı kendilerine sordum gelen cevabı sizlerle paylaşıyorum teşekurler.

-İBB GELEN CEVAP :
Müdürlüğümüze iletmiş olduğunuz başvurunuzla ilgili İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT) ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir: "Kurumumuza yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Engelli kart alımlarında % 40 ve üzeri 2006 tarihinden öncesine ait geçerlilik durumu 'sürekli' olan rapor sahipleri İETT ücretsiz İstanbulkart alabilmektedirler. Raporu olmayan kişiler T.C. Başbakanlık Engelliler İdaresi Başkanlığı`nın düzenlediği Engelliler İçin Kimlik Kartı ile de kart alımı yapabilmektedirler." İETT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ALO 153 BEYAZMASA​

yani bu cevaba göre arkadaşlar eski tarihli sürekli ibareli raporu olan kişiler ve başbakanlik engelli karti olan kişiler İBB ücretsiz seyehatedebilmek için şehir içi seyehat karti alabilirler.

istanbulda yaşamıyorum arada sırada istanbula uğrarım ancak kart alma hakkım varsa almak isterim bunun için metroya Atatürk havalimanındaki metroya gittim ancak bahçeevlerdeki şubeye gitmemi istediler benimde bursaya dönmem gerektiğinden dolayı gidemedim

2003 yılına ait sürekli E raporum mevcut anladığım kadarıyla da bundan faydalanabilmekteyim dimi ?

T.C. Başbakanlık Engelliler İdaresi Başkanlığı`nın düzenlediği (yani eski kart) Engelliler İçin Kimlik Kartı ile de ücretsiz seyehat hakkı varmı? varsa geçerlilik süresi nedir, yenilemek zorunlu mu?

Semra Hanım ,
elinizde eğer başbakanlık kimlik kartı varsa ibb den ücretsiz taşıma kartı alabilirsiniz.başbakanlık kartınızda geçerlilik süresi sürekli yazıyorsa değiştirmeye gerek yoktur.
ama şehirler arası seyahat ederken başbakanlık katınızla indirimli bile
t alabilirsiniz

Üst Alt