Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Hukuk] Bankanın vadeli hesabı için kesilen vergiden muaf olunur mu?

marto1

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
92
merhaba arkadaşlar bi sorum her hangi bir ankanın vadeli hesabı her ay için kesilen vergi olur biz engelliler bundan muaf olabilirmiyiz? bankama danıştıgımda bana dogru dürüst cevap alamadım bu konuda bilgilerinin olmadıgıni soyledi kimisi de avukatınız varsa ona danısın dediler ben çelişkiye düştüm böyle bişey yok demiyolar var da demiyolar yardımcı olursanız özellikle avukat arkadaslarım yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

:) Avukata mı danışın dediler ?

Herhangi bir banka derken?
Mevduata kar payı veren katılım bankalarından ise tamamen ayrı bir mevzu , hiç girmeyim detaya.

Kasdettiğin mevduat faiz geliri ise , 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 94’üncü maddesine göre vergi tevkifatına tabidir. Bunun anlamı şudur ; tevkif suretiyle [(stopaj usülü) yani kaynağında kesilen vergi)] ödenen vergilerde muafiyet yoktur.

Üst Alt