Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipopituitarizm hastalığım var. Malulen emekli olabilir miyim?

Hipohipo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar hipotutarizm hastasıyım askerden heyet raparum var askerlikten muafım devlet hastanesinden %60 rapor aldım malülen emekli olabilirmiyim emekli olan varmı teşekkürler.

Vergi indirim engelli emekli

Merhaba malülen emeklilik için tek bölümden %60 puan aldım heyet sağlık kurulu evraklarımı sgk ya gönderdi evrak beklemede gözüküyor red gelirse vergi indirimi için prim yıl olarak uygun mu?
4/1-a prim 2080 gün sigorta başlangıç 2004
4/1-b prim 2483 gün 2483 2005 başlangıc
Toplam 17 yıl 9 ay 4563 gün prim
Hizmet birleştirmesi yapsam. Tekrar işe girmem gerekirmi vergi indirimli emekliliği için ?

Hipohipo

Malulen emeklilikte raporda oran olmaz. SGK sevki ile hastaneden Ağır tanısı almak gerek. Bu olursa ne ala, olmazsa, sgk'ya ek dilekçe verip 5510 28 kapsamında Yaşlılık emekliliği için işlem yapılmasını isteyin. Bir daha hastaneye sevk etmeden işlemi sürdürürler diye tahmin ederim. Bunu yapmazlarsa 4b bağkurdan 5510 28 kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için sgk'den yeniden sevk alıp hastaneden SGK Hastalık Listesi'ne göre Orta tanısı alırsanız gün/ay/2004 + 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 primle emekli olabilirsiniz. YAni tek yapmanız gereken sgk'ya 5510 sayılı kanunun 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliği için başvurmak ve onların sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre Orta tanısı almak.

bagkur.PNG

Hipohipo
Hocam selamlar, aynı dertten muzdaribim, ben 2 defa ameliyat oldum lakin fayda etmedi. Şuan gün aşırı 7 dostinex içiyorum. En son test yaptırdığım PRL 300'ün üzerindeydi. Sizin hikayenizi dinlemek, fikir alış verişi yapmak isterim. Sizin de ağrılarınız var mı. Hayatınızı nasıl etkiliyor? Ameliyat oldunuz mu? Vaktinizi ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim. İyi günler.

M2101K7BG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

moderenadam Merhabalar Ameliyat hiç düşünmedim gözü kör edecek hale gelirse ozaman olurum.2007 de askerlikten muaf ettiler bu hastalıktan şimdi emeklilik için uğraşıyorum kortizol değerlerim düşük deltakortil içiyorum troidim var euthyrox kullanıyorum prolaktin yüksek sustanon kullandım yıllarca .7 ay önce bebeğimiz oldu 1 yıl yoğun tedavi oldum ovitrelle merional fostimon nebido kullandım fsh lh total testo düşüktü tedavi sonuç verdi Allaha şükürler olsun
Hastalığın bana etkileri halsizlik yorgunluk zayıflık sakal bıyık eksikliği ayakların ağrıması kemik yaşın kücük olması sorun olursa yine cevaplarım .

Hipohipo
Sustanon bende kullandım ama PRL 1500'ü görünce bıraktık. İnanılmaz baş ağrısı şikayetim var, anlık, birkaç saniye sürüyor ama ne yaptığımı bilmeyecek hale getiriyor, gözlerim görmüyor o anlarda. Ben bu ağrılar yüzünden ameliyat olmuştum ama faydası olmadı. Yaklaşık 1 senedir doktora gitmiyorum, ümidim kalmadı çünkü, sadece dostinex kullanıyorum, şuan test yaptirsam eminim PRL 1000+ çıkacak. Sizin baş ağrısı gibi şikayetleriniz var mı? Birde rapor almak iş hayatınızda olumsuz bir etki yaptı mı işveren tarafından.

M2101K7BG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şuan çalısmıyorum çalıstığım zamanlarda da gizledim hasstalığımı.Gözlerimi bozdu benimde ama o işin en hafif kısmı böbrek üstü bezlerim çalısmıyor ayakta duramıyorum bacaklarım ağrıyor ilaç kullanmaktan karaciğerim zarar gördü hayatımı bitirdi. Ameliyatın garantisi yok tekrarlıyabiliyor Allah sağlık versin herkeze gerisi boş.

Merhabalar ben malüliyet emekliliği için başvurdum cevap red gelirse engelli indirimine basvurabilirmiyim çalışmam gerekirmi iş yeri şartmı 2400 4a 2200 4b hizmetlerim var 18 yıl 2004 işe giriş hizmet birleştirmesi yapmam gerekirmi direk vergi indrimine basvurabilirmiyim askeriyeden muaf raporum mevcut 2 ay önce %60 puan verildi tek hastalıktan evreklar kurulda.

Merhabalar ben malüliyet emekliliği için işlerimlerim sgk da devam ediyor heyetten geçtim tahsis talep formu isterlermi göndermem gerekir mi

DYS'de yazanları açıklayabilirmisiniz teşekkür ederim

Merhabalar malünen emeklilik red geldi diye aradılar eve mektup gelmedi henüz itiraz dilekcesi yazıp gönderdim sgk ya itiraz edip onaylanan abiler varmı.
2.sorum malulen girdiğim hastane heyet rapor sonucu e devlette görünürmü cevaplar için teşekkürler.

Hipohipo

Malulen emekliliğe temel olan rapor e-devlet!te görünmez diye biliyorum. Kurumlar arası yazımalardır onlar.

Engelli raporu

Merhabalar abilerim ablalarım ben malülen emekli için basvurum red geldi %60 aldığım halde.
18 yıl 4500 günüm var hastaneye gidip sağlık kurulundanmı başlıyoruz işe yoksa vergi dairesindenmi sevk yada sgk danmı sevk bilen yazabilirmi.

Tamam ama yaşım 41 yaşlılık emekliliği 55 üstü yaş aranmıyormu.

https://www.hizliresim.com/15in6cg
Malülük red yazısı evime gelmedi telefon ile aradım memur görevli malülükde sebeb yazmaz dedi itiraz dilekcesi yazdım süreç bu şekilde.

Bu konuyu çok uzattım ama mevzuatlar maddeler yasaları sayenizde öğrendim sayılır .
Malülen emekliliğim red geldi itiraz ettim onun cevabı gelmedi bu aşamada bir dilekce daha yazsam sgk ya 5510 28.madde den emekliliğimi talep ediyorum diye işleme koyarlarmı bu tarz dilekce örneği varmı.

Hipohipo

Evet, "başvurumun 5510 28'e göre Yaşlılık emekliliği olarak işleme konmasını" diye dilekçe verebilirsiniz...

%60 engelli raporu aldım şuan issizim vergi indirimi hakkı için işe girsem kac gun ssk lazım vergiye müracattan sonra işten ayrılsam olurmu.sgk vergi indirimiyle gittiğimde de basvururken çalışıyo olmam şartmı

Hipohipo

10 gün sigortalı olunsa dahi yeterlidir. Aslolan vergi indirimine başvururken sigortalı olmak...

Teşekkür ederim 5510 a 28.madde dilekcesini göndereli 20 gün oldu inşallah vergi indirimine gerek kalmadan emekli ederler

Malülen red geldikten sonra 28.madde Dilekceyi vereli 1.bucuk ay olucak bukadar uzaması normalmi

Son düzenleme:
Sigortalı beyan yazısı. Gelen evrak kayıtlı yazıldı altına beklemede gibi bir yazı var tahsis hazırlık servisinde 27 aralıktan beri hareket yok.

En son tahsis hazırlık gün toplama servisinde yazıyor sizce olumlumu aralık ayında başvurdum en son bu yazı var

Olumsuz red geldi

Merhabalar õncelikle herkeze sağlık huzur diliyorum .Engelli raporu aldım tek hastaliktan yüzde 60 .sürekli malulen emekli başvurum red geldi.erken yaşlanma kanunu ile 5510 maddesiyle dilekçe verdim oda olmadı.4a gün sayım 2080 bağkur gün 2483
SGK işe giriş 2004 18 yıl hizmet
Bu şartlarda nasıl emekli olurum .en son SGK dan çıkış yaptim

Üst Alt