Biraz uzun bir cevap yazacağım eğer okursanız
Yaklaşık 6 aydır maksimum 1.6 motor otomatik vites dizel araçları araştırıyorum. Aşağıda bazı dikkatimi çeken arabalar ve indirim yapılmamış fiyatları mevcut:
- JETTA 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 69.900,00 TL
- Accent blue 1.6 crdi prime 46.000 TL
- Octovia 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tiptronik Elegance 65.000 TL
- Yeni Citroen C4 1.6 hdİ 112 HP Exclusive 58.870 TL
- Opel Astra HB Classic III 1.3 CDTi Dizel (90 HP) Easytronic HB Essentia (Konfor paketli) 45.798 TL
- Fluence Dynamique 1.5 dCi EDC 110 bg 56.750 TL
- Seat Altea 1.6 lt TDI CR 105 hp DSG Style 60.700 TL
(5 yıldır 1.6 otomatik Polo kullanıyorum)
Accent Blue dikkatimi çeken arabalardan biri. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki baktığım arabaların donanımları full paket.
Birçok kişi aracın fiyatı konusuna takılmış durumda. İndirimli fiyatı 33bin civarına denk geliyor (sadece ÖTV indirimi) ancak biraz daha iyi bir araba isterim dediğinizde rakam 10-15 bin yükseliyor.
Aracı yaklaşık 1 saat test etme imkanım oldu. Yol tutuşu eski accentlere göre daha iyi malum yeni donanımlar eklendi ve kasa yapısı değiştiği içinde ağırlığı arttı. Yakıt tüketimi olarak başarılı bir araç. Aracı sürerken içeriye diğer üst sınıf araçlara göre biraz daha fazla ses alıyor. Kliması başarılı, iç genişliği sedan arabalara göre tatminkar, bagaj hacmi diğer sedanlara göre biraz daha az. Direksiyon üzerindeki müzik kontrolleri ve deri direksiyon başarılı. yedek parça ve bakım ucuzluğu ise cabası. Bu özellikleri rakamlarla vermiyorum çünkü internetten zaten sizde bu rakamlara ulaşabilirsiniz.
Eğer çok para veremem derseniz alınabilecek bir araba bence. E Malum Hyundai'nin ikinci el piyasası Türkiyede her zaman yüksek.
Bende bu miktarı vereyim Blue mu alayım yoksa paraya kıyıp octivia ya da jetta (hemen almak istesem 1 yıla veririz diyorlar) mı alayım diye içim içimi kemiriyor. Bir de bu kemirmenin nedeni aracın sağlamlığı hala aracın sağlamlığı ile geçmişten gelen çekincelerim var.