Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hipertansiyon hastasıyım, hava değişimi aldım, izin bitiyor..?

kenanbirkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Ben askere gitmeden önce kardiyoloji hekimi tarafından hipertansiyon tanısı aldım ve raporlu ilaçlarım mevcut, düzenli kullanıyorum. Geçtiğimiz şubat ayında tecili bozarak askere gittim. Aile hekimi muayenesinde durumu belirttim ama sistemsel sorundan dolayı hastaneye sevk edemedi. Ben de çok üstelemedim, askerliği yapar gelirim dedim.

Mayıs ayında birliğe teslim oldum ve kışladaki hekim dahiliyeye sevk etti. Dahiliye hekimi beni sağlık kuruluna sevk etti. Dahiliye ve kardiyoloji heyet hekimlerine muayene oldum. Her ikisi de askerlik yapamazsın, hava değişimi alırsın ve ardından muaf olursun dediler.

Bir hafta sonra heyete çıktım ve 6 ay hava değişimi verdiler. SMK yok. SYY md. 42/C

Önümüzdeki hafta usta birliğine teslim olacağım. Oradan tekrar hastaneye sevkimi isteyeceğim.

Şimdi benim sorum şunlar;

1) Usta birliğinde görevli bir hekim yok ise komutanlar kendisi hastaneye sevk edebiliyor mu?

2) Hastalığımda bir iyileşme yok. Düzenli ilaç kullanmama rağmen tansiyonum az biraz stres ve efor altında tekrar yükseliyor. Büyük tansiyon en düşük 14, en çok 18 oluyor. Küçük tansiyon ise en az 10, en fazla 15 oluyor ortalama. Askerliğe elverişli değildir raporu alabilir miyim?

Gün içinde bazen kalp atışlarımı göğsümde hissetmeye başladım. Sanırım kalp çarpıntım var. Tekrar muayene olurken bu durumu hekime söyleyeyim mi?

Teşekkürler.

1-Hekim yoksa birlik amiri hastaneye sevk eder.
2-Evet Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.
3-Evet çarpıntı olduğunu mutlaka kardiyoloji hekimine söyle,eko yapacaktır..ht kaynaklı mitral yetmezlik olabilir.

@kenanbirkan,

@OğuzHan112,
Hocam birlikteki amirden hastane sevki talep ettiğimde "hayır senin hiçbir şeyin yok. Geç işinin başına" gibi bir şey demesinden endişe ediyorum. Öyle bir muamele ile karşılaşma ihtimalim teorik olarak ne kadardır?

Ht hastası olduğundan haberi varsa böyle bir şey söyleme hakkı yok..suçlu duruma düşer.

Sağlık bu..heleki tansiyon.6 ay hava değişimi aldığından haberi yok mu?

@kenanbirkan,

@OğuzHan112,
Hava değişimi aldığım heyet raporu, ilaç raporum ve reçetem ile birliğe gideceğim. İlgili komutana gösteririm artık o zaman. Çok teşekkür ederim, iyi akşamlar, iyi çalışmalar dilerim.

@kenanbirkan

Hocam küçük tansiyon en fazla 15 nasıl görüyor? Rahatsız olmuyor musunuz?

Büyük tansiyon 18 küçük 10 ları görüyor. Geçenlerde epey rahatsız oldum. Sizde ne gibi etkileri oluyor tansiyon yükseldiği zaman?

Bu değerlerle askerlikten muaf olacağınızı düşünüyorum. Fakat bu işin kolay kısmı. Bir an önce kardiyolojiden randevunuzu alıp gerekli tedaviye başlayın derim. Bu değerler sağlıklı değil. Allah acil şifalar versin.

@Roro, @kenanbirkan, vallaha bende hipertansiyon şeker tip2 kolestrol sol bilek tendon sinir kesisi ameliyat olmuştum kaç defa hastaneye sevk ettiler gittim paşa paşa 18 ay askerlik yaptım hemde doğuda ellerimde parmaklarimda his yoktu mg3 cûydüm bide tetiği sıkamıyordum.ama tendon sinir kesisi hariç bilmiyordum bende şeker Hipertansiyon olduğunu askerlik bittikten sonra öğrendim 😄

Allah acil şifalar versin. Önceden durumu bilip muaf olmak en iyisi. Hipertansiyon ne durumda hocam?

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@Roro, bilseydim muaf olurmuydum hala acaba diyorum hocam bizim zamanımızda 18 aydı 2 kış 1 yaz geçirdim. Ağrıda askerlik yaptım. Şimdi askerlik süresi kaç bilmiyorum ama 5/6 ay ise bence muaf olmadan yapılabilir. Hipertansiyon hergun fiks 14/9 bazı zamanlar yükseldigi zaman başıma enselerime ve gözlerime vuruyor. Hergün 1 adet muz yemeye çalışıyorum.potasyum olduğu için muzda gerçekten tansiyon hastalarına faydası oluyor.kristal Kaya tuzu tansiyonumu kesinlikle yükseltmiyor. Rabbim herkeze şifa versin

En fazla 15 dediğim değer çok nadir de olsa görülüyor bende. Genellikle yoğun iş temposu sonucunda ortaya çıkıyor. Genellikle 10 oluyor benim küçük tansiyon.

Baş ağrısı, yorgunluk ve kalp üzerinde bıçak batıyormuş hissi yaratıyor bende. Bir de kalp çarpıntısı da başladı sanırım bende. Hekime henüz gözükmedim bununla ilgili. Kalp atışlarımı gün içinde birkaç defa hissediyorum.

@oxzd,
2 sene önce büyük 21 leri yaşadım hocam. Serum falan yermiştik. Boşuna demiyorlar sinsi hastalıktır diye.Hafife almaya gelmez..Doktorumun bana söylediği toplumun büyük kısmının tansiyon hastası olduğu fakat farkında olmadıkları idi.Bilinçli bir toplum değiliz sanırım.
Muz,sarımsak,limon vesaire elbette bunlar faydalıdır fakat ilaçları aksatmamak gerekir.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@oxzd rahatsızlığı olan bir insan eğer askeriye de muaf raporu verecek durumdaysa askerlik yapması gereksiz olur düşünüyorum. Rahatsızlığınız nedir, tansiyon yüksek? Muz tansiyon düşürücü etkisi mi var anlamadım.

@kenanbirkan baş ağrısı, yorgunluk bende de var. Bıçak batması hissi nadiren oluyor. Kalp atışlarını full hissediyorum diyebilirim :D Yine de dikkat edin. Rahatsızlığınız tam olarak nedir?

@Roro, tansiyonu çıkartan şeker ve potasyum eksikliği d ve k3 vitamini ile birlikte kullanmak lazım potasyum tansiyonu dengeleme ve düşürme etkisi var. Benim dolu ilacım var.hiçbirini kullanmıyorum. Bu arada Balık yağı çok önemli kalp ve damarlar gözler için

@Roro, tip2 şeker,hipertansiyon,kolestrol,sol bilek tendon sinir ve atar damar kesisi,KOAH

• Beğen
Reaksiyonlar: Roro
Kendim tanılı 4 yıldır hipertansiyon hastasıyım
dahiliye geçmişime bakarak 42b1 yazdı kağıda ancak kardiyoloji holter ile ilaçlarımı kesmeden tansiyonumu 24 saat izledi sonra 42 A52 elverişli yazdı
şimdi dahiliyede bir ultrason işlemim kaldı dahiliye 42 b1 den vazgeçer mi bu durumda
24 saatte tansiyonum yükselmedi diye tansiyon hastası olmadığım anlamına gelmez ki tensart Plus 16/12.5 mg ve vasoxen 5mg kullanıyorum

sizce durum ne olur dahiliye vazgeçer mi?

Dahiliye mecbur vazgeçecek, tansiyon kardiyolojinin alanı.. genelde uyulur fakat kardiyoloji dahiliyenin kararına uymamış.

Muhtemelen askere gidersiniz, birliğinden geri yollayabilirler.

Dahiliye ile tekrar görüşeceksen bu durumu konuşursunuz

@Ageandream,

Dün ben de sağlık kurulu kararıyla askerliğe elverişsiz raporu aldım. Hemen terhis ettiler beni. Askerliğim bitti.

Tansiyon holter ilaç ile izlenir ama sonuçlar ilaçlı kullanıma göre hekim tarafından değerlendirilir.

Geçen hafta bana da tansiyon holter ile EKG holter taktılar. Tansiyon holter ortalaması tensart plus 16/12.5 mg ile 14.9/85 çıktı.

SYY 42B1 için tansiyonun BAZAL ŞARTLARDA en az 15/9.5 olma şartı var.

Senin çok düşük çıkmış hocam.

Heyet dahiliye hekimi, heyet kardiyoloji hekimi ne yazarsa onu yazıyor. En azından aldığım hava değişimi ve muaf raporunda öyle yapıldı.

@OğuzHan112,

Şimdi bana heyet elverişli verince kaç gün içinde alırlar hocam askere normalde bedelli Aralık 12 celbiydim hemen mi yollarlar 1-2 gün içinde 18 inde heyetim var hastaneden kâğıt aldım işlemlerim sürüyor diye 25 Aralık a kadar geçici erteleme verdiler bu durumda nasıl oluyor bilginiz var mı

Geçici erteleme almışsınız..askerliğe elverişli raporu verilirse 2-3 gün içinde askere alırlar.
Heyet sonucuna göre şubeyle görüşün.

@Ageandream,

@OğuzHan112,

Yönetmelikte 42 A2 elverişli kodu tam olarak neye denk geliyor senin sınıfın farklı olacak dedi doktor yönetmeliği bulamadım biliyor musunuz acaba

B) 1. Arteriyel kan basıncı bazal şartlarda kırk yaşına kadar (kırk yaş dahil) 150/95 mmHg’den, kırk yaşından sonra160/100 mmHg’den daha yüksek olan ve belirli bir süre istirahatten sonra yüksek olarak devam eden, komplikasyonyapmamış hipertansiyon olguları ile bu Listenin 42 nci maddesinin (D) diliminin (1) numaralı fıkrasında yer alankomplikasyonlardan başka grade I ve II retinopati ve benzeri komplikasyon yapmış hipertansiyon olguları
Dahiliye beni retinopati evre 1 olduğu için 42b1 ile sevk etti madde 42 B1 yukarıda yani muafiyeti evre 1 ve 2 kapsıyor mu kapsamıyor mu okuduğumdan kapsıyor gibi algılıyorum

@Ageandream,

Normal şartlarda senin muaf olman gerekiyor ama kardiyolojinin ne yazdığı önemli. Kardiyoloji hekiminin tanısını, dahiliye hekimi değiştirmez umarım.

@kenanbirkan,

Dahiliye hekimine retınopatı teşhisim olduğunu tekrar hatırlatacağım Salı günü görüneceğim çünkü tekrar
Ama doktorunda yönetmeliği kafasına göre yorumlaması uygun değil sonuçta yönetmelikte öyle yazıyor dahiliye bu durumda kararını bozmamalı

B) 1. Arteriyel kan basıncı bazal şartlarda kırk yaşına kadar (kırk yaş dahil) 150/95 mmHg’den, kırk yaşından sonra
160/100 mmHg’den daha yüksek olan ve belirli bir süre istirahatten sonra yüksek olarak devam eden, komplikasyon
yapmamış hipertansiyon olguları ile bu Listenin 42 nci maddesinin (D) diliminin (1) numaralı fıkrasında yer alan
komplikasyonlardan başka grade I ve II retinopati ve benzeri komplikasyon yapmış hipertansiyon olguları.
D) 1. Arteriyel kan basıncı kırk yaşına kadar (kırk yaş dahil) 150/95 mmHg’den,
kırk yaşından sonra 160/100 mmHg’den daha yüksek olan, renal, serebral, göz (göz dibinde çok ve yaygın kanama yapan
eksuda odakları ve papilla ödemi bulunan) ve kalpte (EKG, radyolojik tetkik ya da fizik muayene ile saptanan) komplikasyon
yaptığı belirlenen hipertansiyon olguları.
B ve D bentlerini attım benim okuduğuma göre muaf olmam lazım ama tam anlayamadım çünkü kardiyoloji 42 A2 elverişli dedi Dahil
ye 42 B1 ile sevketti heyete salı günü dahiliye için ultrason çektirip kaşe vuracak gözdoktoru evre 1 retınopati teşhisi koydu

Üst Alt