Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İbare bulunmayan H sınıfı ehliyetimle ne tür araçlar kullanabilirim?

abdullah2727

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
meraba arkadaşlar
ben aranıza yeni katıldım % 40 ortopedik özürlüyüm h - sınıfı ehliyetim var
ehliyetin kullandıgı protezler kısmında ticari araç kullanamaz yazıyor herhangi bir yerinde özel donanınımlı araç kullanamaz diye bir ibare yok
ben netür araçlar kullana bilirim alacagım
araç yanlızca otomatik vites olsa olmaz mı
beni bilgilendirirseniz mutlu olurum.

Öncelikle engel durumunuz nedir onu yazarsanız size daha kolay yardımcı oluruz yada en iyisi siz bir sıfır araç satan bayiiye rapor ve ehliyetiniz gönderin onlar size nasıl bir araç alabilirsiniz söyler.

melih bey öncelikle selamlar ben sag bacagımdan özürlüyüm her hangi bir protez kullanmıyorum her iki bacagımıda kullana biliyorum yürürkrn sag ayagımda bir aksama var sadece.

Şayet %40 rapor ve h sınıfı ehliyetiniz varsa oıtomatik vites araç alabilirsiniz.Saygılar

peki melih bey alacagım araç normal plakalımı ,yoksa özürlü plakalımı olacak ayrıca ehliyetime otomatik araç kullana bilir ibaresi koydurmam gerekirmi bana zaman ayırdıgınız için teşekkür ederim.

Raporunuzda/ehliyetinizde özel donanım ibaresi yoksa, araç kullanmak için hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymuyorsanız, manuel vitesli araç kullanabiliyorsanız, elinizdeki raporla tüm araçları kullanabilirsiniz.
Kullanacağınız aracın plakasında sakat damgası olmayacak

H sınıfı ehliyet sahipleri (otomatik vites kullanabilir ibaresi olan ehliyet sahipleri dışındakiler) sadece kendi araçlarını kullanabilir şeklinde bir yasa mevcut değil mi?

aracınız kendi adınıza olarak engelli plaka alındıysa şayet sizden başkası kullanamaz yanılmıyorsam noterde olnunla alakalı bir sözleşme yapılıyor ve 3 aya kadar hapis cezası var ama emin değilim

OturanBoğa;

haydaa...

Normal arabayı biraz zorlanarak da olsa kullanıyorum

H sınıfı ehliyetimi de normal araba ile aldım
sürücü kursu o anda özel donanımlı araba veremediğinden
daha önce de normal araba kullandığım için komisyon da ilk girişte verdi

Alış o alış, H sınıfı ehliyetle ancak özel plakalı-donanımlı araba kullanılır diye bir daha da el sürmedik, hem de acil durumlara düştüğümüz hallerde bilem (korkudan)...
Şimdi neye yanalım bilmem ki

bülent bey aynı şey benim başımada geldi arkadaşımın normal plakalı aracıyla biyere gidiyordum yolda trafik denetimi vardı bana ehliyet yetersizliyinden o günün şartlarına göre hesapladım tam iki ehliyet alacak kadar ceza yazdı artı aracı bagladı normal ehliyetli biri gelip alsın dedi.valla ben bu memlekette yaşamak istemiyorum ama başka çarem yok bi özürlüye bkadar ceza yazılırmı insaf.
ehliyeti hiç olmayandan daha fazla yazdılar artı araç sahibi başkası oldugu için onada yazdılar.nerdeyse beni tutuklayacaklardı.

Ehliyetinizin üzerinde birşey yazmasına gerek yok. Emniyete verdiğiniz sağlık raporunda ne yazıyor ise ehliyet sorgulmasında o bilgi çıkar.
Sağ ayaktan engelli birinin otomatik vites araca gaz ve fren tertibatı taktırarak ve engelli aracı olarak tescil ettirmesi durmununda kulllana bilir. onun dışında normal bir kişiye ait olan araçı kullanamaz.

evet BAYRAK; bildiğim kadarıyla artık ehliyetlerde ibare filan yazılmıyo. aynen dediğiniz şekilde. benimde ehliyetimde ibare yok.

Bence vergi indirimlerinden, Ötv ötelemesinden, Kdv beklentisinden daha önemli bir konu bu,

Bende sağ ayak polio sekeli, ama Tır geçse elime kimsenin hayatını riske etmeden gayet güvenli sürebileceğime inanıyorum. Neticede bir çok ticari aracı da çok rahat sürmüşlüğüm var, Benim sürüş becerimi ölçecek olan doktor yada mühendis, kolları olmayan ve ayakları ile resim çizen engelliye hayretle bakan bir memur mu? Yada doğuştan kör insanın perspektif duygusunu biliyor olmasına mucize gözüyle bakan bir doktor mu?

Benim gözümde bu ülkede karşılaştığım sonuç şudur;

"H" sınıfı ehliyet ile ilgili bütün kanunlar, çerçeveler, düzenlemeler birer "YAŞAM HAKKI KISITLAMASI"dır...

Devlet hayatının bir parçası aracı olan engelliye nasıl araç kullanacağını öğretmeyi bıraksın, insan hayatına saygı duymadan, pervasızca şöförlükten para kazanan ağır vasıta şöförleriyle uğraşsın...

Onlar bir kuralı öğrenmeyi umursamayabilir ve ciddi meselelere vakit harcamayabilirler
Ama şunu engelli olmayanın anlaması mümkün değil ki; biz yürümek kadar iyi öğrenmek ve kullandığımız araca hakim olmak zorundayınz...

Burada kritik olan şey rapor. Raporda "Araç kullanmak için hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymaz, H [veya B] sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olursa, tadından yenmez...
Bu ibarenin olduğu bir rapor çıkartmaya bakın derim.

Hiçbir özel donanıma ihtiyacı olmayan sürücü adayı nasıl "H" sınıfı sürücü belgesi alabilir ki? Bu mümkün mü?

Hiçbir özel donanıma ihtiyaç duymuyorsa "B" ile "H" arasındaki fark ne?

h-sınıfı otomatik vites araç kullanır ibareli ehliyetle otomatik vites motosiklet

arkadaşlar benim h- sınıfı ehliyetim var otomatik vites araç kullanır ibaresi yazdırırsam donanım taktırmadan iki tekerlekli otomatik vites motorsiklet kullana bilirmiyim ve motorsikletimin plakası damgasız olurmu.

Olmaz. Motor kullanabilmek için bu yönde bir ibare bulunmalı hem raporda hem sürücü belgesinde. Aksi halde motorsiklet kullanamazsınız.

Üst Alt