Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Heyet raporu için 35 YTL aldılar!? [Soru]

hasibecare

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Engellilerden rapor için ücret alınmaz (bkz)deniyor ama, biz sağlık raporu almaya gittiğimizde bizim gibi sırada bekleyen bir çok hastadan daha raporu almadan fatura kestirdiler. sağlık karnemiz olmasına rağman 35 ytl gibi bir ücret aldılar.
bu aldıkları ücret heyet raporu alacak herkesten alınıyor dediler. peki bu ldıkların ücretin herhangi bir adı var mıdır?

Almamaları gereirdi. Keşke konuyla ilgili genelgeyi yanınızda götürseydiniz...

Ücret

Kesinlikle ücret ödemeyin arkadaşlar ısrarla olmaz derlerse başhekim yardımcısına gidip özürlü olduğunu ve para istediklerini belirtin mutlaka benden kaç defa istediler vermedim üstelik ssk olduğum hallde kuruma tabidir yazısı yazıyor başhekim yrd yada özürlüdür faturalı işlem diyo yani ücret kesinle ödemeyin zaten igili yönetmelikte onu söylüyo

sağlık kurulu genelge

evet bu uygulamayla ilgili eğer devlet kurumu sevkiyle hastaneye başvurduysanız ücret alınmaz.

ÜCRET KONUSUNDA

ARKADAŞLAR SAKATLIK RAPORU ALIRKEN ŞUNU YAPARSANIZ ÜCRET ÖDEMİYORSUNUZ İŞCİ BULMA KURUMUNDAN YAZI VERİYORLAR YAZIYI ALIP SAĞLIK KURULUNA GİDİN O ZAMAN ÜCRET VERMİYORSUNUZ AMA DİĞER TÜRLÜ ALIYORLAR BEN HİÇ PARA VERMEDİM

?

ılla kı ıskur dan yazı almak mı gerekıyo. dırek saglık kurulu yada bas hekımlıge cıkamıyor muyuz . benım ssk guvencem yok. ve de sosyal sıgortalar hastanesinden almak istıyorum raporu . ne yapmam grekır ucret odememek için

tesekkurler sımdıden

Genelgedeki ifade şu şekilde:

herhangi bir sosyal güvenlik şemsiyesi altında olmayıp ödeme gücü bulunmayan özürlü vatandaşlarımızdan 28.01.2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik, ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir.

Sanırım sosyal güvencesi olmayan ama ödeme gücü bulunanları uygulama dışı bırakıyorlar. Ancak ödeme gücü olmamasının kriteri açık değil; yeşil kart sahibi olmayı kriter olarak alıyor olabilirler mi?

Kriter, hem sağlık güvencesi olmayan,hemde sağlık güvencesi olan tüm özürlülüleri kapsıyor.

Sigortası olanlardan da para almayın, kurumlarından isteyin, diyor neptune.

Ayrıca bu para alma mevzuunun yanı sıra, X için talep edildiğinde almamak, Y için talep edildiğinde almak gibi bi şey de yapıyorlar. Bu da yanlış.
"Özürlülerin, özel kanunlar uyarınca kendilerine tanınan haklardan yararlanabilmeleri maksadıyla almaları gereken özürlü sağlık kurulu raporları için muayene, tetkik ve rapor ücreti alınamaz"

mrb arkadaşlar bende rapor kurbanıyım.şubat ayında genelgeye rağmen ötv den muaf raporuna başvurduk.hem raporu vermediler.hemde 95ytl aldılar.bakanlığa yazı yazdım.il sağlık özel rapora giriyor.kurumunuz ödemiyor dedi kestirip attı.1hafta sonra komşumuz para vermeden aldı.kardeşim emekli sandığından faydalanıyor.birde 12 yıldır yatalak sayılan kardeşime yarı ayakta durur raporu vermişler.vay be ne günlere kaldık.

sağlık kuruluna girerken paea alınmaz amaaaaa.o ancak kagit üzerinde öyle.ben verdim valla.aldılar.doktorun karşisına oturdum doktor batı bilgisayara sen para ödememişin dedi.git paranı yatır dedi yoksa bakmıyom dedi.olacak iş mi ya bu.doktorun sucu yok tabi o ankara hastanesinin bashekimi yapıyo.verdikleri raporda %20 tek gözüm görmüyo.allaha havale ettim bunları

arkadaşlar ben 2 ay önce ankara fizik tedavi rehabilitasyon eğitim ve araştırma hastanesinde yatıyordum ve numune hastanesine rapor almak için başvurdum ben ve 6 arkadaşım doktor muayene yaptı ve sekreteri bizi vezneye sevk etti vezne kişi başına 18 ytl aldı ve benden ise 34 ytl aldı ben sordum niye herkesinki 18 ytl benimki 34 ytl veznenin bana verdiği cevap aynen şuydu. siz iki tane rapor almak için başvuruda bulunmuşsunuz her bir rapor için 18 ytl ödeme yapılacak bundan sonra

Üst Alt