Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuk] Böbrek nakli olacağım, bıçak parası isteniyor!?

mast

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. ben ilk önce kendimi sizlere kısaca anlatıyım. ben Mesut Kavcu. yaşım 20. 7-8 aydır böbrek hastası olduğumu öğrendik. "BÖBREK YETMEZLİĞİ" ve dört aydır da diyalize giriyorum. kısmet olursa annem böbreğini verip nakil olacak (yeşil kartım ile). ama bir sourn var. bu sorunumu sizlerle paylaşmak istedim.

bütün ameliyatlar da olduğu gibi bu ameliyatta da "BIÇAK PARASI" isteniyor. ve bçak parasının da 10,000 - 15,000 ytl olduğu söyleniyor. bu parayı karşılamayacağımızdan korkum var. onun için size danışıp bir şeyler öğrenebilir yada fikirler alabilirm dedim.

en kısa zaman da bilgilerinizi almayı beklioyrum.

SAYGILAR

mesajınızı okudum.Geçmiş olsun.bence doktoru suç üstü falan yapmaya uğraşma çünki bunların hepsi aynı onu suçüstü yapsan öbürüne gitsen oda sana problem çıkarır.Sen madem hazır böbrek bulmuşun kesinlikle doktorla durumunu görüş o parayıda sakın ödeme.az bi parada değil ki. Eminim insaflı birini bulursun.

Böbrek nakli olacağım, bıçak parası isteniyor!?

Arkadaşım böbrek nakli olma şansının olmasına çok sevindim.Bende 1999 yılında nakil oldum. Bizdende bıçak parasımı nedir aldılar bilmiyorum belki doktorla konuşsan biraz indirim yapar. bence durumu anlat bakalım insafa gelir

Arkadaşım bende 2001 yılında böbrek nakli oldum.
Sen Çapayamı gidiyosun nakil işlemlerin için. Ben cerrahapaş da oldum orada bıçak parası falan yok sadece bazı ameliyat malzemelerini dışarıdan iyisini istiyorlar onları alıyorsun o kadar. ben sürekli hastaneye kontrollere gittiğimden karşılaştığım hastalardan da öğreniyorum. illada çapada ameliyat olucam diyorsan bu rakamı 3-4 milyara kadar düşürebilirsin orada nakil olan hastalar var öyle diyorlar. Ama istersen cerrahpaşaya aldırabilirsin dosyanı biraz arşatırın derim cerrahpaşa da iyidir...

ben capada olmicam kartal egitim ve arastırma hastanesinde olucam. size söylemiştim yeşil kartlıyım diye heralde tam okuyamamıssınız yeşil karta ne capada nede cerrah pasada gecmiyor. bende oyüzden kartal da işlemleri yürütüyorum. orda nakil olan bazı hasstalarla konustuk bana 10-15 bin ytl alıyolar dediler onlar.

arkadaslar evet suctur dıyorsunuz. ama adlı olarak suc ustu yapma durumu cok zor ve uzun zaman alıyor.. ılk once bır avukat tutuyorsunuz. sonra savcılıga ayrıntılı dılekce yazılıyor. savcılık cok gızlı olarak ön sorusturma yapıyor. pekı bu zaman zarfında bobrek hastası arkadasımızın durumunu dusunun. ben 1991 yılında ayaklarımdan amelıyat oldugumda. doc.dr.um bana amelıyat a gırmek ıcın cok buyuk para talebınde bulundu. bırgun sonrakı amelıyata gırmem asıstanlarımı sokarım dedı.. haydı vermede gor.. artı ablam kanser hastası 6 ay once amelıyat oldu bagırsaklarındakı tumör temızlendı ablam ssk lı oldugu halde 5 mılyar bıcak parası ıstedı. bızlerde tartısma sonucu 2.5 mılyara dusurttuk hastalık bu mecburen de verdık. olayın savcılık boyutu ıse cok agır ıslıyor.. bu doktorların en ustude saglık yuksek kurulu hepsı doktorlardan olustugu ıcınde bır cok konuda sorusturma ıznı bıle cıkmıyor.. mucadele etmek lazım vaktınız bolsa

Üst Alt