Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipotroid TSK'dan Malulen Emekli olmaya yeterli mi?

uguracarsan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2001 - 2015 tarihleri arasında K.K.K.lığı bünyesinde uzman erbaş olarak görev yaptım.
eylül 2015 tarihinde ise sağlık kurulu heyetince hipetroid rahatsızlığı nediyle TSK'DA GÖREV YAPAMAZ kararı verdiler.

Sizden öğrenmek isteğim; bu rahatsızlığım ile ilgili olarak SGK malulen emekli sayar mı, emekli maaşı alabilirmiyim. Tşk.ler

burada şunu belirtmek istiyorumki özürlülük ölçütünde şu madde var [FONT=sans-serif]3- Kalıcı hipotiroidi(tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler):% 40 ben günde 400 mg kullandığım halde o oranı vermedi hastane 10 verdi elimde kullandığım ilaç raporu var dr kendide diyorki triod bezi bayağı küçük ama nafile isteyen veriyor isteyen vermiyor[/FONT]

uguracarsan

Askeri personel bizim sakatlık oranı cetveli'ne tabi değildir. Siz TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ SAĞLIK YETENEĞİ YÖNETMELİĞİ'ne tabisiniz. İlgili maddeyi aşağıya aktarıyorum. Bu düzeyde ise, evet, maluliyet onaylanacaktır:

MADDE 41
B) 1. Kalıcı hipotiroidi, hipoparatiroidi gibi kişinin çalışma gücünü bozan, şekil ve/veya fonksiyon bozukluğu yapmış, iç salgı bezlerinin kronik hastalıkları ve sekelleri, fenilketonüri hariç aminoasit metabolizma hastalıkları, glikojen depo hastalıkları gibi depo hastalıkları, beslenme ve/veya lipid düşürücü ilaç kullanılmasına rağmen düşmeyen ailesel hiperlipidemiler ve tıbbi tedaviye rağmen klinik ve biyokimyasal remisyonun altı aydan daha uzun süre sağlanamadığı tirotoksikozlar.​

Üst Alt