Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Her iki bacağımda hareket kısıtlılığı var. ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

Orkunavcan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
İlker bey ben dediğiniz gibi yaptım 18 ay geçti zamanı doldurdum daha önce tedavi ile maluluk giderilebilir tanısı koyuyordu doktorlar ama süre dolduğu için 18 ay yani..
Bu sepepten otürü çukurova balcalı hastanesi heyetinde ortopedik ve norolojik bozukluklardan dolayı %69 rapor aldım 19 yasından sonra bir kaç ay sigortalı çalıştım ve iş kazası gecirdim..
Şimdi ayaklarımı kullanamıyorum Düşük ayak hastalıgı ve ayaklarımd aplatin var yürümek katiyen yasak.. raporumda hepsi belirtilmiştir..

En büyük sorunum ise doktorumdan H sınıfı ehliyet alabilir ve Donanımlı araş kullanabilir raporu alsak bana ÖTV de indirimi olabilir mi.. Bu indirim sonucu arabayı özel donanım yaptırıp kendim kullanabilir miyim.. Ve dahası benden başkas 2. kişi kullanabilir mi

herkezin sorunu farklı forumda gezim ama biraz herkezin bir doğrusu var yardımcı olursanız sevinirim teşşekkürler...

Sol Ekstreme ÖTV indirimi

Selamlar öncelikle şunu okumanızı istiyorum.. Forumdan alıntıdır
Ancak, anılan Kanun hükmünün malul ve engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından; sağlık raporunda sadece sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olduğu belirtilen malul ve engellilerin otomatik vitesli taşıtlarının başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın, malul ve engelli adına kayıt ve tescil edildiği tarihten itibaren motorlu taşıtlar vergisinden istisna olması gerekmektedir.

2 ayagımdada felçlik var fakat otomatik vites araba kullanabildim özel donanımlı hakkımda var yasal olarak.. Ben sadece sol ekstreme raporu alıp başvurabilir miyim.. Yasal olarak tabiii...
ve bu aracı 2 kişi kullanabilrimi benden başka 1 kişi daha
Bildiklerinizi yazıp aydınlatırsanız teşekkür ederim...

Sağ bacağınızda da da sakatlık var ise onunla nasıl araba kullanabilirsiniz?

"Gaz fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almalı ve bu donanıma sahip araç kullanmalısınız.
Bu raporla ÖTV-MTV istisnasından yararlanabilirsiniz. Ve/fakat aracı sizden başka hiç hiç kimse kullanamaz.

Donanım seçenekleriniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...an-elle-kumanda-icin-mukemmel-donanimlar.html
ve: http://www.engelliler.biz/forum/oze...in-ozel-donanim-secenekleri-ve-teknoloji.html

%69 raporla sol extremeden otomatik vitesli araç alıcam yada H tipi 2/A ehliyet bu otomatik vitesli aracı aldığım zaman abim binebilirmi ? 1. derece sanırım.. Tek sorunum bu her yerde değişik şeyler yazıyor bunun cevabını çok merak ediyorum.. Nasıl ötv den muaf olunabileceğini öğrendim ama abim kullanabilirmi 1. derece tek sorun o teşekkürler

H sınıfı ehliyetalıpta muafiyetli araç alırsanız. Kesinlikle sizden başkası aracı kullanamaz. Ruhsattada yazılıdır( aracı sahibinden başkası kullanamaz diye)

Ali arkadşaımızın dediği gibi, H sınıfı sürücü belgesi ile alınan aracı araç sahibinden başka hiç kimse kullanamaz.

Üst Alt