Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hz. Cebrail'in Hız'ı

(diE)

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
[FONT=Comic Sans MS]Peygamber Efendimiz Cebrail (a.s)'a sordu:
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Ey cebrail hiç 7 kat semadan yeryüzüne korku ve dehset içinde hizlica indin mi?
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail : evet Ya Muhammed 3 kez dedigin sekilde indigim oldu.
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]bunun üzerine Peygamberimiz sordu : nasil oldu anlat ?
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]1. si dedi Cebrail ,Hz.Ibrahim atese atilirken Allah (c.c) bana dediki : Sor bakalim Ibrahim'in bizden bi dilegi varmidir [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]O sirada ibrahim atese atilmis sekilde havada ilerliyor(o zaman mancilik yöntemiyle atese atmislardi Ibrahim Peygamberi) [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Cebrail : hemen süratle indim yeryüzüne ve Ibrahim e sordum ; Varmidir Rabbinden istedigin birsey[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ibrahim peygamber cevapladi: Çekil çekil...Rabbim den geldiyse Basim üstüne. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bunun üzerine Yaradan emretti.Atese serin ol Yere yumusak ol dedi. [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Peygamber efendimiz ya 2. si diye sordu Cebrail'e
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail (a.s) : yine Ibrahim oglu ismaili kurban edeceginde biçagin keskin yerini degil sirt tarafini ismailin bogazina sürtüyordu kesmek için. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]tam farkina vardi ve biçagi ters çevirip ismailin bogazina degdirecegi sira Rabbim emretti. [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Yetis cebrail al su iki koçu Ibrahim bunlari kurban etsin dedi.iste o sirada çok korktum yetisemeyecegim diye ama sükürler olsun yetistim dedi. [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Peygamberimiz sordu :ya 3. sü Cebrail onuda anlat [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail (a.s): Ya RasulAllah onu ne sen sor ne ben söyleyeyim. Rabbime en yakin oldugum yerdeydim.kendi mekanimda ve 7 kat semanin en tepesi denebilir.Sen uhud savasindaydin ve.... [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]devam etmesini söyler Peygamberimiz :
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail : Savas sirasinda darbe aldin.darbe alinca migferinin demiri yanagina batti.Ashab geldi yanina ve sana olan terbiyesinden dirki o demiri eliyle degil agziyla yanagindan hafifçe çekti çikardi. Iste tam o sirada yanagindan süzülen bir damla kan yere düstü düsecek... [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Alemlerin Rabbi söyle dedi: Yetis Ey Cebrail.Eger Resulümün Kani yere düserse andolsunki Yerde ve gökte birtek canli birakmam [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Cebrail: iste o anda tüm gücümle yeryüzüne Uhud'a yöneldim.O kadar hizla indim ki .... Yanagindan süzülen kan tam yere damlamak üzereyken yetistim ve Kanadimin üzerine düsürdüm...Hamd olsun Rabbime...

Alıntıdır.[/FONT]

Üst Alt