Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Herkese özel sigorta yaptırılmışken bana yaptırılmamasına karşı dava..? [Hukuk]

Domainajans

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2006 Haziran ayından beri özel bir sağlık kuruluşunda Özürlü kadrosunda çalışmaktayım. İşe giriş sürecinde bazı imkanlardan bahsedilmişti. Bu imkanlardan biri de çalışanlara "Özel Sağlık Sigortası" yapılmasıydı. 2 aylık deneme süresini tamamlayan personelin Özel Sağlık Sigortası primleri ödenmeye başlayacaktı.
Deneme süresi tamamlandıktan 1-2 ay sonra sigortanın başlatılıp başlatılmadığını sordum. Bana sen risk grubundasın bu nedenle sigorta yapamıyoruz denildi. Bu süreç içerinde bu eksikliği kapatacak herhangi bir iyileştirme vs. de yapılmadı.
İşin teknik kısmına çok girmeyeceğim. Yaklaşık 2 yıl bu olay bu şekilde devam etti. Daha sonra İK birimi beni arayarak Sigorta Başvuru Formunu yeniden doldurmamı istedi. Ben neden yeniden dolduruyorum dediğimde de Özel Sağlık Sigortan başlatılacak denildi. 2 sene önce neden başlatılmadı diye sorduğumda da sigorta risk faktörleri güncellendiği için artık sende yararlanabiliyorsun cevabı verildi.
2 yıl boyunca benim sağlık durumumda herhangi bir iyileşme ya da kötüleşme meydana gelmedi. Stabil durumda çalışmaya devam ettim. İlk 2 yıl boyunca sigorta yapılmayıp (burada oluşan maddi-manevi kaybımda karşılanmadan) sonrada sigorta yapılması ayrımcılık olarak nitelendirelebilir mi?
Çalışan herkes Özel Sigortasından faydalanbilirken bana en azından bu açığı maddi olarak kapatacak bir iyileştirme yapılmadığından dolayı da bir ayrımcılık sözkonusu değil midir?

Rahatsızlığım: kronik Böbrek Yetmezliği. Diyaliz almıyorum. İşe başlamadan 2 yıl önce(2004) olduğum ameliyat sonrası özürlü durumuna düştüm. Ve iş başvurus vb. esnalarda doldurulabilecek tüm formlarda bunu ısrarla belirttim.
Ayrıca sağlıklı bir insanın yapabileceği tüm işleri (Hastane Deposu, daha sonra arşiv) bende yaptım.
İş yaptırılırken ayrımcılık vs yapılmaz iken sosyal ve maddi konularda ayrımcılık yapılması ne kadar doğrudur.
Netice itibari ile bu ve benzeri birkaç sosyal ve işle alakalı haktanda mahrum bırakıldığım için manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum. Haklılık payım ve izlemem gereken yol konusunda düşüncelerinizi alabilir miyim.

Teşekkürler.

kardeş merhaba

bende böbrek hastasıyım diyalize girmiyorum,fakat tedavi görüyorum.
bende özel bir bankada çalışıyorum 5 yıldır.bana özel sağlık sigortası yaptılar fakat her hastaneye gittiğimde parayı nakit ödeyecekmişim.ondan sonra sigorta bana ödeme yapacakmış ama garanti vermiyorlar.gerekçeleri ise benim krenik böbrek hastası olmam bu yüzden böbreklerle ilgili durumlarda tedavileri karşılayamazlarmış.o yüzden tabiki sana yapılan bu ayrımcalık ama yapsalar bile emin ol tedavi için gittiğinde sorun yaşayacaksın o yüzden bu konuyu fazla takma derim.sen çalışmana devam et

ayrıca hastalığın tam olarak neydi acaba sakıncası yoksa ankatabilirmisin

teşekür ederim

kardeş merhaba

bende böbrek hastasıyım diyalize girmiyorum,fakat tedavi görüyorum.
bende özel bir bankada çalışıyorum 5 yıldır.bana özel sağlık sigortası yaptılar fakat her hastaneye gittiğimde parayı nakit ödeyecekmişim.ondan sonra sigorta bana ödeme yapacakmış ama garanti vermiyorlar.gerekçeleri ise benim krenik böbrek hastası olmam bu yüzden böbreklerle ilgili durumlarda tedavileri karşılayamazlarmış.o yüzden tabiki sana yapılan bu ayrımcalık ama yapsalar bile emin ol tedavi için gittiğinde sorun yaşayacaksın o yüzden bu konuyu fazla takma derim.sen çalışmana devam et

ayrıca hastalığın tam olarak neydi acaba sakıncası yoksa ankatabilirmisin

teşekür ederim[/QUOTE]

Ben sigorta başladıktan sonra böbreklerimle alakalı muayene vs. oldum. Hatta 2009 yılının Şubat ayında 2. ameliyatımı da bu sigorta ile yaptırdım. Fark olarak 1500TL Profesor farkı çıkartıldı, ama saolsun onlar haklarından feragat etti ve 5 kuruş ödemeden hastaneden çıktım.. Yani bugün gidip böbreğimle alakalı ayaktan muayene olsam %20 ödüyorum. Bu da zaten bizim kullandığımız sigorta kapsamında ayaktan karşıladığı oran. Yatarak %100 karşılıyor.

2004 yılında yapılan testler sonucu sol böbreğimin non-fonksiyone(çalışmıyor) olduğunu ve sağ böbreğiminde için taş olduğu teşhisi konuldu. O zamanki imkanlar doğrultusunda Devlet Hastanesinde ameliyat oldum. Açık ameliyat ile sağ böbreğimin içi temizlendi. Böbrek kesilmedi. Sadece taşlar vs. temizlenirken illaki görebileceği zararı gördü böbreğim. Çalışmayan böbreğin vücuda zararı olmaya başlayınca alınması daha doğru olarak görüldü. 2009 yılının başında böbrek kaynaklı Yüksek tansiyon vb. sorunlar çoğalınca, 3-4 doktora muayene oldum. Hatta sigortam karşılamaz diye başka 2 hastane ile görüştüm. Birisinde tüm tahlillerimi vs. yaptırdım. Ama son bir şans belki diyerek kendi çalıştığım hastanede sigortayı sorgulattım. Ve karşıladığı için ameliyatımı burada oldum. Sol böbreğim laporoskopik olarak alınacaktı. Fakat böbrek açılan deliklerden çıkmadığı için 10cm kesildi ve o şekilde çıkartıldı. 200-300gr olması gereken böbrek 1100gr geldi. Özetlersek bu.

Sağlık Kurulu Raporunu 2006 yılında aldım..Fırat Üni. TEF, Yap.Res.Öğrt. 2000 yılı mezunuyum. 10 yıldır tek bir kadro bile atamadı devlet bizim bölüme. Yapmadığım iş kalmadı. 4 yıldır hastanede çalışıyorum. Allah nasip ederse bu ay sonunda MEB'de memur olacağım.

Üst Alt