Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hodgkin lenfoma nedeniyle kemoterapiye girdim. Askerlik işlemlerim nasıl yürür?

memo0742

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Ocak 2001 senesinde henüz 7 yaşındayken hodkin lenfoma tanısı konuldu ve tedavi sürecim başladı 6 ay kadar kemoterapi aaldım ve her 6 ayda birde kontrollere gittim bütün tetkikleri yaptırdım...
Şu an için sağlık durumum iyi ama askerliğimi şu zamana kadar okkul tecil ettiriyordu bu sene okulu bitirdim ve şubeye gittiğimde oradaki görevliye durumumu anlattım diplomayı al gel hastaneye sevkini yazalım dediler
bu sevk işlemi ve hastahanedeki heyete girme işlemleri ne kadar sürüyor yakın zamanda heyete giren var mı ve muaf verirler mi

bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen cevap yazabilirmi...

Bana şunları yaptılar. Şubede bir belge dolduruyorsun. Bunda askere gitmek istediğin ve hastaneye sevk istediğini işaretleyip ad soyad, imza, tarih bilgileri yazıp veriyorsun. Bir belgeye de devlet hastanesinde bakılmasını istediğin poliklinik ismini yazdırıyorsun. Sonra şubedeki memur sana hastanedeki sağlık kuruluna gidip işlemlerini halledip bize gel diyor. Sen sağlık kuruluna gidip işlem için giriş yaptırıyorsun. Sonra sağlık kuruluna tekrar gidip sağlık durumunu belirten raporlarını istiyor. Sonra yazdırdığın polikliniklerde kontrol için geziyorsun. Doktorlar senin durumunu bilgisayar üzerinden sağlık kurumuna bildiriyor. Sağlık kuruluna tekrar gidiyorsun. Bu sefer sana şu günü sağlık kurulu var ve heyetteki doktorlar seni görecek diyor. Bir hafta sonra heyet toplanıp hastalara sağlık durumları hakkında bilgi almak istiyor. Kurul başkanı bizzat kendi soruyor. Sonra yarın raporu almaya gel diyorlar. Tekrar bir gün sonra gittiğinde görevlilerden raporu alıyorsun. Şubeye hastanede yolluyor ama sen elden götürürsen işlemler daha çabuk oluyor. Raporu şubeye götürüp raporu getirdiğini söyleyip raporun sonucuna göre ya askere gidersin yada muaf belgesi için evrakları Ankara'ya şube tarafından gönderiliyor. 3 veya 5 ay içinde de askerlik muaf için terhis belgesi Ankara'dan geliyor.
Not:İl dışına hastaneye sevk verirlerse hastaneye gittiğini doktor tarafından yazılı bir belge verirsen yol parası da veriyorlar.

peki bu sağlık kurulu işleri ve heyete girmek 1 hafta sürüyormu yani 1 hafta içinde bütün işleri halledebilirmiyim çünkü çalışıyorum ve izinim az

Bende çalışıyorum. İlk olarak işlemi başlatmak için izin aldım. Şubede ilk işlemi yaptım ardından hastanede işlemi yaptım ve ertesi günü işe gittim. Bir hafta sonra hastaneye sağlık kurulu heyet doktorları beni görmek için iş yerinden izin alıp gittim. Kurul heyet doktorları gördü ve ertesi günü raporu almaya gel dedi. Ertesi günü gittiğimde raporu hastaneden aldım ve o günü şubeyede götürdüm. Şubede işleri hallettim ve rapor Ankara'ya yolladılar. Bu şekilde oldu.

Ben 10 gün yıllık izine ayrılacağım inşallah bu süre içinde halledebilirim

yuksel77

Merhaba,

İşlemleri başlatmak için hala aynı yöntemleri izlemem mi gerekiyor? Askerlik şubesine gidip kendi doktoruma yönlendirme isteyebilir miyim?

lenfomist

Kendi doktoruna yönlendirmek mümkün değil kardeşim. Bir devlet hastanesine sevk ederler...

Sanırım artık öncelikle aile hekimine gitmek lazım işlemleri başlatmak için, doğru mudur?

İyi günler arkadaşlar Askerliğe elverişli değildir raporumu aldım

Sağlık kurulundan aldığınız elverişli değildir raporundan sonra askeri şubede nasıl bir yol izleniyor?

Üst Alt