Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hezeyan tipi vesveselerim

osmangazi

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
228
Arkadaşımla buluştum. Yürüyoruz, çay çorba içerken etraftaki insanların bana bakması, acaba arkadaşım hayali mi. Dışarıdan bakanlar onu görmüyor ve kendi kendine konuşan birini mi görüyorlar.

2011 den beri evliyim ve bir kızım var ya da acaba ben öyle mi sanıyorum. Onlar da benim hayal ürünüm olabilir mi gibi şüpheler aklımı kurcalıyor. Kesin inanma yok sadece bazen şüpheleniyorum.

Bir sürü şüphem var daha neyse zamanla onları da paylaşırım.

ben burda değilim başka yerdeyim ben halüsinasyon görüyorum aslında hastanedeyim eziyeti var bende çok korkuyorum ben

@Ahmet T,
Onu son durak 2 filmini izledikten sonra ben de düşündüm.
Orda son durak 1 filminden kurtulan biri hastanede kendini koruma altına almış sonra bu aklıma geldi.

Ayrıca bazen iç sesim sanki eski psikiyatristim gibi uyan artık geçti diyor. Ben şu an geçmişi hatırlıyor muşum gerçekte matrix gibi bedenim şu an başka bir yerdeymiş başımda doktorum uyandırmaya çalışıyormuş ama ben onu iç ses sanıyormuşum.

ben örümcek adam filmini izledikten sonra örümcek adam gibi ağ atmayı istiyordum zamanla bu geçti

@Descartes,

Amin cümlemize inşallah. Tam olarak anlatamadım. Şu anı yaşıyorum. Yaşıyorum sanıyorum ama aslında geçmişte kalmışım. Bedenim matrix filmindeki gibi gerçek şu anda ve doktorum artık gerçek şu ana beni geri getirmeye çalışıyor. İç sesim uyan artık geçti bitti artık rahatla gibi şeyler söylüyor. Beni gerçek şu ana getirmeye çalışıyor. Gerçek zamana döndürmeye çalışıyor ben bunları iç sesim sanıyorum.

Çok hayalperestim ve bunları bir şekilde mantığa uyduruyorum ama böyle tam inanma yok şüphe ediyorum arada.

@osmangazi, imkanın varsa biraz hava değişimi yap. Sahile veya ormana gidip yürü; kafanı dağıt. Bunalınca ılık duş al

Sıkılınca bunları yapıyorum. Hemen herkes bazen ruhsal "vurgun" yaşar. Uçak moduna geçer.

Babam ve annem cüceydi. Dışarı onlarla çıktığımda hastalanırdım nazar değerdi muhakkak çocukken. Dışarı beraber çıktığımızda bir sürü çocuk toplanır babamın etrafında babamla küçük adam diye dalga geçerdi. Biri ile tartışsam babama zarar verirler diye korkardım. Güven ortamı yoktu çocukken. Nasıl davranacağımı, ne hissetmem gerektiği, ne düşünmem gerektiğini bilemiyordum. Boyum normal ben 39 yaşındayım ama kemik yapım çok zayıf olduğum için belki, 25 falan gösteriyorsun diyorlar.

Son düzenleme:
@osmangazi, kardeşim ; anladım. Annenin ve babanın cüce olması, bunun dışarıda sürekli dikkat çekecek bir durum oluşturması sebebiyle zamanla sende paranoya & hezeyan karışımı düşünce biçimleri oluşmuş. Zamanla bazı şeyleri aşmışsın. Tekrar geçmiş olsun.

@Descartes,

Teşekkür ederim yorumun için. Uzun süredir yorumlarını takip ediyorum sen iyi birisin gördüğüm kadarıyla. İyi ki varsın hocam. Teşekkür ederim.

ben annemi 1 yaşımda iken ölmüş annesiz büyüdüm annemi birileri öldürdü düşünceleri var bende de

@osmangazi,
Eyvallah birader ; burada (sanal da olsa) dert ortağıyız. ;) Yarın ben keyifsiz olurum Sen moral verirsin. Sen de iyi ki varsın

@Ahmet T,
:( Bunu bilmiyordum; üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Anne sevgisinden mahrum büyümek çok zordur sanırım

babaannem kızıyla bir olup annemi döverlermişti teyzem anlatırdı biz küçükken

Emdr terapisi yaparken konuşuyoruz doktorla. Annemin 14 yaşımdayken vefat ettiğini söyledim. Neden vefat ettiğini sordu? Hastalıklarını söyledim; astım bronjit, guatr, evde annemin solum cihazları vardı dedim. Bu hastalıkların insanı öldürmeyeceğini söyledi. Babama sordum tekrar o da annenin sırtında kemik vardı ve ciğerine battığını söyledi. Narkoz veremiyorlarmış anneme. Doktorun annemin bunlarla ölmeyeceğini söylemesi ben de bir takım hayali düşünceler olabilir mi şüphesi oluşturdu. Annem en son fenalaştığında Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesine kaldırılmış, babama da doktor tarafından sabaha çıkmaz denmişti. O gece benden annemin öldüğünü saklamışlar ama gece ben hisstmiş ölüyse diye ağlamıştım. Ondan sonra insanların benden iyiliğim için bazı şeyleri sakladığı paranoyaları gelişti. doktorların beni takip ettiği gibi ya da televizyona çıkan doktorun sırf beni tedavi etmek için oraya çıkması ve bana mesaj yollaması gibi. Yine hastaneye yattığımda hastaların da doktor olduğu paranoyaları vardı. Sonra bipolar bir kadın doktor geldi atak geçiriyordu. Sonra bir ara kaymakam olmak istemiştim bu sefer hıçkırığı kesilmeyen kaymakam geldi hastaneye kafam iyice karıştı.

Bugün cuma namazında küçük bölüme geçtim. Hoca hutbede neyse 6 7 tane liseli girdi içeri. Onlar karşımda yan oturdu ben de yan oturdum. Sonra çocuğun biri yanındakini dürttü ve bana baktı. Gözünün içine baktım göz kaçırdı dürten sonra dürttü çocuk baktı onun gözünün içine baktım. Sonra bana bakan kim varsa çocuklardan bakıyorum göz kaçırıyorlar. Ama alınganlık değil eminim. Dürttü beni gösterdi. Ne var benim halimde anlamadım.

dışarı çıktığında insanlar sana da gülüyorlar mı ?

ben dün hastaneye gittim bir kız bana bakarak gülüyordu bu çocuk çok komik demişti benden için

@Ahmet T, dışarıda halüsinasyon gördüğünü anlamadan bir şeyler yaptıysan o da görmüş olabilir. Kızın kendisi de halüsinasyon olabilir. Daha önce foruma yazdıklarını hatırlıyorum, olmayan bir şey değil sonuçta.

@osmangazi, çok sorgulamamak lazım.

@osmangazi,
"""Bugün cuma namazında küçük bölüme geçtim. Hoca hutbede neyse 6 7 tane liseli girdi içeri. Onlar karşımda yan oturdu ben de yan oturdum. Sonra çocuğun biri yanındakini dürttü ve bana baktı. Gözünün içine baktım göz kaçırdı dürten sonra dürttü çocuk baktı onun gözünün içine baktım. Sonra bana bakan kim varsa çocuklardan bakıyorum göz kaçırıyorlar. Ama alınganlık değil eminim. Dürttü beni gösterdi. Ne var benim halimde anlamadım."""

Bu kısım ilgimi çekti. Çocuk yanındakini neden dürttü ? Bu etkiden sonra sana bakma gibi bir tepki olduysa , sende dikkat çekecek bir durum mu var ? Sen de anlamamışsın. Ben de cuma namazına gittim. Dizimde menisküs yırtığı olduğu için taburede oturuyordum Yanımda sarıklı bir çocuk vardı İmam hutbedeyken secde pozisyonunda kilitlenip kalmış. 3 dakika oldu 5 dakika oldu ; çocukta hareket yok. Rahatsız mıdır ? diye düşünüp sırtına elimle dokundum "Kardeşim iyi misin ?" diye seslendim. Ondan sonra kafasını kaldırdı ve sırtını arkaya yaslayıp normal hale geldi. Kafamı sağa çevirdim birkaç kişinin bize baktığını farkettim. Ondan sonra farza geçtik. Falan derken herkes dağıldı gitti.

@Descartes,
Çocuk yanındakine bana bakması için dürttü sonra bana baktı. Sonra ilk önce dürten sonra dürtülen bana baktı sonra. O zaman kadar yere ve başka yerlere bakıyordum ama dürtünce dikkatimi çekti ve dürt erken bana bakmıyordu. Dürttü sonra bana bakınca beni onu izlerken buldu ve gözlerini kaçırdı. Muhtemelen yüz ifadem mimiklerim onlara tuhaf geldi diye düşünüyorum şimdi.

Ahmet Ümitin cinayet romanlarına kaptırmıştım. En son sultanı öldürmek romanını okuduktan sonra. Orda kahramanın psikolojik füg diye bir rahatsızlığı vardı. Kendisinin fügdeyken eski sevgilisini öldürüp öldürmediğinden emin değildi, hatırlayamıyordu.
Acaba ben de böyle birşey yaptım mı? ya da
dissosiyatif bir kişiliğim olabilir mi , başkasına diğer kişilikte zarar vermiş olabilir miyim, hatırlamıyor olabilir miyim diye düşünüyordum.

@osmangazi, ben de başka bir romanda okumuştum o hastalığı. Böyle bir hastalık varsa normal anıların da hatırlanmaması lazım. Böyle bir durum var mı?

ne zamandır vesvese alıyorsun ben itibar etmiyorum küfreden sesler duyuyorum korkunç varlıklar görüyorum

@Pickle,
Karma atak geçirirken ben de böyle bir şüphe vardı. Etrafımdaki kişilere soruyorum hayır böyle birşey yok. Kimseye zarar vermiyorsun diyorlardı ama onlara da güvenmeyince içim rahatlamıyordu. Belki yalan söylüyorlardı. Ya da doktorum benim iyiliğim için doğruyu söylemelerini istemiyorlardı. Hafızam normalde zaten zayıftır ama sorduğunuz bu değil sanırım. Hatırlamadığım anı varsa bunu bilemem zaten. Bilebilmem için hatırlamam lazım.

@Ahmet T,
Bunlar karma ayakta olan durumlar.

@osmangazi, öyle bir durum olsa çevredeki insanlar söylerdi. Bu şekilde bilebiliriz ancak. İnsanlara güvenmez isek çıkmaza gireriz.

@Pickle,
Bizim iyiliğimiz için doktorlar veya sevdiklerimiz gerçekten doğruları saklıyorlar bu gerçek. Pandemide amcam lösemi olduğu ortaya çıktı. Doktorlar bizden bile bunu sakladı. En son enfeksiyon kaptı dediler ama kanser olduğunu bilmeden vefat etti.

Yine eşimin teyzesinin boğazında kanser varmış, boğazını delmişler. Yemek yiyemiyor ,midesinden besleniyormuş, ameliyat oldu başarılı geçmiş ama kimse doktor dahil kanser olduğunu anlatmıyor , kadın bilmiyor şu an kanser olduğunu.

Demem o ki bizim iyiliğimiz için bizden gerçekler saklanıyor paranoyası kimi zaman gerçek oluyor. Tıp ki 14 yaşında annem vefat ettiğinde bunu o gün benden saklamaları gibi.

@osmangazi
Abi, bu yazdiklarin hep sanri. Bende hastaligim artisa gectiginde olusmaya basliyorlar. Sonra ya doz degisimi ya da ilac degisimi yapiliyor, bir muddet sonra yok oluyorlar. Baska bir hastaligim mi var tipinde kendi uzerime cok dusmeler ya da bu yanimdaki kisi gercekten su an orada yok mu gibisinden kaygilar olusuyor. Ozellikle dikkat et: Psikotik bozukluklarda kendi uzerine cok dusme, cok dusunme iyi degildir. Hastalikli bir durumdur. Ortaya cikmaya basladiginda bir seyler yolunda degildir. Tedbir alip doktora gitmek, doktorla paylasmak gerekir.
Kendinizle ilgili cok dusunmemeye calisin desem biliyorum ki yapamayacaksiniz cunku beyin kimyasiyla alakali bir mevzu. Illaki once ilacla belli basli bir seyleri duzeltmek gerekiyor.

Saglikli gunler dilerim.

@osmangazi, hak veriyorum. Böyle düşünmek hiçbir fayda sağlamadığı gibi insanı rahatsız ediyor.

Hezeyan, paranoya vs. bunlar boş duran zihnin ürettiği fikirlerdir.

Üst Alt